סלמון, דניס ובר ים: 3 מתכונים מהירים לדגים
מתכננים מנה של דג לארוחת חג? קבלו שלושה מתכונים מהירים לדגים חגיגיים
פילה סלמון במלח עם פסטו ירקות
מצרכים (ל-4 מנות):
4 חתיכות של פילה סלמון עם העור במשקל של 200 גר' כל אחד
2 בצלים ירוקים
1 פלפל ירוק
1 פלפל אדום גמבה
1 פלפל אדום חריף (לא חובה, רק למי שאוהב חריף)
1 קישוא
1חציל קטן
4 שיניי שום
6 כפות מלח גס
פטרוזיליה, קצוצה
מעט שמן זית
מים
מלח ופלפל
מלח ים אטלנטי (לא חובה)
אופן ההכנה:
- מכינים את הפסטו - חותכים את כל הירקות לקוביות קטנות. מחממים שמן זית במחבת ומאדים לפי הסדר: בצל, פלפלים, שום, חציל וקישוא, מבשלים על להבה קטנה כ-15 דקות. לסנן ולשמור את הנוזל.
- מתבלים את הסלמון במלח ופלפל. משמנים תבנית עם שמן זית, מרטיבים את המלח הגס, מניחים את הסלמון בתוך התבנית עם הצד של העור כלפי מעלה, ומכסים את העור שמעל עם המלח הגס הרטוב.
- אופים בתנור שחומם מראש ל-220 מעלות (טורבו עדיף) במשך כ-8 דקות. מוציאים מהתנור ומסירים בעדינות את העור עם המלח בעזרת ספטולה קטנה או מזלג.
- להגשה - שמים את הפסטו מתחת לדג או לצדו. יוצקים מעל הדג את הנוזלים שנשארו מהפסטו.
- מפזרים פטרוזיליה קצוצה מעל, ומגישים.
פילה בר ים עם תפוחי אדמה ופלפלים ירוקים
מצרכים (ל-4 מנות):
2 דגי בר מפולטים (שומרים את הראשים ואת האדרות בצד), כ-1 ק"ג כל אחד
4 תפוחי אדמה
2 פלפלים ירוקים
2 עגבניות בשלות
2 בצלים
4 שיני שום
2 כוסות יין לבן יבש
מעט שמן זית
מים
חופן פטרוזיליה, קצוצה
חופן אורגנו ורוזמרין
מלח ופלפל
אופן ההכנה:
- חותכים את תפוחי האדמה, הבצלים, השום, הפלפלים הירוקים והעגבניות לפרוסות דקות (כ-3 מ"מ), ומניחים בתבנית.
- מוסיפים יין, שמן זית בנדיבות, ומתבלים במלח ופלפל. מפזרים אורגנו ורוזמרין, מערבבים היטב. מכניסים לתנור שחומם לטמפרטורה של 200 מעלות ל-15 דקות.
- מכינים ציר דגים מהיר עם הראשים והאידרות של הדגים - בתוך סיר קטן עם קצת רוזמרין ומים עד לכיסוי. ממליחים, מביאים לרתיחה ולאחר כ-20 דקות מסננים.
- מתבלים את הפילטים של הדגים במלח ופלפל, מניחים את הדגים מעל הירקות האפויים. יוצקים 8 כפות מהציר ומכניסים לתנור ל-220 מעלות ל-10 דקות.
- להגשה - מסדרים בצלחת את הירקות, מעל את הדגים ומוזגים מעט מהנוזלים שהופרשו מהירקות בתחתית התבנית. אם יש צורך מוזגים עוד קצת מהציר, מפזרים פטרוזיליה קצוצה ומגישים.
דג דניס אפוי עם ירקות צלויים
מצרכים (ל-4 מנות):
4 דגי דניס
3 בצלים
1 חציל קטן
2 זוקיני או קישואים קטנים
3 עגבניות קטנות
1 כוס יין לבן יבש
טימין ורוזמרין טריים, קצוצים גס
מעט שמן זית
חופן עלי בזיליקום
גרידת לימון
אופן ההכנה:
- חותכים את הבצל לפרוסות דקות. מחמים במחבת קטנה שמן זית ומאדים את הבצל עד שהופך שקוף.
- מבצעים שלושה חתכים בעזרת סכין חדה לרוחב בכל דג עד לעומק האדרה. מתבלים במלח ופלפל.
- חותכים את הירקות לפרוסות דקות ומחדירים אותם בחריצים של הדג: חציל, עגבנייה,
- זוקיני. מתבלים במלח ופלפל ומגררים מעל מעט לימון.
- מניחים בתבנית את הבצל המאודה, מעל מניחים את הדניס, יוצקים כוס יין לבן, מפזרים את
- הטימין ועלי הרוזמרין מעל ומוזגים שמן זית בנדיבות.
- אופים ב-220 מעלות (טורבו עדיף) במשך 15 עד 20 דקות.
- להגשה - מרטיבים את הדג בנוזלים שנשארו ומפזרים עלי בזיליקום טריים ויפים.
ויקטור גלוגר הוא השף של מסעדת "הולה" בתל אביב