לעוף עליו: 3 מתכונים עם עוף
הוא חומר גלם זול, הוא טעים ואם יודעים לטפל בו כמו שצריך אז הוא גם יכול להיות מעדן: שלושה מתכוני עוף שלא תרצו להפסיק לזלול - כנפיים בגריל, שיפודי פרגיות במשרה זעפרן וגם פורקטה עוף ממולאת
כנפיים בגריל ברוטב תפוז-ערק ושום קונפי
המרכיבים (ל-4 סועדים):
1 ק"ג כנפיים נקיות וחצויות
מלח ים
פלפל שחור גרוס
4 כפות ערק
לשום קונפי -
1/2 כף גרעיני כוסברה
כ-20 שיני שום שלמות ולא קלופות
קליפה מגוררת מתפוז אחד
1 כוס שמן זית
8 עלי מרווה
להגשה -
3 ענפי טרגון טרי (אפשר להמיר בעשבי תיבול אחרים לטעמכם)
מלח ים, פלפל גרוס
אופן ההכנה:
- ממליחים ומפלפלים את הכנפיים. יוצקים מעל מעט ערק, מעסים היטב ומניחים בצד למשך שעה.
- מכינים את קונפי השום - בסיר קטן קולים מעט את גרעיני הכוסברה, מוסיפים את שיני השום, עלי המרווה, קליפת התפוז המגורדת והשמן ומבשלים על להבה נמוכה עד לריכוך מלא.
- צולים את הכנפיים בגריל (רצוי פחמים) משני הצדדים. (אפשר גם בתנור בייתי בטמפרטורה של 220-230 מעלות)
- מעבירים לקערה ומערבבים עם קונפי השום, עלי הטרגון הטריים ומעט משמן הקונפי ויוצקים מעל מעט ערק. מערבבים היטב עד לאיחוד חומרים.
- מסדרים את הכנפיים ואת קונפי השום על צלחת הגשה, מפזרים מעל מעט מלח ים ופלפל גרוס ומגישים מיד.
שיפודי פרגיות במשרה זעפרן ולימון
המרכיבים (ל-4 סועדים):
6 ירכי עוף, ללא עצם ועור (פרגיות)
מלח ים, פלפל שחור גרוס
למשרה -
1 בצל לבן גדול, קלוף
6 חוטי זעפרן, שהושרו במים חמים במשך 2 דקות
מיץ מלימון אחד
להגשה -
1 עגבניה, 1 בצל סגול, 1 פלפל חריף - צלויים על הגריל
סבזי - ירק טרי (כוסברה, שמיר ופטרוזיליה - אפשר גם טרגון למי שאוהב)
פיתת דורום או לאפה קטנה, צלויה על הגריל
אופן ההכנה:
- מגררים את הבצל במגררת דקה או טוחנים היטב במעבד מזון. מסננים היטב במסננת תוך לחיצה וסחיטה של הבצל הטחון, ושומרים את המיץ.
- חותכים את הפרגיות לחתיכות גדולות ומתבלים במלח ופלפל. מערבבים את מיץ הבצל עם הלימון ועם חוטי הזעפרן, ומשרים את נתחי הפרגית במשרה במשך כמה שעות.
- מסננים את הפרגיות מהמשרה ומשפדים על שיפוד מתכת. צולים בגריל פחמים משני הצדדים עד לקבלת גוון שחום, ומושחים תוך כדי במשרה (אפשר גם לצלות בתנור בטמפרטורה של 220-230 מעלות).
- הגשה - על פיתת דורום או לאפה צלויה על הגריל מסדרים בצל חרוך, עגבניה ופלפל חריף ומעל את הפרגיות והסבזי, ומגישים.
פורקטה עוף במילוי אווז וזיתים
המרכיבים (ל-4 סועדים):1 עוף שלם עם עור ללא עצמות, פתוח מהגב
מלח ים, פלפל שחור גרוס
2 כפות פסטו משובח
למילוי -
4 שיני שום פרוסות
חופן זיתי קלמטה, ללא חרצנים
3 כפות עגבניות מיובשות קצוצות
200 גר' חזה אווז מעושן, חתוך לקוביות קטנות
3 יח' לבבות ארטישוק רומנה חצויות, או תחתית ארטישוק מבושלת עד לריכוך וצלויה מעט על הגריל
2 כפות שמן זית
אופן ההכנה:
- מניחים את העוף על משטח העבודה כשהחזה והעור פונים כלפי מטה, מתבלים במלח ופלפל ומורחים את הפסטו על חלקו הפנימי.
- ממלאים את העוף - מפזרים על העוף הפתוח את העגבניות המיובשות, חזה האווז והזיתים ובמרכז מניחים את לבבות הארטישוק החתוכים. מגלגלים לגליל הדוק וקושרים בעזרת חוט קשירה (שמשון). מעסים את גלילת העוף עם 2 כפות שמן זית, ממליחים ומפלפלים.
- צולים את העוף - שמים את העוף על רשת צלייה גבוהה ורחוקה מהפחמים, וצולים לאט את שני הצדדים. מדי פעם אפשר למרוח את העוף בשמן זית רגיל או מתובל.
- בסיום הצלייה מעבירים את העוף למשטח העבודה, מסירים את החוט ופורסים לפרוסות עבות (טיפ: לימון סחוט ממש לפני ההגשה, יעשה פלאים למנה).
- צלייה בתנור: למי שאין גריל פחמים, יכול להכין את העוף באותו האופן ולצלות אותו כ-30 דקות בתנור מחומם מראש ל-210 מעלות.
המתכונים באדיבות בית הספר לבישול "דן גורמה"