שתף קטע נבחר

 

מתכון לפסטה ירוקה

זוקיני, תרד, אפונה, בצל ירוק וגם הרבה בזיליקום ופטרוזיליה בצלחת אחת: מתכון פשוט וטעים לפסטה עם עשבי תיבול ועלים ירוקים

כל הירוקים כולם, פסטה ירוקה (צילום: רונן מנגן) (צילום: רונן מנגן)
כל הירוקים כולם, פסטה ירוקה(צילום: רונן מנגן)
 

פסטה ירוקה  

המצרכים (ל-4 מנות): 

1 חבילת פסטה טרטליוני (500 גרם), מבושלת לפי הוראות היצרן

3 זוקיני, חתוך דק

2 בצל ירוק, חתוך לרצועות (החלק הלבן והירוק)

3 כפות שמן זית

צרור עליי תרד טורקי (או תרד טרי רגיל)

6 שיני שום, קלופות ופרוסות דק

1 כוס אפונת גינה (אפשר קפואה)

מלח לפי הטעם

פלפל שחור גרוס לפי הטעם

 

לפסטו - 

1/2 צרור פטרוזיליה

1/2 צרור בזיליקום

1/2-3/4 כוס שמן זית

4 שיני שום קלופות

4 כפות גרעיני חמנייה קלויים

מלח לפי הטעם

פלפל שחור גרוס לפי הטעם

 

לקישוט - חופן גרעיני חמנייה קלויים, 4 כפות גבינה צפתית מפוררת

 

מתכונים נוספים שיכולים לעניין אותך:

חיים כהן מכין קציצות גונדי

3 מתכונים של חורף

מה אפשר לעשות עם פלמידה לבנה?

 

אופן ההכנה:
  1. במעבד מזון טוחנים את כל מרכיבי הפסטו לממרח אחיד, מתבלים במלח ופלפל.
  2. מבשלים את האפונה במי מלח רותחים במשך כ-4 דקות.
  3. מחממים שמן זית במחבת, מזהיבים את הבצל והזוקיני. מוסיפים שום ותרד ומקפיצים יחדיו.
  4. מוסיפים למחבת רוטב פסטו, אפונה ופסטה מבושלת, מתבלים במלח ופלפל, מערבבים ומבשלים ביחד דקותיים.
  5. מסירים מעל האש מקשטים בגבינה ובגרעיני חמנייה.

 

המתכון באדיבות חברת "ברילה"

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רונן מנגן
מתכון לפסטה ירוקה
צילום: רונן מנגן
מומלצים