שתף קטע נבחר

 

זמן התאנה: מתכונים עם תאנים

אין כמו לתת בהן ביס וליהנות מטעמן המתוק והעסיסי, אבל אפשר גם לרקוח מהן לא מעט מנות - גם מלוחות וגם מתוקות. רגע לפני שעונת התאנים הקצרה מסתיימת, קבלו 6 מתכונים קיציים עם הפרי הכי סקסי בסביבה: סלט תאנים עם עדשים שחורות ופטה, ברוסקטה עם ריקוטה ותאנים, תאנים ממולאות בבשר טלה וגם שני קינוחים טעימים במיוחד

 

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

תאנים בקרמל קר וקרם חלב

מתכון של השף אבי ביטון: תאנה שמשולבת בקינוח או בכל מאכל אחר חייבת חיזוק של סוכר, אחרת הטעם שלה נעשה קצת אנמי. אני קורא לזה קרמל קר, מפני שמה שאני עושה זה פשוט לזרות סוכר על התאנים. כעבור כמה דקות הן מגירות את כל העסיס שלהן החוצה, ובשילוב הסוכר נוצר סירופ סמיך, קר ומתקתק.  

 

המצרכים:

20 תאנים בשלות, חתוכות לרבעים

 (צילום: אפיק גבאי) (צילום: אפיק גבאי)
(צילום: אפיק גבאי)
 

5 כפות סוכר

1 פחית חלב מרוכז

2 מכלים של שמנת מתוקה

 

אופן ההכנה:

  1. שמים את התאנים החתוכות בקערה וזורים עליהן סוכר.
     (צילום: אפיק גבאי) (צילום: אפיק גבאי)
    (צילום: אפיק גבאי)
  2. מערבבים ומניחים במקרר כ-20 דקות, עד שנוצר סירופ סמיך ומתקתק בקרקעית הקערה.
  3. יוצקים את השמנת והחלב לכלי עמוק ומקציפים עד לקבלת קצפת חלב רכה ונעימה. עוטפים בניילון נצמד ושומרים במקרר כשעתיים.
     (צילום: אפיק גבאי) (צילום: אפיק גבאי)
    (צילום: אפיק גבאי)
     (צילום: אפיק גבאי) (צילום: אפיק גבאי)
    (צילום: אפיק גבאי)
  4. מגישים את הקצפת ולצידה את התאנים, ואם אתם ממש רוצים להשקיע - אפשר לסדר את קרם החלב בכוסות הגשה, להניח מעליו את התאנים וליצוק מהסירופ שלהן.

 

סלט תאנים עם עדשים שחורות ופטה 

מתכון של השף ניר צוק

 

המרכיבים (ל-6 מנות):

1 ק"ג תאנים

1/2 כוס עדשים שחורות

150 גר' גבינת פטה

1/2 כוס סוכר

צרור פטרוזיליה

1/3 כוס שמן זית

1 פלפל ירוק חריף, פרוס לטבעות דקיקות

מלח ופלפל

 

סלט תאנים, שף ניר צוק (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
סלט תאנים, שף ניר צוק(צילום: ירון ברנר)

אופן ההכנה:

  1. חותכים מחצית מהתאנים לקוביות קטנות. שמים את התאנים ואת הסוכר בסיר ומבשלים על אש קטנה כשעה, עד שנוצר מרקם ריבתי. מצננים.
  2. חולטים את העדשים במים עד שהן מבושלות אך לא מתפוררות. מסננים.
  3. קוצצים את הפטרוזיליה, חוצים את שארית התאנים ופורסים לפרוסות.
  4. מערבבים בקערה את הפטרוזיליה, העדשים, התאנים הפרוסות ושמן הזית ומתבלים במלח ופלפל.
  5. בצלחת הגשה מניחים מרקחת תאנים, מעליה את סלט העדשים ומלמעלה את הפטה.
  6. מקשטים בטבעות דקות של פלפל חריף ומגישים.

 

סלט אייסברג עם תאנים, חמוציות ושקדים קלויים

מתכון של השף יוסי שטרית

 

המרכיבים:

ראש חסה אייסברג, שטופה ומופרדת לעלים

8 תאנים, חתוכות לשמיניות

1 חופן עלי ארוגולה

1 חופן חמוציות

1 חופן שקדים קלויים פרוסים

2 כפות עירית קצוצה

לרוטב -

50 מ"ל דבש

20 מ"ל חומץ פטל (או חומץ תפוחים)

10 מ"ל שמן זית

קורט פלפל שחור


 

(צילום: נעמה הר) 

 

אופן ההכנה:

  1. שמים בקערה את החסה, התאנים, הארוגולה והחמוציות.
  2. מערבבים היטב את מרכיבי הרוטב ויוצקים מעל הסלט.
  3. מסדרים בצלחות עמוקות ומפזרים מעל שקדים קלויים ועירית.

 

ברוסקטה ריקוטה ותאנים

מתכון של רותי קינן: קל, פשוט וכל כך אלגנטי – שילוב שמתאים בדיוק לעונה ומסתדר לפני ובמהלך כל ארוחה. לגרסה בשרית אפשר להחליף את הגבינה בפרושוטו או בפסטרמה.

 

המרכיבים:

1 בגט או 2 ג'בטה

2 כפות שמן זית

1 שן שום

250 גר' ריקוטה

כ-10 תאנים

מלח, פלפל

מעט מיץ לימון

1 כף שומשום שחור

נבטי בזיליקום או צנונית

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)
 

אופן ההכנה:

  1. מחממים את התנור לחום גבוה (200 מעלות). מרפדים תבנית אפייה שטוחה בנייר אפייה.
  2. פורסים את הלחם לפרוסות עבות ומניחים אותן על התבנית. מזלפים עליהן את השמן ואופים כ-5 דקות או עד שהפרוסות מזהיבות. מוציאים מהתנור ומצננים על התבנית.
  3. פורסים את התאנים לפרוסות דקות. משפשפים את פרוסות הלחם הקלויות בשן השום ומורחים אותן בשכבה עבה מהריקוטה. מסדרים מעל הגבינה פרוסות תאנים, בוזקים מלח ופלפל ומטפטפים מעט מיץ לימון. בוזקים את השומשום ומקשטים בנבטי בזיליקום או צנונית. מגישים מיד.

 

תאנים ממולאות בבשר טלה

מתכון של מיכל וקסמן: לפעמים קורה לי שאני מביטה באוכל שהכנתי, והוא נראה לי כמעט אנושי. התאנים האלה – קטומות ראש, מרוקנות בעדינות מתוכנן המתוק וממולאות מחדש עד להתפקע בבשר טלה חריף – נראות כמו יצורים קטנים, עגלגלים ושמנמנים – לאכול אותם מרוב מתיקות. וכך בדיוק עשיתי.

 (צילום: מיכל וקסמן)
(צילום: מיכל וקסמן)
 

המרכיבים:

25-20 תאנים, בשלות אך מוצקות

למילוי - 

4 כפות שמן זית

1/2 קילו בשר טלה עסיסי טחון גס

תוכנן המרוקן של התאנים (הסבר בגוף המתכון)

1 בצל קצוץ קטן

1 פלפל חריף קצוץ קטן

1 כף רכז רימונים

קורט בהרט

מלח 

לצלייה -

1 פלפל חריף פרוס

4-3 ענפים של תימין או ציטרה

4-3 כפות אוזו או ערק

שמן זית לזילוף

מלח ים

 

אופן ההכנה:

  1. מכינים את התאנים למילוי - בעזרת סכין חדה קוטמים את ראשה של כל תאנה כך שנוצרת כיפה קטנה ונפרדת מגוף הפרי. שומרים את כיפות התאנים ליד התאנים שמהן הוסרו, נזדקק להן בהמשך לכיסוי אחרי המילוי.
     (צילום: מיכל וקסמן)
     
  2. מרוקנים בעדינות בכפית קטנטנה את בשרן של התאנים. נזהרים לא לפצוע את המעטפת - היא צריכה להישאר בשלמותה. שומרים את בשר התאנים להכנת המילוי. אל חשש – פעולת הריקון פשוטה מכפי שהיא נדמית.
     (צילום: מיכל וקסמן)
    (צילום: מיכל וקסמן)
     
  3. מכינים את המילוי - במחבת מחממים שמן זית. מוסיפים בצל ומטגנים עד שמתחיל להזהיב. מוסיפים פלפל חריף ומטגנים דקה-שתיים נוספות. מוסיפים בשר טחון ומטגנים עד השחמה. מוסיפים את בשר התאנים ומטגנים תוך כדי ערבוב ומעיכה לתוך תערובת הבשר. מוסיפים רכז רימונים, בהרט ומלח ומבשלים דקה-שתיים נוספות. מורידים מהאש ומקררים מעט.
  4. ממלאים את התאנים וצולים - מחממים תנור לחום מקסימלי. ממלאים כל תאנה במילוי הבשר ומכסים אותה בכיפה המתאימה לה. מסדרים את התאנים הממולאות בתבנית שתכיל אותן בדיוק. מפזרים ביניהן פרוסות פלפל חריף ומניחים מעליהן את ענפי הטימין או הציטרה.
     (צילום: מיכל וקסמן)
     
  5. מזלפים על הכול אוזו או ערק ושמן זית בנדיבות וצולים במרכז התנור 20-15 דקות. אוכלים חם.

    טארטלטים עם תאנים

    מתכון של רותי קינן: אני מקפידה להחזיק במקפיא ריבועי בצק עלים מוכנים שאפשר להוציא אחד-אחד מהאריזה, והם מוכנים לשימוש אפילו בלי צורך בהפשרה (שלוקחת דקות). אם אין – אפשר להשתמש בכל בצק עלים מרודד ולחתוך אותו לריבועים של כ-8 ס"מ.

     (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
    (צילום: ירון ברנר)
      

    המרכיבים (ל-6 מנות):

    6 ריבועי בצק עלים

    6 כפות סוכר חום בהיר

    3 כפות דבש

    להגשה -
    קצפת, מסקרפונה או גלידת וניל
    עלי נענע

 

אופן ההכנה:

  1. מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות). מרפדים תבנית אפייה שטוחה בנייר אפייה.
  2. משרטטים על כל ריבוע בצק ריבוע פנימי במרחק של כ-1 ס"מ מהשוליים, בעזרת חוד של סכין.
  3. יוצרים בכל תאנה חתך לרוחב – לא עד הסוף – ועוד חתך אנכי, כך שהיא נפתחת לרבעים. מניחים כל תאנה במרכז כל ריבוע בצק.
  4. זורים כף סוכר על התאנה ומסביב, על פסי הבצק שיוצרים את השוליים. אופים בתנור החם  25-20 דקות, או עד שהבצק מזהיב מעט. מוציאים מהתנור ומזלפים 1/2 כף דבש במרכז כל תאנה.
  5. מצננים ומגישים עם קצפת, מסקרפונה או גלידת וניל.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ירון ברנר
מתכוני תאנים
צילום: ירון ברנר
מומלצים