ושאר ירקות: ירקות על המנגל
השבתות מתחילות להתבהר ואתם רוצים לעשות על האש? קבלו מתכונים לירקות צלויים
ארטישוק צלוי ברוטב דבש, בלסמי ובצל
ארטישוק בגריל אוכלים בכל העולם, אבל מקורו באיטליה. אנחנו אוהבים להוציא ממנו אפילו יותר, עם רוטב דבש בלסמי שמעניק לו טעם מקורמל של מעדן אמיתי.
המצרכים (ל-4 מנות):
4 ארטישוקים גדולים
6 כפות גדושות רוטב דבש בלסמי-בצל
קורט מלח
2 כפות שמן זית
קורט פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה:
- שוטפים היטב ומייבשים את הארטישוקים. חותכים עם סכין חדה את הרבע העליון של כל ארטישוק. חותכים את הגזע התחתון כך שהארטישוק יוכל לנוח באופן שטוח על הגריל, ואת הקצוות של עלי הארטישוק הנותרים בעזרת מספריים של מטבח.
- יוצקים לסיר מים בגובה של 3 ס"מ, ומביאים לרתיחה. שמים את הארטישוקים במאדה על הסיר, כשהצד העליון שלהם כלפי מעלה. אם אין לכם מאדה שימו רק חצי מכמות המים בסיר, והניחו בהם את הארטישוק ישירות. אם אתם בשטח ואין לכם איך להרתיח מים, תוכלו להרתיח את הארטישוקים מבעוד מועד בבית.
- מכסים את הסיר ומבשלים את הארטישוקים עד שהם כמעט מוכנים, אבל לא לגמרי. הארטישוקים מוכנים כשאפשר לנעוץ בהם מזלג או כשניתן לקלף אותם קלות.
- מוציאים את הארטישוקים מהסיר, ונותנים להם להתקרר בחוץ במשך כ-10-15 דקות. חותכים את הארטישוקים לחצי, כך שניתן יהיה לראות את הלב שלהם, ומסירים בזהירות את העלים ואת הפלומה מתוך הארטישוק (באמצעות כפית) מבלי לפגוע בו.
- בקערה עמוקה שמים 2 כפות מרוטב הדבש בלסמי בצל וכף אחת של שמן זית. שמים בה את הארטישוקים כשהצד החתוך פונה כלפי מטה, ונותנים להם להיספג ברוטב במשך חצי שעה.
- צולים את הארטישוקים על גריל חם במשך 7-10 דקות מכל צד.
- מעבירים לצלחת הגשה, מפזרים עליהם כף שמן זית, קורט מלח וקורט פלפל ומגישים.
ענבים בגריל ברוטב צ'ילי ושום
ענבים ובשר הם לא שילוב סטנדרטי, אבל המרקם הייחודי וכמות הסוכר הטבעי שנמצאת בענב הופכת אותו לממתק של ממש כשהוא בא במגע עם רשת הגריל.
המצרכים (ל-4-6 מנות):
3 כפות רוטב צ'ילי-שום מתוק
1/2 3 כפות חומץ בלסמי
1/2 כוס שמן זית
1 ק"ג ענבים אדומים או סגולים
אופן ההכנה:
- שמים בקערה את רוטב הצ'ילי-שום מתוק, 3 כפות חומץ בלסמי ואת שמן הזית ומערבבים היטב.
- מוסיפים לקערה את אשכולות הענבים, וטובלים אותם ברוטב במשך חצי שעה, עד שהם מצופים לגמרי.
- מוציאים את הענבים מהקערה, ומעבירים אותם לגריל הלוהט בעזרת מלקחיים למשך 30 שניות. הופכים אותם, וצולים את צידם השני במשך 30 שניות נוספות.
- מחזירים את הענבים למרינדה למשך 10 דקות כדי שיתקררו, וממשיכים לצפות אותם בה מדי פעם.
- לאחר שהתקררו לחלוטין, מחלקים את הענבים לאשכולות קטנים יותר ומטפטפים מעליהם עוד מעט חומץ בלסמי.
כרישה בגריל ברוטב שזיף ורימון
כמו בצל על האש, רק הרבה יותר טעים.
המצרכים (ל-6-4 מנות):
4 גבעולי כרישה
1 כוס רוטב שזיף-רימון
אופן ההכנה:
- חותכים את הכרישה לטבעות בעובי בינוני.
- מצפים כל טבעת ברוטב שזיף רימון, ומניחים בתבנית.
- מכסים את התבנית בניילון נצמד, ומניחים בצד לחצי שעה.
- מעבירים את הכרישות אל הגריל, וצולים אותם מכל הצדדים במשך כ-10 דקות או עד שהם מקבלים גוון קרמלי.
שומר צלוי ברוטב טריאקי ורימון
אניס על האש עם רוטב ממכר. מנה נהדרת לצמחונים.
המצרכים (ל-4 מנות):
4 ראשי שומר בגודל בינוני
1/2 כוס רוטב טריאקי-רימון
1 כף שמן זית
1 כף מיץ מלימון טרי סחוט
אופן ההכנה:
- שוטפים את השומר היטב תחת מים קרים, ומייבשים בעזרת מגבת נייר.
- משתמשים רק בראשים הלבנים של השומר, וחותכים כל אחד מהם באמצע. אם הם גדולים, אפשר לחתוך אותם לרבעים.
- בקערה בינונית מערבבים רוטב טריאקי רימון עם שמן זית ומיץ לימון. מוסיפים את ראשי השומר לקערה, ומכסים אותם ברוטב היטב.
- צולים את ראשי השומר על הגריל, כשהחלק החתוך שלהם פונה כלפי מטה, במשך 10-15 דקות עד שהראשים חומים ושחומים.
המתכונים באדיבות "יד מרדכי"