שגב משה מכין קציצות מהירות ברוטב
למי קראת קציצה: מחפשים מתכון קל להכנה שיתאים בול לארוחת הצהריים של הילדים? השף שגב משה מלמד איך להכין קציצות בשר ברוטב עגבניות עם תפוחי אדמה
קציצות בשר טלה ברוטב עגבניות ותפוחי אדמה
המצרכים (לסיר משפחתי):
1 ק"ג אנטרקוט, טחון במטחנת בשר (אפשר גם לבקש מהקצב שיטחן אותו עבורכם)
4 בצלים, קצוצים דק מאוד
2 חופנים מלאים בעשבי תיבול טריים וקצוצים (כוסברה, פטרוזיליה, שמיר, טרגון, בצל ירוק)
1/2 צרור טימין טרי, קצוץ דק מאוד
1 גבעול רוזמרין (רק העלים), קצוץ דק מאוד
2 ביצים
4 שיני שום כתושות
3 כפות סילאן
2 כפות חרדל גרגירים
1/2 כוס פירורי לחם
2 כפות מלח גס
1 כפית פלפל גרוס
לרוטב -
3 כפות שמן זית
5 כפות גדושות של עגבניות חתוכות
1 כף גדושה של אריסה
2 כוסות מים חמים
1 חציל לא מקולף, חתוך לקוביות ומטוגן מראש בשמן עמוק
1 תפוחי אדמה מבושל, חתוך לקוביות
4 כפות כוסברה, קצוצה דק
2 כפות שמיר קצוץ
אופן ההכנה: .
- מכינים את הקציצות - במיקסר מערבבים את הבשר הטחון עם בצל, ביצים, חרדל, סילאן, עשבי תיבול, פירורי לחם, שום מלח ופלפל. טועמים, אם התערובת רטובה מדי ודביקה, מוסיפים עוד פירורי לחם וממשיכים לערבב. מוסיפים מלח במידת הצורך.
- יוצרים מהתערובת קציצות בגודל הרצוי, וצולים מכל הצדדים במחבת צלייה מחוממת על אש בינונית.
- מכינים את רוטב העגבניות - מכניסים לסיר גדול ורחב שמן זית, עגבניות מרוסקות, כף גדושה של אריסה, 2 כוסות מים חמים ומביאים לרתיחה. ממשיכים לבשל על אש קטנה במשך 25 דקות נוספות.
- לפני ההגשה, מוסיפים לרוטב את קוביות החציל המטוגנות, קוביות תפוחי האדמה, כוסברה ושמיר. מתבלים במידת הצורך, מוסיפים את הקציצות ומבשלים במשך 10 דקות נוספות.
העונה החדשה של התכנית "מסעדת הפועלים של שגב" משודרת ב"רשת", ערוץ 2