שתף קטע נבחר

 

3 מתכונים למרק עם עוף

גרוזיני, הונגרי ופרסי נפגשים - זאת לא התחלה של בדיחה, אלא שלושה מתכוני מרק עם עוף שישדרגו את הפנצילין של סבתא

מרק עוף פרסי

מצרכים (ל-4 מנות):

4 שוקיים

1 בצל לבן, קצוץ

1 גמבה אדומה, קצוצה

2 גבעולי סלרי, קצוצים

2 גזרים, קצוצים

1 פלפל חריף (לא חייבים להשתמש בהכל)

1 שורש פטרוזיליה, קצוץ

1 צרור כוסברה, קצוצה

1 כף כורכום

1 לימון פרסי

1 ליטר מים רותחים

מלח, פלפל

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)
 

אופן ההכנה:

  1. מטגנים את כל הירקות עם הכורכום על להבה נמוכה במשך כ-2 דקות.
  2. מוסיפים את העוף, וממשיכים לטגן במשך 5 דקות.
  3. מוסיפים מים רותחים, לימון פרסי ופלפל שחור. מבשלים במשך שעה על להבה נמוכה.
  4. מוציאים את הלימון הפרסי, מקשטים בכוסברה קצוצה ומגישים.


מרק עוף הונגרי

המצרכים (ל-4 מנות):

4 שוקי עוף

2 כפות פפריקה מתוקה

4 שיני שום, פרוסות

2 תפוחי אדמה, חתוכים לקוביות קטנות

2 כפות רכז עגבניות

1/2 כפית קימל טחון

1 כוס אפונה קפואה

מלח, פלפל

1 ליטר מים רותחים

מעט שמן סויה או קנולה

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)
 

אופן ההכנה:

  1. מתבלים את שוקי העוף בפפריקה עם מעט שמן, מכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות ואופים במשך 20 דקות עד לקבלת גוון עמוק ויפה.
  2. בסיר, מטגנים בחום נמוך פפריקה ושום למשך כ-2 דקות.
  3. מוסיפים את רכז העגבניות ומטגנים במשך דקה נוספת.
  4. מוסיפים לתערובת מים ואת העוף המושחם, ומבשלים במשך כ-45 דקות.
  5. מוסיפים את קוביות תפוחי האדמה והקימל, מתקנים תיבול עם מלח ופלפל, מוסיפים אפונה ומגישים.

  

מרק עוף גרוזיני 

המצרכים (ל-4 מנות):

1 חזה עוף שלם, חתוך לקוביות

2 כוסות מים רותחים

1 בצל גדול, קצוץ

צרור פטרוזיליה

1 כף קורנפלור

1/2 כפית קינמון

2 ביצים

1/2 כוס חלב סויה

מעט מיץ לימון

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)
 

אופן ההכנה:

  1. בסיר עם מעט שמן, מטגנים את הבצל בחום נמוך עד לקבלת גוון שקוף.
  2. מוסיפים קינמון ואת העוף, ויוצקים מעל מים רותחים.
  3. מערבבים קורנפלור עם כ-1/2 כוס מים קרים, ומוסיפים לסיר עם המרק. מביאים לרתיחה.
  4. בקערה נפרדת מערבבים ביצים, חלב סויה ו-1/2 כוס נוזל חם מהסיר.
  5. מוסיפים את תערובת הביצים לסיר, תוך כדי בחישה מתמדת.
  6. מגישים עם פטרוזיליה קצוצה ומעט מיץ לימון.

 

 

צפו בשף אבי לוי מכין מרק חרירה: 

צילום: דניאל אליאור, עריכה: הילה רוזנברג

צילום: דניאל אליאור, עריכה: הילה רוזנברג

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

המתכונים באדיבות המרכז הקולינרי "דן גורמה"

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ירון ברנר
גרוזיני. מרק עוף
צילום: ירון ברנר
מומלצים