מתכון לקדירת בשר עם קטניות וערמונים
הכי חורף שיש: אז מה תאכלו בשבת חורפית? לא יודעים מה אתכם, אבל אנחנו בעניין של קדירת בקר עם שעועית, גרגירי חומוס, ערמונים ויין
תבשיל בקר עם קטניות וערמונים
המצרכים:
4 כפות שמן זית
1 בצל גדול, חתוך לקוביות
1/2 ק"ג בשר כתף או שריר, חתוך לקוביות בינוניות
3 כפות רוטב טריאקי
1 קופסה של עגבניות שלמות מקולפות
1 כף טימין טרי (רק העלים)
2 גזרים קלופים, חתוכים לפרוסות ברוחב 3 ס"מ
3 תפוחי אדמה, קלופים וחתוכים לקוביות גדולות
1 קופסה של שעועית לבנה
1 קופסה של גרגירי חומוס
200 גר' ערמונים, קלופים
1 כפית מלח
1 כפית פלפל שחור
1 כף פפריקה מתוקה
1/2 כוס יין אדום
אופן ההכנה:
- בסיר עמוק עם שמן זית מטגנים בצל, פלפל שחור מלח וקוביות בשר.
- מערבבים וסוגרים את קוביות הבשר מכל הצדדים עד שהבשר משחים.
- מוסיפים 3 כפות טריאקי, את העגבניות הקלופות, פפריקה, טימין, גזר, תפוחי אדמה וכוס מים ויין.
- מבשלים עד לרתיחה, מנמיכים את הלהבה ומוסיפים שעועית, חומוס וערמונים.
- יוצקים מים עד לכיסוי, ומבשלים בכיסוי חלקי על להבה נמוכה כשעה וחצי.
המתכון באדיבות מותג "מאסטר שף"
מנה חורפית. תבשיל קטניות מחמם
צילום: יח"צ
מומלצים