בסיר אחד: מתכון לספגטי בולונז
ספגטי בולונז כמעט כל אחד יודע להכין אבל ספגטי בולונז בסיר אחד - זה כבר סיפור אחר. בלי הרים של כלים בכיור ובלי הרבה עבודה - המתכון שכל אחד חייב להכיר
מתכון קל, מהיר, נוח להכנה והכי חשוב – חוסך את הררי הכלים שצריך לשטוף אחר כך. אנחנו ממליצים להגיש את המנה בצלחת עמוקה לצד כוס יין אדום וכמה חברים טובים.
עוד כתבות שיכולות לעניין אותך:
- מתכון לצ'ילי קון קרנה: קל ופשוט להכנה
- קיגעל: כל מה שרציתם לדעת על הקיגעל הירושלמי
- שחר פאר כובשת את המטבח
ספגטי בולונז בסיר אחד
המצרכים:
1 חבילת ספגטי (500 גר')
300 גר' בשר בקר טחון (או חזה עוף טחון)
1 צנצנת רוטב עגבניות
1/2 כפית מלח
1 כפית פלפל שחור גרוס
1 כף פפריקה מתוקה
4 כפות שמן זית
1/2 כוס בזיליקום טרי, קצוץ
1 בצל קצוץ דק
4 שיני שום, קצוצות דק
1/2 כוס יין אדום
1 סלסילת פטריות שמפיניון, פרוסות דק
מים רותחים לכיסוי עד כ-3 ס"מ מגובה הספגטי – כשלוש כוסות
אופן ההכנה:
- בסיר סוטאז' מטגנים כ-3 דקות בצל קצוץ בשמן זית.
- מוסיפים את הבשר, הפטריות והשום.
- מטגנים כ-7 דקות על להבה בינונית-גבוהה עד שהבשר משנה את צבעו ומנמיכים את הלהבה.
- מוסיפים לסיר את הרוטב, את הספגטי, הבזיליקום, היין, המלח, הפלפל והפפריקה.
- יוצקים על הכול מים רותחים, מביאים לרתיחה ומבשלים על להבה נמוכה בכיסוי חלקי כ-20 דקות, עד שהרוטב מצטמצם והספגטי מתרכך.
המתכון באדיבות פסטה "ברילה"
ללא ערימות הכלים. ספגטי בולונז
צילום: אפיק גבאי
מומלצים