שתף קטע נבחר

 

שיא העונה: 6 מתכונים עם משמש

עם כנפיים בתנור, כתוספת למלבי וגם בתוך עוגה: המשמשים פה וכדאי לכם לנצל אותם - 6 מתכונים שהצהוב הזה עושה להם טוב

צילום: מיכל וקסמן

צילום: מיכל וקסמן

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

שייק משמשים מרענן

מתכון של פיליס גלזר: דרך נהדרת לנצל משמשים שהתרככו יתר על המידה

 

המרכיבים:

1 כוס יוגורט

8 משמשים בשלים

1/2 כפית תמצית וניל

2 כפיות דבש, או יותר לפני הטעם

קורט קינמון

נענע לקישוט

 

אופן ההכנה:

טוחנים את כל המרכיבים בבלנדר עם 3-2 קוביות קרח, ומגישים בכוסות מקוררות מראש בקישוט נענע.


(צילום: אסף אמברם)

    

כנפיים מזוגגות בריבת משמש

מתכון של מיכל וקסמן: כנפיים צלויות הם אחד ממאכלי הקונצנזוס אצלנו. כולם אוהבים אותן שחומות מאוד, מזוגגות ומבריקות עם קצה של מתיקות שרק עוזר להן להשתזף לתפארת בתנור.

 

את הרעיון הפשוט והנפלא הזה אימצתי מרותם, חברתי, שבאה לארוחת שישי, צוידה בצנצנות של ריבות וכבר למחרת מיהרה לצוות את זו של המשמשים לכנפי עוף. התמונות ששלחה היו כל כך מגרות, שמיד ניסיתי גרסה משלי. אם אין ריבת משמשים - גם שזיפים, פטל או תפוזים יתאימו כתחליף.

 

 (צילום: מיכל וקסמן)
(צילום: מיכל וקסמן)

 

המרכיבים ל-25 כנפיים חצויות: 

25 כנפיים, נקיות

לרוטב -

1 כוס ריבת משמש ביתית (ראו מתכון בהמשך)

1 כפית צ'ילי גרוס או הריסה - לא חובה, אבל מוסיף המון

1 שן שום

3 ס"מ ג'ינג'ר טרי, מקולף ומגורר דק

1/2 כפית מלח ים

2 כפות שמן זית

1/3 כוס סאקה (או יין לבן או מים)

 

 (צילום: מיכל וקסמן)
(צילום: מיכל וקסמן)
 

אופן ההכנה:

  1. מרפדים תבנית גדולה ושטוחה בנייר אפיה. בקערית מערבבים את כל מרכיבי הרוטב, וטורפים עד לקבלת תערובת אחידה.
  2. יוצקים את הרוטב על הכנפיים, ומערבבים עד שהן מכוסות בו באופן אחיד. מסדרים את הכנפיים בתבנית בשכבה אחת, לא צפופה מדי.
  3. מפזרים את שאריות הרוטב מעל הכנפיים.
  4. צולים בשליש התחתון של תנור שחומם מראש ל-200 מעלות במשך שעה, או עד שהכנפיים שחומות מאוד ומבריקות מזיגוג בשני צידיהן. אוכלים מיד. בידיים. ברור.

ריבת משמש ביתית

מתכון של מיכל וקסמן: מכל ריבות המשמשים היא האהובה עלי ביותר. הבישול מוציא מהפרי את מלוא טעמיו המשמשיים, מדגיש את חמיצותו ובתוספת סוכר הופך את טעמו הנפלא לנפלא עוד יותר. כמו בכל ריבה אני משתדלת גם כאן להוריד ככל האפשר את כמות הסוכר ולהקטין ככל האפשר את משך הבישול שלה. הפחתת הסוכר עוזרת לשמר את טעמו הטבעי של הפרי, ויחד עם משך הבישול הקצר יחסית - נשמר ואפילו מעמיק את צבעו. 

 (צילום: מיכל וקסמן)
 

 (צילום: מיכל וקסמן)
(צילום: מיכל וקסמן)

המרכיבים: 

1 ק"ג משמש בשל חצוי, מגולען וחתוך ל 6-8 פלחים צרים

500 גר' סוכר לבן

 

אופן ההכנה:

  1. שמים את המשמשים החתוכים בסיר כבד. יוצקים עליהם סוכר ולשים בידיים עד לקבלת בוץ כתום.
  2. מניחים את הסיר מעל להבה גדולה ביותר. מבשלים כך את המשמשים עד לרתיחה חזקה.
  3. מערבבים מדי פעם ומסירים קצף אם יש. כשהריבה מגיעה לרתיחה מקסימלית ומאיימת להידבק לתחתית הסיר, מנמיכים להבה.
  4. ממשיכים כך כ-20 דקות או עד שהריבה מסמיכה דיה. אם לא בטוחים מוציאים מעט להתקרר על צלחת וטועמים.
  5. מניחים לריבה להתקרר בסיר, או מעבירים אותה לצנצנות נקיות שנסגרות היטב ושומרים במקרר.

 

מלבי עם קולי משמש

מתכון של השף-קונדיטורית טולי יקותיאל

 

המרכיבים (ל-10 מנות):

למלבי -

500 מ"ל חלב

125 מ"ל שמנת

50 גר' סוכר

40 גר' קורנפלור

1 כפית תמצית ורדים

לקולי -

10 משמשים בשלים מגולענים

80 גר' סוכר

מיץ מחצי לימון

 (צילום: דודו אזולאי) (צילום: דודו אזולאי)
(צילום: דודו אזולאי)
   

אופן ההכנה:

  1. למלבי - מכניסים לקערה את השמנת והקורנפלור ומערבבים. מרתיחים בסיר את החלב והסוכר, מסירים מהאש ומבצעים השוואת טמפרטורות: את הנוזל החם יוצקים לאט לקערת השמנת והקורנפלור. 
  2. מחזירים לסיר, ומערבבים על להבה נמוכה עד שמתקבלות בועות גדולות. מסירים מהאש ומוסיפים את מי הוורדים. יוצקים מיד לכלי הגשה ומקררים.
  3. לקולי משמש - במעבד מזון טוחנים את המשמשים, הסוכר ומיץ הלימון עד לקבלת מחית חלקה. אם הקולי סמיך מדי, אפשר לדלל אותו עם מעט מים.
  4. להגשה - שומרים את הקולי בקירור, ויוצקים אותו מעל המלבי לפני ההגשה.

 

עוגת משמשים ותותי עץ

מתכון של השף ארז קומרבוסקי

 

המרכיבים:

1/2 כוס סוכר

150 גר' חמאה רכה

קליפה מ-2 לימונים, מגוררת דק

1 כוס יוגורט חמצמץ

4 ביצים בגודל בינוני, בטמפרטורת החדר

1.75 כוסות קמח תופח

1 ק"ג משמשים בשלים

500 גר' תותי עץ סגולים-שחורים

2-3 כפות סוכר דמררה

להגשה -

שמנת חמוצה או גלידת וניל

 (צילום: ארז קומרובסקי)
(צילום: ארז קומרובסקי)
 

אופן ההכנה:

  1. משמנים תבנית מלבנית ממתכת. מערבלים את הסוכר והחמאה יחד עד שהתערובת אחידה ואוורירית. מוסיפים ביצה אחר ביצה תוך כדי הקצפה, יוגורט וקליפת לימון מגורדת.
  2. מוסיפים את הקמח לבלילה, ומערבבים מעט רק עד שהתערובת מאוחדת. יוצקים את הבלילה לתבנית המשומנת.
  3. מניחים מעל הבלילה את המשמשים החצויים ואת תותי העץ. מפזרים מעט סוכר דמררה מעל הפירות. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 40 דקות.
  4. מגישים את העוגה לצד שמנת חמוצה או גלידת וניל, ומתחילים ליישר טוב-טוב ומהר.

 

טארט משמשים מקורמלים

מתכון של רותי קינן

 

המרכיבים:

500 גר' המשמשים

1 כוס סוכר

75 גר' חמאה

200 גר' בצק עלים (אני מעדיפה על בסיס חמאה) או בצק פריך מוכן

טארט משמשים מקורמלים (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
טארט משמשים מקורמלים(צילום: ירון ברנר)
 

אופן ההכנה:

  1. מגלענים את המשמשים וחוצים אותם.
  2. מתיכים את החמאה עם הסוכר במחבת המתאימה גם לתנור, בקוטר 24-22 ס"מ. מניחים את המשמשים במחבת כשהחתך כלפי מעלה.
  3. מבשלים את המשמשים על להבה בינונית-נמוכה כ-20 דקות, עד שהם מתרככים ותערובת החמאה והסוכר הופכת לקרמל בהיר מאוד. מסירים מהאש ומצננים לחום החדר.
  4. מחממים את התנור לחום בינוני-נמוך (170 מעלות). חותכים ריבוע מבצק העלים המרודד, ומרדדים אותו על משטח מקומח כדי להגדיל אותו מעט ולקבל עיגול בקוטר 30 ס"מ בערך.
  5. מניחים את הבצק על פני המשמשים שהתקררו, ודוחקים את שוליו פנימה, סביב המשמשים. אופים בין 25-30 דקות, עד שהבצק מזהיב.
  6. מוציאים מהתנור וממתינים 10 דקות לפחות. מניחים צלחת הגשה על פני הטארט והופכים. מגישים פושר או קר.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ירון ברנר
עם משמשים מקורמלים. טארט ביתי
צילום: ירון ברנר
מומלצים