שתף קטע נבחר

 

מבשלים הודי - לביבות תפוחי אדמה

מתכון ללביבות תפוחי אדמה עם קמח חומוס מהמטבח ההודי, שיכולות להתאים גם לפסח

בטטה וואדה - לביבות תפוחי אדמה בציפוי קמח חומוס

המצרכים:

ללביבות -

10 תפוחי אדמה, קלופים ומבושלים עד לריכוך

1/2 כוס שמן

1 כפית חרדל שחור גרגירים

12 עלי קארי

1/2 כפית כורכום

1/2 1 פלפל ירוק חריף קצוץ

1/2 כפית מלח

1/2 צרור כוסברה

לבלילת החומוס -

1/2 ק"ג קמח חומוס

1/4 כוס מים

מלח

 (צילום: דניאל לילה) (צילום: דניאל לילה)
(צילום: דניאל לילה)

אופן ההכנה:

  1. מבשלים את תפוחי האדמה עד לריכוך, מסירים את הקליפה ומועכים לפירה בעזרת מזלג.
  2. מחממים שמן בווק ומוסיפים כורכום, עלי קארי וחרדל. מבשלים מעט, ומוסיפים פלפל חריף ומלח.
  3. יוצקים את התערובת על תפוחי האדמה, ומערבבים היטב. מפזרים מעל כוסברה, ויוצרים מהתערובת כדורים בגודל בינוני.
  4. מערבבים בקערה את כל חומרי הבלילה.
  5. טובלים כל כדור בבלילה עד לכיסוי מלא, ומטגנים בשמן עמוק עד לקבלת גוון כהה אך לא שרוף. 

 

המתכון באדיבות מסעדת מהרג'ה ההודית שבשוק רמלה

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: דניאל לילה
בטטה וואדה
צילום: דניאל לילה
מומלצים