ארז קומרובסקי: לחמניות תירס משודרגות
בים בם בם: אוהבים תירס? גם אנחנו: ארז קומרובסקי מלמד להכין לחמניות תירס טעימות ורכות, שמוגשות בתוך העלים של התירס. נשמע מסובך? ממש לא, צפו
צילום: אביהו שפירא
לחמניות תירס טרי
המרכיבים:
4 קלחי תירס (עדיף להשתמש בתירס מתוק במיוחד)
1/2 2 כוסות קמח תירס דק (אפשר להשיג בכל סופר)
2 ביצים גדולות
3 כפיות אבקת אפייה
2 כוסות רוויון
1/2 כפית סודה לשתייה
1 כפית מלח גדושה
1/2 כפית צ'ילי יבש כתוש
חופן עלי בזיליקום, קצוצים גס
1 כוס גבינת צ'דר מגורדת
100 גר' חמאה, חתוכה לקוביות
אופן ההכנה:
- מקלפים את התירס מהעלים החיצוניים ושומרים אותם. מסירים בסכין את גרעיני התירס מהקלחים וטוחנים אותם במעבד מזון בפולסים.
- מערבבים את כל החומרים היבשים בקערה (כולל הגבינה). מערבבים את הרוויון עם הביצים.
- מוסיפים את החמאה לתערובת היבשים וממוללים בעזרת האצבעות. מוסיפים את החומרים היבשים לתערובת הרוויון ומערבבים מעט.
- מרפדים תבנית בנייר אפייה. מקפלים עלה תירס וממלאים אותו בכף מהתערובת. ממשיכים כך עד שהתבנית מלאה.
- אופים בתנור שחומם מראש ל-190 מעלות במשך כ-25 דקות. מגישים מיד, הכי כיף לצד מטבוחה.
לחמניות תירס
צילום: אביהו שפירא
מומלצים