3 מתכונים למרק עם עוף
גרוזיני, הונגרי ופרסי נפגשים - זאת לא התחלה של בדיחה, אלא שלושה מתכוני מרק עם עוף שישדרגו את הפנצילין של סבתא
מרק עוף פרסי
מצרכים (ל-4 מנות):
4 שוקיים
1 בצל לבן, קצוץ
1 גמבה אדומה, קצוצה
2 גבעולי סלרי, קצוצים
2 גזרים, קצוצים
1 פלפל חריף (לא חייבים להשתמש בהכל)
1 שורש פטרוזיליה, קצוץ
1 צרור כוסברה, קצוצה
1 כף כורכום
1 לימון פרסי
1 ליטר מים רותחים
מלח, פלפל
אופן ההכנה:
- מטגנים את כל הירקות עם הכורכום על להבה נמוכה במשך כ-2 דקות.
- מוסיפים את העוף, וממשיכים לטגן במשך 5 דקות.
- מוסיפים מים רותחים, לימון פרסי ופלפל שחור. מבשלים במשך שעה על להבה נמוכה.
- מוציאים את הלימון הפרסי, מקשטים בכוסברה קצוצה ומגישים.
מרק עוף הונגרי
המצרכים (ל-4 מנות):
4 שוקי עוף
2 כפות פפריקה מתוקה
4 שיני שום, פרוסות
2 תפוחי אדמה, חתוכים לקוביות קטנות
2 כפות רכז עגבניות
1/2 כפית קימל טחון
1 כוס אפונה קפואה
מלח, פלפל
1 ליטר מים רותחים
מעט שמן סויה או קנולה
אופן ההכנה:
- מתבלים את שוקי העוף בפפריקה עם מעט שמן, מכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות ואופים במשך 20 דקות עד לקבלת גוון עמוק ויפה.
- בסיר, מטגנים בחום נמוך פפריקה ושום למשך כ-2 דקות.
- מוסיפים את רכז העגבניות ומטגנים במשך דקה נוספת.
- מוסיפים לתערובת מים ואת העוף המושחם, ומבשלים במשך כ-45 דקות.
- מוסיפים את קוביות תפוחי האדמה והקימל, מתקנים תיבול עם מלח ופלפל, מוסיפים אפונה ומגישים.
מרק עוף גרוזיני
המצרכים (ל-4 מנות):
1 חזה עוף שלם, חתוך לקוביות
2 כוסות מים רותחים
1 בצל גדול, קצוץ
צרור פטרוזיליה
1 כף קורנפלור
1/2 כפית קינמון
2 ביצים
1/2 כוס חלב סויה
מעט מיץ לימון
אופן ההכנה:
- בסיר עם מעט שמן, מטגנים את הבצל בחום נמוך עד לקבלת גוון שקוף.
- מוסיפים קינמון ואת העוף, ויוצקים מעל מים רותחים.
- מערבבים קורנפלור עם כ-1/2 כוס מים קרים, ומוסיפים לסיר עם המרק. מביאים לרתיחה.
- בקערה נפרדת מערבבים ביצים, חלב סויה ו-1/2 כוס נוזל חם מהסיר.
- מוסיפים את תערובת הביצים לסיר, תוך כדי בחישה מתמדת.
- מגישים עם פטרוזיליה קצוצה ומעט מיץ לימון.
צפו בשף אבי לוי מכין מרק חרירה:
המתכונים באדיבות המרכז הקולינרי "דן גורמה"