מתכון לפסטה ירוקה
זוקיני, תרד, אפונה, בצל ירוק וגם הרבה בזיליקום ופטרוזיליה בצלחת אחת: מתכון פשוט וטעים לפסטה עם עשבי תיבול ועלים ירוקים
פסטה ירוקה
המצרכים (ל-4 מנות):
1 חבילת פסטה טרטליוני (500 גרם), מבושלת לפי הוראות היצרן
3 זוקיני, חתוך דק
2 בצל ירוק, חתוך לרצועות (החלק הלבן והירוק)
3 כפות שמן זית
צרור עליי תרד טורקי (או תרד טרי רגיל)
6 שיני שום, קלופות ופרוסות דק
1 כוס אפונת גינה (אפשר קפואה)
מלח לפי הטעם
פלפל שחור גרוס לפי הטעם
לפסטו -
1/2 צרור פטרוזיליה
1/2 צרור בזיליקום
1/2-3/4 כוס שמן זית
4 שיני שום קלופות
4 כפות גרעיני חמנייה קלוייםמלח לפי הטעם
פלפל שחור גרוס לפי הטעם
לקישוט - חופן גרעיני חמנייה קלויים, 4 כפות גבינה צפתית מפוררת
מתכונים נוספים שיכולים לעניין אותך:
חיים כהן מכין קציצות גונדי
3 מתכונים של חורף מה אפשר לעשות עם פלמידה לבנה? אופן ההכנה:- במעבד מזון טוחנים את כל מרכיבי הפסטו לממרח אחיד, מתבלים במלח ופלפל.
- מבשלים את האפונה במי מלח רותחים במשך כ-4 דקות.
- מחממים שמן זית במחבת, מזהיבים את הבצל והזוקיני. מוסיפים שום ותרד ומקפיצים יחדיו.
- מוסיפים למחבת רוטב פסטו, אפונה ופסטה מבושלת, מתבלים במלח ופלפל, מערבבים ומבשלים ביחד דקותיים.
- מסירים מעל האש מקשטים בגבינה ובגרעיני חמנייה.
המתכון באדיבות חברת "ברילה"
מתכון לפסטה ירוקה
צילום: רונן מנגן
מומלצים