שתף קטע נבחר
 

מושלמת לשבועות: עוגת חלבה מסמטאות ירושלים

חלבה יכולה לעמוד בפני עצמה, אבל כשמוסיפים אותה לעוד מרכיבים שאוהבים, היא משדרגת את הכל, כמו, למשל, בעוגת המוס חלבה ופיסטוקים שהמתכון שלה מחכה לכם ממש כאן

בשיתוף טרה

 

יש לא מעט מאכלים שמעלים בנו זיכרונות, בין אם מבית אימא ואבא, בין אם מהגן או מבית הספר וגם מהדייט הראשון. למעשה, אומרים שחוש הריח הוא החזק מכל החושים כשזה מגיע לרגשות וזיכרונות, משום שיש לו את היכולת להעביר אותנו ברגע אחד חזרה לנקודה על ציר הזמן שבה הרחנו את הריח המסוים. ואחרי כל ההקדמה הזו, מה מזכיר לכם ריחה של החלבה? זה לא באמת משנה, הנה מתכון שימלא את הבית בניחוחות שאף אחד לא ירצה לשכוח.

 

יש לכם מתכון מנצח לשבועות? ספרו לנו ואולי תזכו ב-1,000 שקלים לקניות

  

מחפשים מתכונים נוספים לחג? היכנסו למתחם שבועות טעים ומשפחתי

 

עוגת חלבה מסמטאות ירושלים

ובשמה השני עוגת מוס חלבה ופיסטוקים. המתכון באדיבות שף ברק חי חורש והמחלקה הקולינרית, החברה המרכזית 

 

חלבה ופיסטוקים  (צילום: רונן מנגן)
חלבה ופיסטוקים (צילום: רונן מנגן)

 

המרכיבים:

לבסיס

150 גרם ביסקוויטים, טחונים

1/2כוס פיסטוקים, קלופים וקצוצים גס

2 כפות סוכר

150 גרם חמאה, מומסת

 

למוס

2 מכלי שמנת מתוקה 38%

קופסת אינסטנט פודינג וניל

500 גרם גבינה לבנה 9%

150 גרם חלבה, מפוררת

1/2 כוס סוכר

 

לקישוט

סילאן

תלתלי חלבה

פיסטוקים, קלופים וקצוצים

 

אופן ההכנה:

  1. הכנת הבסיס: מערבבים יחד את כל מרכיבי הבסיס. משטחים בתבנית זכוכית ומהדקים היטב.
  2. הכנת המוס: מקציפים יחד את השמנת המתוקה ואינסטנט הפודינג עד לקבלת קצפת אחידה.
  3. מערבבים יחד בכלי נפרד את הגבינה עם החלבה והסוכר, ומקפלים לתוך הקצפת.
  4. הכנת המנה: יוצקים את המילוי מעל בסיס העוגה, ומכניסים להקפאה למשך שעה לפחות.
  5. מקשטים עם סילאן, תלתלי החלבה והפיסטוקים ומגישים (ניתן להכין את המתכון גם כקינוחים אישיים).

 

מנה אישית לכל אורחת ואורח: צורת ההגשה יכולה להשתנות, תוסיפו סילאן או שוקולד לבן, ותיצרו את הטאצ' האישי שלכם.

 

בשיתוף טרה

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רונן מנגן
עוגת מוס חלבה ופיסטוקים
צילום: רונן מנגן
מומלצים