מבשלים הודי - לביבות תפוחי אדמה
מתכון ללביבות תפוחי אדמה עם קמח חומוס מהמטבח ההודי, שיכולות להתאים גם לפסח
בטטה וואדה - לביבות תפוחי אדמה בציפוי קמח חומוס
המצרכים:
ללביבות -
10 תפוחי אדמה, קלופים ומבושלים עד לריכוך
1/2 כוס שמן
1 כפית חרדל שחור גרגירים
12 עלי קארי
1/2 כפית כורכום
1/2 1 פלפל ירוק חריף קצוץ
1/2 כפית מלח
1/2 צרור כוסברה
לבלילת החומוס -
1/2 ק"ג קמח חומוס
1/4 כוס מים
מלח
אופן ההכנה:
- מבשלים את תפוחי האדמה עד לריכוך, מסירים את הקליפה ומועכים לפירה בעזרת מזלג.
- מחממים שמן בווק ומוסיפים כורכום, עלי קארי וחרדל. מבשלים מעט, ומוסיפים פלפל חריף ומלח.
- יוצקים את התערובת על תפוחי האדמה, ומערבבים היטב. מפזרים מעל כוסברה, ויוצרים מהתערובת כדורים בגודל בינוני.
- מערבבים בקערה את כל חומרי הבלילה.
- טובלים כל כדור בבלילה עד לכיסוי מלא, ומטגנים בשמן עמוק עד לקבלת גוון כהה אך לא שרוף.
המתכון באדיבות מסעדת מהרג'ה ההודית שבשוק רמלה
בטטה וואדה
צילום: דניאל לילה
מומלצים