שתף קטע נבחר

מה עושים עם שאריות של עיסת פירות סחוטים? שלושה מתכונים טבעוניים

לאכול בלי יסורי מצפון: דייסות, קרקרים משאריות של פירות, ממרחים ועוד - שלושה מתכונים מספר הבישול הטבעוני החדש של שי-לי ליפא

 

 (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)
 

קרקרים מלוחים מעיסת ירקות ופירות

פתרון נפלא לעיסה (פאלפ) שנותרת במכונת המיצים אחרי הסחיטה. זה עובד עם כל הרכב כזה או אחר של ירקות ופירות, אבל זמן האפייה משתנה מעט.

 

המרכיבים (לכ-30 קרקרים):

3 כפות זרעי פשתן

3 כפות זרעי צ'יה

1 כוס מים מינרליים או מסוננים

1 כוס דחוסה עיסת ירקות ופירות (מהשאריות שנותרו במכונת המיצים)

1 כף סירופ מייפל

1 כף מיץ לימון

1/3 כוס גרעיני חמניות

1/3 כוס גרעיני דלעת

1/3 כוס סומסום מלא

1 כפית פפריקה מתוקה או חריפה

1 כפית מלח

1/2 כפית תבלין כורכום

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)
 

אופן ההכנה:

  1. מחממים את התנור לחום של 160 מעלות, ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
  2. מערבבים את זרעי הפשתן והצ'יה עם המים בקערה. משהים במשך 15 דקות לפחות, עד שהזרעים סופחים את הנוזלים ומקבלים מרקם ג'לטיני.
  3. מעבירים למעבד מזון עם להב מתכת. מוסיפים את עיסת הירקות והפירות, את סירופ המייפל ואת מיץ הלימון ומרסקים לעיסה אחידה. מעבירים את התערובת לקערה נקייה.
  4. מוסיפים את גרעיני החמניות והדלעת, את הסומסום, את הפפריקה, את המלח ואת הכורכום ומערבבים היטב.
  5. בעזרת פלֵטה מדורגת או מרית, משטחים את התערובת על נייר האפייה באופן שווה. התערובת צריכה להיות בעובי של כ-4 מ"מ ולמלא תבנית תנור סטנדרטית בגודל 40X32 ס"מ מקצה עד קצה.
  6. אופים בתנור החם במשך 70-50 דקות עד להזהבה (היזהרו לא להזהיב יותר מדי).
  7. מכבים את התנור, ומשאירים את התבנית בתנור הסגור למשך שעתיים לייבוש. אם התערובת עדיין לא יבשה ופריכה - אופים במשך כ-10 דקות נוספות.
  8. מצננים היטב ורק אז שוברים לקרקרים. שומרים בכלי אטום מחוץ למקרר עד 3 ימים.

 

כדורי אגוזים ותמרים

טראפלס טבעוניים נפלאים

 

המרכיבים (לכ-35 כדורים):

1 כוס אגוזי פקאן או מלך

10 תמרים מיובשים מזן מג'הול, מגולענים

1 כף אבקת קקאו

1/2 כפית תמצית וניל

לציפוי -

1/3 כוס אבקת קקאו

 (צילום: דניאל לילה) (צילום: דניאל לילה)
(צילום: דניאל לילה)
 

אופן ההכנה:

  1. מרסקים את האגוזים במעבד מזון עם להב מתכת במשך דקה-שתיים, עד לקבלת אבקה.
  2. מוסיפים את התמרים, את אבקת הקקאו ואת תמצית הווניל ומעבדים כדקה עד לקבלת תערובת אחידה.
  3. יוצרים כדורים בקוטר 1/2 1 ס"מ, ומגלגלים לציפוי באבקת הקקאו.
  4. שומרים בכלי אטום במקפיא עד שבועיים.

  

ממרח אגוזי לוז ושוקולד

אני לא מכניסה הביתה ממרחי שוקולד תעשייתיים, וזה המוצע לכם כאן באמת טעים יותר ובריא מכל ממרח שתקנו בחנות.

 

המרכיבים (ל-2 כוסות):

2 כוסות אגוזי לוז טבעיים, עם הקליפה

1/2 כוס סירופ מייפל

1/3 כוס שמן קוקוס

1/4 כוס אבקת קקאו

1 כפית תמצית וניל

 (צילום: דניאל לילה)
(צילום: דניאל לילה)
 

אופן ההכנה:

  1. מחממים את התנור לחום של 180 מעלות, ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
  2. מפזרים את אגוזי הלוז בתבנית בשכבה אחת, קולים את האגוזים בתנור החם במשך 12-10 דקות עד שהם זהובים ומצננים היטב.
  3. מקלפים את אגוזי הלוז (לא נורא אם נשארת מעט קליפה), ומעבירים למעבד מזון עם להב מתכת. מרסקים את האגוזים לאבקה. מוסיפים את שאר המרכיבים, ומרסקים עד לקבלת ממרח אחיד וחלק.
  4. מדי פעם עוצרים את פעולת המעבד, וגורפים עם מרית את התערובת שנדבקה לדפנות (וגם נותנים מנוחה למנוע של המעבד). אם הממרח סמיך מדי, מוסיפים כף או שתיים של מים.
  5. שומרים בצנצנת אטומה במקרר עד שבוע.
    ספר הבישול הטבעוני של שי-לי ליפא (  )
    ספר הבישול הטבעוני של שי-לי ליפא

100% טבעי, שי-לי ליפא, הוצאת ידיעות אחרונות, 196 עמודים, 128 שקלים

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ירון ברנר
קרקרים ביתיים
צילום: ירון ברנר
מומלצים