שתף קטע נבחר
 

מתכון לחטיפי לימון

אופים לשבת: מתכון מהיר וקל לחטיפי לימון פריכים וטעימים

צילום: ירון ברנר

צילום: ירון ברנר

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

חטיפים זה כיף. למעשה, כל מה שאפשר לנשנש על הדרך זה מושלם, ואלה מושלמים במיוחד כי הם גם פריכים, גם מתוקים, גם חמוצים והם פשוט טעימים מאוד.

חטיפי לימון (צילום: ירון ברנר)
חטיפי לימון פריכים(צילום: ירון ברנר)

לטורים קודמים של הקונדיטורית סאני דרעי:

כך תכינו בראוניז בקלי קלות

מתכון לעוגת טחינה קלה להכנה

מאפה מלוח עם גבינות בקלי קלות

 

לא כולם מתחברים לקינוחי לימון, אבל החטיפים האלה עדינים ומרעננים, ואפשר לשדרג אותם בשנייה אחת אם מוסיפים להם תות טרי מלמעלה.

 

חטיפי לימון

המצרכים (לתבנית קפיצית בקוטר 24 או תבנית מלבנית קטנה):

125 גר' חמאה מומסת

150 גר' קמח לבן

40 גר' סוכר

4 חלמונים

180 מ"ל מיץ לימון

1 פחית חלב מרוכז

מעט אבקת סוכר

חטיפי לימון (צילום: ירון ברנר)
המצרכים לחטיף לימון פריך(צילום: ירון ברנר)
אופן ההכנה:

  1. מחממים תנור ל-170 מעלות.
  2. ממיסים את החמאה.
  3. מניחים את הקמח והסוכר בקערה, שופכים עליהם את החמאה המומסת ויוצרים בצק,
  4. בתבנית מרופדת בנייר אפיה משטחים את הבצק לשכבה אחידה ואופים כ-15 דקות. מוציאים מהתנור ומניחים בצד.
    חטיפי לימון (צילום: ירון ברנר)
    (צילום: ירון ברנר)
     
  5. מכינים את הקרם לימון - שמים יחד בקערה מיץ לימון, חלב מרוכז וחלמונים, ומערבבים היטב. שופכים את תערובת קרם הלימון על הבצק החם, מנמיכים את הטמפרטורה ל-160 מעלות, ומכניסים לעוד כ-15 דקות אפייה עד להתייצבות כמעט מלאה.
  6. כאשר החטיף אפוי מצננים, ומכניסים למקרר לשעה-שעתיים להתייצבות מלאה.
  7. פורסים לקוביות ומפזרים מעל אבקת סוכר.
  8. שומרים בכלי אטום במקרר.

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ירון ברנר
עוגיות לימון בצ'יק צ'אק
צילום: ירון ברנר
מומלצים