איך מכינים לחמניות ביס?
למה לקנות אם אפשר לאפות לבד? השף-קונדיטורית סאני דרעי מלמדת איך להכין לחמניות ביס מעולות וקלות להכנה, וכן - הן גם ממכרות
צילום: ירון ברנר
אני מכורה ללחם. אני אוהבת שיש לידי קצת לחם בכל ארוחה, ולא משנה מה אני אוכלת. אני אוהבת שהלחם נמצא שם, גם אם בסוף אני לא אוכלת אותו.
הלחמניות החמודות האלה שבמתכון שלפניכם הן גם מהירות וקלות להכנה, גם מרשימות בטעמן וגם העובדה שהכנתם אותן לבד - תהפוך את הביס להרבה יותר טעים.
לחמניות ביס עם נגיעת פרמזן
המצרכים:
530 גר׳ קמח לבן
320 גר׳ מים
6 גר׳ שמרים יבשים
10 גר׳ מלח
50 גר׳ סוכר
50 גר׳ גבינת פרמזן מגוררת
מעט שמן זית להברשה
אופן ההכנה:
- בקערת מיקסר עם וו לישה שמים את כל החומרים יחד ולשים בערך עשר דקות, עד לקבלת בצק רך וגמיש.
- מפסיקים את הלישה, מכסים במגבת ומשאירים את הבצק לנוח בטמפרטורת החדר בערך 45 דקות עד להכפלת הנפח.
- כשהבצק הכפיל את נפחו, מסדרים מגש עם נייר אפייה, מחלקים את הבצק ל-11 כדורים (כל כדור במשקל של 80 גר׳) יפים וחלקים, ומסדרים על המגש כך שיהיו רווחים ביניהם. מושחים כל כדור במעט שמן זית ומפזרים מעל פרמזן.
- מניחים את המגש עם הכדורים בצד בטמפרטורת החדר, וממתינים עד שהכדורים כמעט מכפילים את נפחם והם הופכים לשמנמנים ואווריריים.
- אופים את הכדורים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות בין 20-15 דקות, עד שהכדורים משחימים יפה ונאפים לגמרי - גם מבפנים וגם מבחוץ.
סאני דרעי היא השף-קונדיטורית של מסעדת "טוטו" בתל אביב
לחמניות ביס ביתיות
צילום: ירון ברנר
מומלצים