חמין אחרון לעונה: מתכון מהיר לשבת
רגע לפני שהחורף עוזב אותנו, קבלו מתכון לחמין אחרון בהחלט לעונה, כזה שיחמם אתכם בסוף השבוע הסגרירי שבפתח
חמין ביתי
הסוד להכנת חמין מוצלח - חום נמוך, אהבה ותשומת לב
המצרכים (ל-10 מנות):
5 כפות סוכר
2 כפות מלח
1 כף פלפל שחור טחון
5 כפות סילאן
2 ק"ג בשר צוואר או שפונדרה
1 ק"ג קטניות מושרות במים 24 שעות (שעועית אדומה, שעועית לבנה גדולה, חומוס)
6 עצמות מח
12 תפוחי אדמה בינוניים
12 ביצים קשות (לא קלופות)
קישקע (לא חובה, ואפשר להשתמש בקנוי)
אופן ההכנה:
- בסיר ממיסים את הסוכר עד לקבלת קרמל חום. מוסיפים לתערובת כוס מים חמים, תוך כדי בחישה, כדי שלא ייווצרו גושים. מוסיפים לתערובת מלח, פלפל, סילאן וקצת מים, ומבשלים עד לרתיחה.
- מוסיפים לסיר לפי הסדר הבא: קטניות, עצמות, בשר, תפוחי אדמה וביצים.
- יוצקים מים במידת הצורך עד לכיסוי תפוחי האדמה, מכסים את הסיר ומביאים לרתיחה במשך 5 דקות.
- מנמיכים את הלהבה, וממשיכים לבשל במשך 3 שעות.
- קושרים את הקישקע בחוט, דוקרים עם קיסם חורים במרווחים ומסדרים יפה בסיר. אוטמים בנייר אלומיניום, ומעבירים לתנור שחומם מראש ל-100 מעלות, למשך 10-14 שעות.
המתכון באדיבות "דניאלה ביסטרו בשכונה"
ומה עם הלחמניות? צפו בשף ארז קומרובסקי מכין לחמניות לחמין מושלם:
צילום: אביהו שפירא, עריכה: אסף אושי
חמין
צילום: יח"צ
מומלצים