שתף קטע נבחר

 

5 מתכונים שאפשר להכין עם הילדים

איך מספקים לילדים שנמצאים בבית תעסוקה ועל הדרך גם דואגים להם לתזונה בריאה? מבשלים ביחד איתם מתכונים בריאים, טעימים ובעיקר - פשוטים להכנה: מאפין ביצה בלחם, צנצנת סלט, טורטיות במילוי ירקות וחזה עוף, פרנץ' טוסט עם מייפל ובננה וגם כדורי מוזלי משגעים

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

  

מאפין ביצה בלחם

ארוחת בוקר מושלמת להכנה עם ילדים. השיגו מראש תבנית שקעי מאפינס.

 

טיפ:

אפשר לשדרג את המנה, ולשלב גם תרד חלוט במרכיבים

 

המרכיבים (ל-6 מאפינס):

6 פרוסות לחם מלא

1 כף שמן זית

25 גר' גבינת צ'אדר דלת שומן מגוררת, או גבינה צהובה אחרת מגוררת

6 כפיות קוטג' 5%

1/4 כוס עגבניה, חתוכה דק

6 ביצים גדולות

1/4 כפית מלח

1/4 כפית פלפל שחור טחון

 (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)

אופן ההכנה:

  1. מרדדים כל פרוסת לחם בעזרת מערוך עד שהיא מאוד דקה. חותכים את הקשה של הלחם, ומברישים בעדינות שמן זית על כל צד של הפרוסה. חותכים כל פרוסה באמצע לשני משולשים.
  2. שמים את 2 חצאי הפרוסה (כשהחלק החתוך פונה לחלק השני) בתוך כל אחד משקעי המאפין, כך שכל התחתית תהיה מכוסה וקצוות הלחם יעלו מעל השקע.
  3. אופים את הפרוסות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 5 דקות, או עד שהלחם מעט קשה ומוציאים מהתנור. מפזרים בכל שקע 2 כפיות של גבינה מגוררת, כפית קוטג' ושתי כפיות עגבניה קצוצה.
  4. יוצקים ביצה אחת לתוך כל שקע, ומפזרים מלח ופלפל באופן שווה. אופים במשך 18 דקות נוספות, או עד שהלבן של הביצה קשה והצהוב בהתאם למידת העשייה הרצויה עליכם. מוציאים את השקעים מהתנור ומגישים.

 

 

צנצנת סלט עשה זאת בעצמך

המרכיבים:

4 ירקות לבחירתכם: עגבניה, מלפפון, גזר, חסה, אבוקדו, גמבה, תירס ועוד. אפשר להוסיף גם פרי כמו תפוח, אגס או אפרסק

צנצנת עם מכסה

רוטב ויניגרט ומייפל טבעי (ראו מתכון בהמשך)

חופן קוביות גבינה פטה או בולגרית - לא חובה

חופן קרוטונים או גרעינים - לא חובה

לרוטב ויניגרט-מייפל -

1/2 כוס שמן זית

1/4 כוס סירופ מייפל טבעי

1/4 כוס חומץ בלסמי

2 כפות חרדל דיז'ון (חלק)

2 כפות רוטב סויה

1/2 כפית מלח

1/2 כפית פלפל שחור

 (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)

אופן ההכנה:

  1. חותכים את הירקות לקוביות קטנות. שמים כל ירק חתוך בנפרד. מכניסים לצנצנת ירק אחר ירק בשכבות. מתחילים עם הירק הכבד ביותר (למשל, מלפפון) ומסיימים עם הקל ביותר (חסה/ירוקים). מסיימים עם שכבה של גבינה וגרעינים או קרוטונים.
  2. מכינים את הרוטב - בכוס מערבבים את מרכיבי הרוטב עד לקבלת תערובת אחידה (אפשר גם לסגור את הכוס, ולשקשק היטב יחד עם הילדים).
  3. יוצקים את רוטב על הירקות, ומגישים. 

 

טורטיות טעימות מגולגלות

במתכון הבא הטריק שלנו הוא להחליף את הסלסה שילדים לפעמים לא אוהבים ברטבים אחרים.

 

המרכיבים (ל-4 טורטיות):

1 כוס רוטב לבחירתכם: טריאקי-רימון, דבש בלסמי ובצל, שזיף-רימון, צ'ילי-שום מתוק או מנגו-קארי

4 טורטיות

1/2 1 כוסות של חזה עוף או טופו מבושל, חתוך לרצועות

1/3 כוס זוקיני, קצוץ

1/3 כוס פלפל אדום או ירוק, קצוץ

1/4 כוס בצל סגול, קצוץ

 (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)

אופן ההכנה:

  1. מורחים את הרוטב הרצוי באופן שווה על כל טורטייה. מחלקים את העוף, הזוקיני, הפלפלים והבצל על מרכז כל טורטייה (בכמות לא גדולה מדי).
  2. מקפלים את החלק התחתון של הטורטייה פנימה לסגירה של 1.5 ס"מ בערך, סוגרים את שתי הקצוות מהצדדים, מקפלים את הקצה השני וסוגרים. גלגול אפשרי נוסף הוא בלי הסגירה - מגלגלים מהצד האחד של הטורטייה לצד השני.
  3. מפזרים מעט רוטב מעל, מסדרים בתבנית מרופדת בנייר אפייר ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 12-10 דקות.

 

פרנץ' טוסט מייפל ובננה

המרכיבים (ל-4 מנות):

1/4 כוס חלב דל שומן 1%

2 ביצים גדולות טרופות קלות

3/4 כפית תמצית וניל

1/2 כפית סוכר

1/8 כפית מלח

6 פרוסות לחם מלא

מעט שמן זית

1/2 4 כפות סירופ מייפל טבעי

1 כוס בננות, חתוכות דק

להגשה -

1/2 1 כפיות אבקת סוכר

מעט בננות חתוכות

חופן אגוזים

 (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)

אופן ההכנה:

  1. מערבבים את החלב עם הביצים, כפית תמצית הווניל, הסוכר והמלח בקערה שטוחה.
  2. מורחים על שלוש פרוסות לחם כפית וחצי של סירופ מייפל טבעי, מפזרים על כל חתיכה 1/3 כוס בננות חתוכות וסוגרים עם 3 הפרוסות הנותרות.
  3. מחממים שמן זית במחבת טפלון על חום בינוני-גבוה. במקביל, טובלים כל סנדוויץ' בנפרד בתערובת החלב והביצה עד לכיסוי שני הצדדים. שמים את הסנדוויץ' העטוף בבלילה על המחבת בזהירות, ומטגנים במשך 2 דקות בכל צד או עד להשחמה קלה.
  4. חותכים כל סנדוויץ' ל-4 משולשים, מפזרים מעל אבקת סוכר, מעט בננות חתוכות ואגוזים ומגישים.

 

כדורי מוזלי משגעים

המרכיבים:

1 כוס גרנולה או מוזלי - לבחירתכם

4 כפיות גרעיני צ'יה או שיבולת שועל

1 כפית דבש

1 כפית חמאת בוטנים

1/4 כוס צימוקים

2-1 כפיות חלב

1/2 כוס שבבי קוקוס

 (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)

אופן ההכנה:

  1. מערבבים את המוזלי צימוקים והשיבולת שועל או גרעיני הצ'יה במערבל מזון או בלנדר במשך 30 שניות. מוסיפים את הדבש ואת חמאת הבוטנים, וממשיכים לערבב במשך 30 שניות נוספות.
  2. יוצרים כדורים מהתערובת. אם היא לא נדבקת, מוסיפים כפית חלב אחת או שתיים עד שהתערובת נדבקת ואפשר לעשות ממנה כדורים.
  3. מגלגלים את הכדורים בשבבי הקוקוס ושומרים בכלי סגור.

 

המתכונים באדיבות "יד מרדכי"

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
פרנץ' טוסט מייפל ובננה. גם ילדים יכולים להכין
צילום: shutterstock
מומלצים