שתף קטע נבחר
 

ארז קומרובסקי: מאפה אפגני במילוי תפוחי אדמה

בלי תנור: כמחווה לעם האפגני, השף ארז קומרובסקי מכין בולאני - מאפה אפגני מטוגן במילוי תפוחי אדמה ובצל ירוק. צפו

 

צילום: יותם קצור

צילום: יותם קצור

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:


   (צילום: יותם קצור)
שף ארז קומרובסקי (צילום: יותם קצור)

מאפה אפגני במילוי תפוחי אדמה

המצרכים: 

לבצק -

1/2 ק"ג קמח רב תכליתי

1 כפית מלח

2 כפות שמן חמניות

275-250 מ"ל מים

 

למילוי -

600 גר'-1/2 ק"ג תפוחי אדמה, מבושלים, קלופים ומעוכים לפירה

2 כוסות בצל ירוק קצוץ

2 כוסות כוסברה קצוצה

1/2 כוס פלפל ירוק קצוץ

פלפל שחור - בנדיבות

מלח - לפי הטעם

   (צילום: יותם קצור)
(צילום: יותם קצור)
 

אופן ההכנה:

  1. מכינים את הבצק - לשים את כל חומרי הבצק במשך כמה דקות, עד לקבלת מרקם רך ונעים. מעבירים את הבצק לקערה, ומניחים בצד למשך 1/2 שעה של מנוחה. מחלקים את הבצק ל-7 כדורים, ומניחים אותם שוב בקערה למנוחה קצרה.
  2. מכינים את המילוי - מחממים מחבת עם מעט שמן חמניות, וכשהשמן חם מוסיפים פנימה את מחית תפוחי האדמה, מבשלים במשך 2 דקות ומוסיפים את הבצל הירוק ואת הפלפל החריף. מורידים מהאש, ומוסיפים את הכוסברה, המלח והפלפל.
  3. ממלאים את הבצק - מרדדים את כדורי הבצק לעיגולים דקים, ומניחים את המלית על חצי מהעיגולים בצורה כזו שנשאר ס"מ ללא מילוי בקצוות.
       (צילום: יותם קצור)
    (צילום: יותם קצור)
       (צילום: יותם קצור)
    (צילום: יותם קצור)
  4. סוגרים את החלק של הבצק הנקי על המילוי כך שיווצר כיסון גדול מאוד. צובטים היטב את הקצוות או מהדקים בעזרת מזלג.
       (צילום: יותם קצור)
    (צילום: יותם קצור)
      
  5. מטגנים - במחבת ברזל חמה או על סאג', מטגנים את הכיסונים הממולאים משני הצדדים עד להזהבה. מגישים חם.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: יותם קצור
מאפה אפגני במילוי תפוחי אדמה
צילום: יותם קצור
מומלצים