שתף קטע נבחר

 

ארז קומרובסקי: לחמניות תירס משודרגות

בים בם בם: אוהבים תירס? גם אנחנו: ארז קומרובסקי מלמד להכין לחמניות תירס טעימות ורכות, שמוגשות בתוך העלים של התירס. נשמע מסובך? ממש לא, צפו

צילום: אביהו שפירא

צילום: אביהו שפירא

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 (צילום: אביהו שפירא) (צילום: אביהו שפירא)
(צילום: אביהו שפירא)
 

 

 

לחמניות תירס טרי

המרכיבים:

4 קלחי תירס (עדיף להשתמש בתירס מתוק במיוחד)

1/2 2 כוסות קמח תירס דק (אפשר להשיג בכל סופר)

2 ביצים גדולות

3 כפיות אבקת אפייה

2 כוסות רוויון

1/2 כפית סודה לשתייה

1 כפית מלח גדושה

1/2 כפית צ'ילי יבש כתוש

חופן עלי בזיליקום, קצוצים גס

1 כוס גבינת צ'דר מגורדת

100 גר' חמאה, חתוכה לקוביות

 

אופן ההכנה:

  1. מקלפים את התירס מהעלים החיצוניים ושומרים אותם. מסירים בסכין את גרעיני התירס מהקלחים וטוחנים אותם במעבד מזון בפולסים.
     (צילום: אביהו שפירא) (צילום: אביהו שפירא)
    (צילום: אביהו שפירא)
  2. מערבבים את כל החומרים היבשים בקערה (כולל הגבינה). מערבבים את הרוויון עם הביצים.
  3. מוסיפים את החמאה לתערובת היבשים וממוללים בעזרת האצבעות. מוסיפים את החומרים היבשים לתערובת הרוויון ומערבבים מעט.
     (צילום: אביהו שפירא) (צילום: אביהו שפירא)
    (צילום: אביהו שפירא)
  4. מרפדים תבנית בנייר אפייה. מקפלים עלה תירס וממלאים אותו בכף מהתערובת. ממשיכים כך עד שהתבנית מלאה.
     (צילום: אביהו שפירא) (צילום: אביהו שפירא)
    (צילום: אביהו שפירא)
     
     (צילום: אביהו שפירא) (צילום: אביהו שפירא)
    (צילום: אביהו שפירא)
  5. אופים בתנור שחומם מראש ל-190 מעלות במשך כ-25 דקות. מגישים מיד, הכי כיף לצד מטבוחה.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אביהו שפירא
לחמניות תירס
צילום: אביהו שפירא
מומלצים