מתכון של ארז קומרובסקי לקוגלהוף פיסטוק וערק
ארז קומרובסקי אופה קוגלהוף ומכניס לתוכו צימוקים, שקדים, פיסטוקים, קליפות תפוז מסוכרות - וגם ערק
צילום: יותם קצור
קוגלהוף פיסטוק וערק
המצרכים:
לקוגלהוף -
375 גר' קמח לחם
20 גר' סוכר
20 גר' שמרים טריים
5 חלמונים
200 מ"ל חלב
150 גר' חמאה
1/2 כפית מלח
1 כף מחוקה גרידת לימון
90 גר' צימוקים לבנים
35 מ"ל ערק
50 גר' פיסטוקים קלויים
50-40 גר' קליפות תפוזים מסוכרות
5 שקדים מרים כתושים
לסירופ -
100 גר' סוכר
100 מ"ל מים
6-5 שקדים מרים שבורים
5 כפות ערק
3 כוכבי אניס
אופן ההכנה:
- מכינים את הבצק - משרים את הצימוקים בערק.
לשים את הקמח, השמרים, החלמונים, החלב והסוכר במשך מספר דקות, ומוסיפים בהדרגה את החמאה, המלח, גרידת הלימון והשקדים הכתושים. לשים הכל במשך 3-2 דקות עד לקבלת תערובת אחידה וללא גושים. מניחים לבצק לנוח בצד במשך כחצי שעה. - לאחר כחצי שעה, מוסיפים לבצק את הצימוקים שהושרו בערק, את קליפות התפוז המסוכרות ואת הפיסטוקים הקלויים ולשים כחצי דקה, רק עד שהבצק מתאחד. מניחים שוב בצד להתפחה במשך כחצי שעה.
- אופים את העוגה - משמנים תבנית קוגלהוף בקוטר 20 ס"מ בחמאה רכה, ומעבירים את הבצק לתבנית המשומנת. מניחים בצד להתפחה בין 1/2-3/4 שעה, ואופים בתנור שחומם מראש ל-160 מעלות במשך כ-40 דקות.
- מוציאים את התבנית מהתנור החם, ומניחים בצד להתקרר במשך רבע שעה. אחרי רבע שעה מוציאים את הקוגלהוף מהתבנית, ומעבירים לרשת צינון.
- מכינים את הסירופ - בסיר בינוני מבשלים את כל מרכיבי הסירופ עד לרתיחה, במשך כ-5 דקות.
- מרכיבים את העוגה - יוצקים את הסירופ לתבנית הקוגלהוף הריקה, ומחזירים את הקוגלהוף לתוך התבנית עם הסירופ למשך כדקה עד דקה וחצי. הופכים את הקוגלהוף בחזרה, מניחים בצד למשך מספר דקות, מושחים אותו בחמאה מומסת ומפזרים מעל מעט סוכר. מגישים בטמפרטורת החדר.
מומלצים