שתף קטע נבחר

 

כך תכינו סנדוויץ' גורמה של שף

סנדוויץ' לא חייב להיות בנאלי ומשעמם: אסף גרניט, ירון קסטנבוים ומיקי שמו מציעים שלושה סנדווצ'ים מיוחדים ולא שיגרתיים, כולל מתכון למיטיבי לכת לבריוש ולקרם שוקולד

צילום: אבי חי, ניצן דרור

צילום: אבי חי, ניצן דרור

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

הסנדוויץ' של השף אסף גרניט: שקשוקית

המרכיבים (ל-4 מנות):

2 לחמי בצל

4 כפות לימון כבוש

4 כפות אריסה

4 כפות טפנד זיתים

4 כפות טחינה לבנה

4 כפות פסטו

4 חופנים לימון כבוש

8 עלי רוקט טריים

לשקשוקית -

200 גר' בצל קצוץ

1 ראשי שום קצוץ

1 ק"ג בשר טחון עם שומן

50 גר' צנוברים

20 גר' פיסטוק

3 כפות עמבה

1 כף כמון

1/2 כף פפריקה

1/2 כף חוויג'

2 כפות לימון כבוש

2 כפות אריסה

מלח, פלפל

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)
 

אופן ההכנה:

  1. מכינים את השקשוקית - מטגנים את הבצל והשום עד להזהבה. מוסיפים את הבשר הטחון, ומבשלים תוך כדי פירוקו לתערובת אחידה. קולים את הצנוברים והפיסטוקים, ומוסיפים לסיר. כשהבשר מתחיל  להתבשל, מוסיפים את יתר המרכיבים וממשיכים לבשל כ-10 דקות נוספות (שימו לב שלא לייבש את הבשר).
  2. מרכיבים את הסנדביץ' - חותכים את הלחם לרבעים. מורחים על צד אחד לימון כבוש, אריסה וטפנד. על הצד השני מורחים טחינה לבנה, פסטו ולימון כבוש. ממלאים בשקשוקית ומסיימים בעלי רוקט טריים.

 

הסנדוויץ' של ירון קסטנבוים: ברי וארטישוק

המרכיבים (ל-4-3 מנות):

1 בגט

50 גר' חמאה צרפתית

150 גר' גבינת ברי חצי בשלה

2 ארטישוקים משומרים, פרוסים לפרוסות דקות

5-4 כפות רוטב בלסמי מרוכז

חופן פלפלים אדומים קלויים

חופן עלי רוקט

שמן פטריות כמהין לבנות

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)
 

אופן ההכנה:

  1. חוצים את הבגט, מורחים חמאה צרפתית צהובה, מעליה מורחים בנדיבות גבינת ברי חצי בשלה ומסדרים את פרוסות הארטישוק הדקות.
  2. מטפטפים בנדיבות רוטב בלסמי מרוכז, מעליו מסדרים את הפלפלים האדומים הקלויים וחופן עלי רוקט.
  3. מסיימים עם זילוף שמן פטריות כמהין לבנות.

 

הסנדוויץ' של מיקי שמו: בריוש עם פירות יער

המרכיבים (למנה אחת):

חלת בריוש

1 כף שוקולד חלב

1 כף שוקולד לבן

חופן פירות יער (דובדבנים, תות שדה, פטל שחור, אוכמניות)

למיטיבי לכת - מרכיבים לבריוש (ל-4 מנות) - 

1/2 כוס חלב

25 גר' שמרים

5 ביצים

1 כפית מלח (10 גר')

1/4 כוס סוכר (50 גר')

4 כוסות קמח (500 גר')

250 גר' חמאה, חתוכה לקוביות קטנות

קליפה מגוררת מ-2 תפוזים

לקרם שוקולד חלב -

1/4 1 כוס חלב (300 מ"ל)

350 גר' שוקולד חלב

50 גר' חמאת קקאו

לקרם שוקולד לבן -

1/4 1 כוס חלב (300 מ"ל)

450 גר' שוקולד לבן

50 גר' חמאת קקאו

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)
 

אופן ההכנה:

  1. מיטיבי הלכת מתחילים עם הבריוש (מי שקצר בזמן יכול לקנות את חלת הבריוש מוכנה ולדלג על השלב הזה) - מכניסים לקערת מיקסר את החלב והשמרים, מתחילים לערבב ומוסיפים את הקמח.
  2. בקערה נפרדת מערבבים ביצים, מלח וסוכר בעזרת מטרפה ידנית. מכניסים את התערובת לקערת המיקסר (עם הקמח) ומתחילים בפעולת הלישה למשך 8 דקות במהירות איטית (לאחר 8 דקות מעבירים ל-3 דקות במהירות בינונית).
  3. מוסיפים את החמאה ומערבבים במהירות בינונית, עד שמתקבל בצק בעל מרקם חלק. מוציאים חצי מכמות הבצק, ולחצי הנותר מוסיפים את קליפות התפוז המגוררות וממשיכים בלישה, כחצי דקה נוספת. עוטפים בניילון נצמד את שני חלקי הבצק (בנפרד), ומשאירים בטמפרטורת החדר למשך שעה, או עד אשר מכפיל הבצק את נפחו.
  4. פותחים את הניילון הנצמד, ומרדדים אותו שנית בעזרת כפות הידיים בכדי להוציא את כל האוויר מהבצק. עוטפים בניילון נצמד, ומכניסים למקרר למשך 3-4 שעות לפחות.
  5. מוציאים את הבצק, מגלגלים אותו ל-2 נקניקים ופורסים מהם פרוסות ברוחב של 1/2 2 ס"מ. מגלגלים את הפרוסות לכדורים, ומעבירים לתבניות אלומיניום משוננות או חד פעמיות, ומתפיחים למשך שעתיים. מורחים ביצה על הבצק, ומפזרים סוכר מעל. אופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות במשך 13 דקות.
  6. מכינים את שוקולד החלב (אפשר להשתמש בממרח קנוי) - ממיסים את קוביות השוקולד בבן מארי (קערה מעל סיר עם מים רותחים), מוסיפים את חמאת הקקאו ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה. מרתיחים את החלב ומוזגים לתערובת. מערבבים עד לקבלת תערובת אחידה ומצננים.
  7. מכינים את השוקולד הלבן (אפשר להשתמש בממרח קנוי) - ממיסים את השוקולד הלבן בבן מארי (קערה מעל סיר עם מים רותחים), מוסיפים את חמאת הקקאו ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה. מרתיחים את החלב ומוזגים לתערובת. מערבבים עד לקבלת תערובת אחידה ומצננים.
  8. מרכיבים את הסנדוויץ' - פורסים את חלת הבריוש ולוקחים 2 פרוסות. מורחים על פרוסה אחת שכבה נדיבה של שוקולד החלב, על הפרוסה השנייה מורחים שכבה נדיבה של השוקולד הלבן ומעליה מפזרים את פירות היער (אם הפירות גדולים מדי, אפשר לחתוך אותם). סוגרים את הפרוסות לסנדוויץ'.

 

מיום שני הקרוב (26 ביוני) ועד יום שבת (1 ביולי) יתקיים בשרונה מרקט "סנדוויץ' מרקט" - פופ-אפ סנדוויצ'ים של השפים המובילים. הפופ-אפ יתקיים כחלק מחגיגות יום ההולדת השנתיים של "שרונה מרקט", וכל ההכנסות ממנו יתרמו לעמותת "בית השנטי" למען ילדים ובני נוער בסיכון.

 

בין השפים שמשתתפים באירוע: מוטי טיטמן, יוסי שטרית, דיוויד פרנקל, שגב משה, ירון קסטנבוים, אסף גרניט, מאיר אדוני, יונתן רושפלד, מיקי שמו ושאול בן אדרת.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ירון ברנר
ברי וארטישוק. הסנדוויץ' של ירון קסטנבוים
צילום: ירון ברנר
מומלצים