שתף קטע נבחר
 

4 מתכונים עם דג סלמון

לסוף שבוע טעים ובריא: כוהנת הדיאטות, חלי ממן, מגישה ארבעה מתכונים דיאטטיים וקלים להכנה עם הדג שהישראלים הכי אוהבים

סלמון אפוי בעגבניות טריות

ארוחה שלמה בתבנית אחת. אני אוהבת להוסיף לתבנית ירקות כמו קישואים, פלפלים, בצל ושיני שום.

 

המצרכים (ל-2 מנות):

400 גר' פילה סלמון

2 עגבניות גדולות, מגוררות

2 שיני שום, כתושות

מעט מלח

פלפל שחור גרוס

1 כפית אורגנו יבש

2 כפיות שמן

מתכוני סלמון של חלי ממן (צילום: טל סיון-ציפורין)
(צילום: טל סיון-ציפורין)

אופן ההכנה: 

  1. מרפדים תבנית בנייר אפייה, ומניחים בה את הדג.
  2. מערבבים את שאר המרכיבים בקערה, ויוצקים את הרוטב על הדג.
  3. מכסים את התבנית ברדיד אלומיניום, ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך כ-20 דקות.
  4. מסירים את רדיד האלומיניום, וממשיכים לאפות בתנור החם במשך כ-10 דקות נוספות, על פי עובי הנתחים.

 

דג בנוסח מרוקאי

מנה שמככבת אצלי על השולחן בכל ערב שבת. שימו לב: הדג חריף!

 

המצרכים (ל-6 מנות):

2 כפות שמן

4 גזרים, חתוכים למקלות דקים

1 תפוח אדמה, פרוס

2 פלפלים חריפים, חצויים

6 שיני שום קצוצות או שלמות

8-6 פרוסות סלמון, במשקל 200 גר' כל אחת

1 כף פפריקה חריפה

2 כפות פפריקה מתוקה

1 כפית מלח

1 כוס מים

1/2 צרור גבעולי כוסברה, מופרדים לעלים קצוצים

מתכוני סלמון של חלי ממן (צילום: טל סיון-ציפורין)
(צילום: טל סיון-ציפורין)

אופן ההכנה: 

  1. מחממים כף שמן בסיר שטוח. מוסיפים את הגזר, תפוח האדמה, הפלפלים החריפים והשום ומאדים מספר דקות, עד שהירקות מתחילים להתרכך. אם הירקות מתחילים להידבק או להישרף, מוסיפים מעט מים.
  2. מסדרים את נתחי הדג על הירקות.
  3. מערבבים בקערה את שני סוגי הפפריקה, המלח והמים. יוצקים את התערובת על הדג, כך שהנוזלים יגיעו עד מחצית מגובהו (אם יש צורך, מוסיפים עוד קצת מים).
  4. מפזרים מלמעלה את הכוסברה הקצוצה, מכסים את הסיר ומבשלים כ-30 דקות עד לרתיחה.

 

סלט סלמון קר

המצרכים (ל-2 מנות):

400 גר' סלמון אפוי

4 מלפפונים קצוצים

4 עגבניות קצוצות

1 בצל סגול קצוץ

חסה

2 פלפלים ירוקים קצוצים

פלפל שחור גרוס

1 כף שמן זית

מתכוני סלמון של חלי ממן (צילום: טל סיון-ציפורין)
(צילום: טל סיון-ציפורין)
 

אופן ההכנה:

  1. מפוררים את הסלמון לתוך קערה, ומערבבים יחד עם המלפפונים, העגבניות, הפלפלים והבצל.
  2. מתבלים במלח, פלפל שחור גרוס וכף שמן זית ומגישים מיד.

 

סלמון בטריאקי

המצרכים (ל-4 מנות):

8 כפות רוטב טריאקי

1 כף ג'ינג'ר מגורר

1 כף קליפת תפוז מגוררת

4 שיני שום, כתושות

1 כף שמן

4 נתחי פילה סלמון, במשקל 200 גר' כל אחד

 

אופן ההכנה:

  1. מערבבים את כל המרכיבים, מלבד הדג, בקערה גדולה, מכניסים לקערה את נתחי הדג, ומשרים למשך כשעתיים במקרר.
  2. מרפדים תבנית בנייר אפייה, ומעבירים אליה את נתחי הדג.
  3. מכסים ברדיד אלומיניום, ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך כ-15 דקות.
  4. מעבירים את התנור למצב גריל, מסירים את רדיד האלומיניום וצולים את הדג במשך 15 דקות, על פי עובי הנתחים. מדי פעם יוצקים על הדג מנוזלי ההשריה.

המתכונים לקוחים מתוך הספר החדש "ספר הבישול של חלי ממן", עריכה קולינרית: נעמה אברמוביץ', צילומים: טל סיון-ציפורין, כריכה קשה, הוצאת תכלת 

מתכוני סלמון של חלי ממן (צילום: רונן פדידה)
ספר הבישול החדש של חלי ממן(צילום: רונן פדידה)
  

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: טל סיון-ציפורין
טעים ולא משמין. דג מרוקאי מתוך ספר הבישול החדש של חלי ממן
צילום: טל סיון-ציפורין
מומלצים