ארז קומרובסקי: מאפה אפגני במילוי תפוחי אדמה
בלי תנור: כמחווה לעם האפגני, השף ארז קומרובסקי מכין בולאני - מאפה אפגני מטוגן במילוי תפוחי אדמה ובצל ירוק. צפו
צילום: יותם קצור
מאפה אפגני במילוי תפוחי אדמה
המצרכים:
לבצק -
1/2 ק"ג קמח רב תכליתי
1 כפית מלח
2 כפות שמן חמניות
275-250 מ"ל מים
למילוי -
600 גר'-1/2 ק"ג תפוחי אדמה, מבושלים, קלופים ומעוכים לפירה
2 כוסות בצל ירוק קצוץ
2 כוסות כוסברה קצוצה
1/2 כוס פלפל ירוק קצוץ
פלפל שחור - בנדיבות
מלח - לפי הטעם
אופן ההכנה:
- מכינים את הבצק - לשים את כל חומרי הבצק במשך כמה דקות, עד לקבלת מרקם רך ונעים. מעבירים את הבצק לקערה, ומניחים בצד למשך 1/2 שעה של מנוחה. מחלקים את הבצק ל-7 כדורים, ומניחים אותם שוב בקערה למנוחה קצרה.
- מכינים את המילוי - מחממים מחבת עם מעט שמן חמניות, וכשהשמן חם מוסיפים פנימה את מחית תפוחי האדמה, מבשלים במשך 2 דקות ומוסיפים את הבצל הירוק ואת הפלפל החריף. מורידים מהאש, ומוסיפים את הכוסברה, המלח והפלפל.
- ממלאים את הבצק - מרדדים את כדורי הבצק לעיגולים דקים, ומניחים את המלית על חצי מהעיגולים בצורה כזו שנשאר ס"מ ללא מילוי בקצוות.
- סוגרים את החלק של הבצק הנקי על המילוי כך שיווצר כיסון גדול מאוד. צובטים היטב את הקצוות או מהדקים בעזרת מזלג.
- מטגנים - במחבת ברזל חמה או על סאג', מטגנים את הכיסונים הממולאים משני הצדדים עד להזהבה. מגישים חם.
מאפה אפגני במילוי תפוחי אדמה
צילום: יותם קצור
מומלצים