זמן למרק: 4 מתכונים לסוף השבוע
רגע לפני סוף השבוע הגשום שמתקרב, קבלו ארבעה מתכונים למרק שישתלבו נהדר על שולחן ארוחת השבת, ויחממו לכם את הסופ"ש
מרק חצילים עם גבינת עזים, עגבנייה ומקל פרמזן
המצרכים (ל-4 סועדים):
4 חצילים
1/2 ליטר שמנת מתוקה
1/2 ליטר מים
100 גר' חמאה
3 ענפי טימין
1 כרישה קצוצה
1 עגבנייה
עלי כוסברה
2 כפות שמן זית
גבינת עזים
למקל פרמזן -
200 גר' בצק עלים
50 גר' פרמזן
אופן ההכנה:
- אופים את החצילים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות במשך כ-25 דקות.
- מחממים חמאה בסיר, מוסיפים את הכרישה ומטגנים עד הזהבה. מוסיפים את הטימין והחצילים האפויים, בוזקים מעל את המים ומבשלים כ-10 דקות. מוסיפים שמנת, ומבשלים כ-25 דקות נוספות. טוחנים היטב.
- מכינים את מקל הפרמזן - פורסים את בצק העלים לעובי של 1 ס"מ ולאורך של כ-12 ס"מ, מפזרים מעל פרמזן ומסובבים כל קצה לכיוון אחר (כך שתתקבל צורה של ביסלי גריל). אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות עד להזהבה.
- חוצים עגבנייה, ומוציאים את החלק הפנימי (השחלות של העגבנייה). פורסים את גבינת העזים, ובעזרת מבער צולים את החלק העליון.
- הגשה - יוצקים את המרק לקערית, מזליפים מעל מעט שמן זית, מניחים גבינת עזים ומפזרים עלי כוסברה ומעט מגרעיני העגבנייה. מקשטים במקל הפרמזן, ומגישים.
מרק קרם ארטישוק ירושלמי עם קוביות בקר
המצרכים (ל-4 סועדים):
200 גר' פילה בקר, חתוך לקוביות
1 ק"ג ארטישוק ירושלמי, קלוף ופרוס
3 שיני שום
1 גבעול כרישה, קצוץ
100 גר' חמאה
מלח, פלפל
1 ליטר מים
1/2 ליטר שמנת
4 כפות רוטב טריאקי
חופן עלי כוסברה
אופן ההכנה:
- מכינים את המרק - בסיר מחממים חמאה, ומטגנים מעט את הכרישה עד לריכוך קל. מוסיפים את הארטישוק הירושלמי והשום, מתבלים במעט מלח ופלפל ומוסיפים את המים.
- מבשלים כ-1/2 שעה על להבה נמוכה. מוסיפים את השמנת וטוחנים היטב. מתבלים במלח ופלפל.
- במחבת טפלון מחממים מעט שמן, וצולים את קוביות הפילה עד להשחמה מלאה. מוסיפים כ-4 כפות רוטב טריאקי וחופן עלי כוסברה, מפזרים בעדינות על המרק ומגישים.
מרק פטריות עם קרפצ'יו שרימפס
המצרכים (ל-4 סועדים):
100 גר' חמאה
1/2 כוס יין לבן
500 גר' פטריות שמפיון
2 בצלים, חתוכים לקוביות גסות
מלח, פלפל שחור גרוס
1/2 ליטר חלב
2 גביעים שמנת מתוקה
3 עלי מרווה
12 יחידות שרימפס
4 כפות פרמזן
אופן ההכנה:
- מכינים את המרק - בסיר מחממים חמאה, ומטגנים את הבצל עד להזהבה. מוסיפים את הפטריות, ומטגנים במשך כ-5 דקות. מוסיפים יין לבן, ומבשלים. מוסיפים 1/2 ליטר חלב ו-2 גביעים של שמנת מתוקה, מתבלים במלח ופלפל ומוסיפים את עלי המרווה. מבשלים כ-10 דקות, וטוחנים היטב.
- פורסים את השרימפס לפרוסות דקות, ומניחים על נייר אפייה. מתבלים במעט מלח פלפל, ובוזקים מעל את הפרמזן. אופים בתנור כ-3 דקות.
- יוצקים את המרקים לקערות, ומניחים מעל את השרימפס המוקרמים. מזלפים מעט שמן זית על המנה, ומגישים.
מרק בויאבז
המצרכים (ל-4 סועדים):
400 גר' סרטנים
1/4 כוס שמן זית
2 עגבניות
1 גזר
1 בצל
1 ענף סלרי
2 שיני שום
2 כפות רסק עגבניות
מלח, פלפל
1 ליטר מים
1 כף פפריקה מתוקה
לקציצות שרימפס -
250 גר' שרימפס קצוצים, ללא הזנב
1 כפית חרדל
קורט מלח
קורט פלפל
אופן ההכנה:
- מחממים בסיר שמן זית וצולים את הסרטנים. מוסיפים את הירקות, ומטגנים במשך כ-5 דקות. מוסיפים את רסק העגבניות והפפריקה, מתבלים במלח ופלפל ומוסיפים את הנוזלים.
- מכסים את הסיר, ומבשלים כשעה עם מכסה סגור. אפשר להעשיר את הטעמים עם קלמרי ושרימפס. לאחר שעה מוציאים 4 חתיכות סרטנים מהסיר, טוחנים את תוכן הסיר היטב ומסננים.
- מכינים את הקציצות - בקערת ערבוב מניחים את השרימפס הקצוץ, מוסיפים חרדל, מלח ופלפל, מערבבים היטב ויוצרים קציצות.
- במחבת עמוקה מחממים את המרק, מוסיפים את 4 חתיכות הסרטנים, ומניחים בעדינות את הקציצות. מבשלים כ-5 דקות ומגישים.
צפו בשף חיים כהן מכין מרק עוף מושלם:
המתכונים באדיבות שף סהר רפאל, מסעדות כרמים