שתף קטע נבחר

 

ארוחת חג: ארבעה מתכונים לפסח

מרק ארטישוק ירושלמי, סלט תפוחי אדמה עם חזרת, סלט דג עם פול וגם קציצות טלה עם סלרי ולימון: ארבעה מתכונים חגיגיים שירימו לכם את החג השני

 

ככה חוגגים! (צילום: עומר ישראלי)
ככה חוגגים!(צילום: עומר ישראלי)

 (  )

מרק ארטישוק ירושלמי

המצרכים (ל-20 סועדים):

3 ק"ג יחידות ארטישוק ירושלמי, קלופים ושטופים

2 חצילים, קלויים על אש גלויה וקלופים

4 ליטר מים

10 שיני שום

1 אגוז מוסקט מגורר

1 ליטר שמנת מתוקה (אפשר להחליף בחלב קוקוס אם רוצים שהמנה תהיה פרווה)

מלח, פלפל שחור

מרק ארטישוק ירושלמי (צילום: עומר ישראלי)
מרק ארטישוק ירושלמי(צילום: עומר ישראלי)
 

אופן ההכנה:

  1. בסיר גדול מבשלים את הארטישוק והשום במים עד לריכוך.
  2. מוסיפים את השמנת, ומבשלים במשך 20 דקות נוספות. מוסיפים את החצילים.
  3. טוחנים את המרק בבלנדר מוט, ומתבלים באגוז מוסקט, מלח ופלפל ומבשלים עד לרתיחה.

 

סלט תפוחי אדמה עם חזרת וצלפים 

המצרכים: 

2 ק"ג תפוחי אדמה, חתוכים לקוביות גדולות (בערך 2*2 ס"מ)

2 כפות צלפים

1/2 בצל סגול, קצוץ

2 כפות עירית, קצוצה

1 כף חזרת, מגוררת

1 כוס מיונז מוכן

1 כפית חרדל גרגירים

2 כפות שמן זית

מלח, פלפל שחור

סלט תפוחי אדמה (צילום: עומר ישראלי)
סלט תפוחי אדמה(צילום: עומר ישראלי)
  

אופן ההכנה: 

  1. מתבלים את תפוחי האדמה בשמן זית, מלח ופלפל שחור.
  2. אופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות במשך 25 דקות או עד לריכוך (שימו לב שלא יהיו רכים מדי). 
  3. מערבבים את שאר החומרים, ומתבלים את תפוחי האדמה במיונז המתובל. מגישים קר.

 

סלט דג נא עם פול, שומר צעיר והדרים

את כל מרכיבי המנה המרעננת והטעימה הזו אפשר להכין יום מראש ולשמור במקרר. את ערבוב המרכיבים עושים רבע שעה לפני ההגשה.

 

המצרכים (ל-30 סועדים):

1/2 1 ק"ג דג ים (מוסר, לוקוס, אנטיאס) נקי מעצמות ועור, חתוך לקוביות

300 גר' פול נקי (ללא התרמיל), חלוטים במים חמים ונקיים מהקליפה

3 פקעות שומר שטופות, ופרוסות דק

2 אשכוליות

2 תפוזים

2 תפוזי דם

2 פלפל צ'ילי אדום פרוס

3 כפות כוסברה, קצוצה גס

שמן זית

מלח

סלט דג נא עם פול, שומר צעיר והדרים (צילום: עומר ישראלי)
סלט דג נא עם פול, שומר צעיר והדרים(צילום: עומר ישראלי)

אופן ההכנה:

  1. "מפלטים" את ההדרים (מקלפים בעזרת סכין ומוציאים רק את "בשר" הפרי), ומערבבים עם שאר מרכיבי הסלט. 
  2. מתבלים, מערבבים היטב ומגישים לשולחן.

 

 (    )

קציצות טלה עם סלרי ולימון 

את המתכון הבא אפשר להכין גם יום-יומיים מראש ולשמור במקרר. טעמי הקציצות יתחזקו בתהליך הקירור ויתגבשו לכדי מסה יציבה.

 

המצרכים:

לקציצות -

1 ק"ג בשר טלה טחון (צוואר או חזה)

1 כוס עלי סלרי, קצוצים

100 גר' לימון כבוש, קצוץ

1 כפית עלי מרווה, קצוצים

5 שיני שום, כתושות

50 גר' צנוברים, קלויים

2 ביצים

1/2 כוס קמח מצה

מלח, פלפל שחור

לרוטב - 

5 גבעולי סלרי, קצוצים

1 בצל גדול, חצוי ופרוס

10 שיני שום קלופות

20 זיתים שחורים מגולענים

קליפה ומיץ מלימון אחד

1/2 ליטר ציר עוף

1 פלפל חריף ירוק

מלח, פלפל שחור

קציצות טלה עם סלרי ולימון (צילום: עומר ישראלי)
קציצות טלה עם סלרי ולימון(צילום: עומר ישראלי)

אופן ההכנה:

  1. מכינים את הרוטב - במחבת עם מעט שמן זית מאדים את הבצל והשום עד להזהבה של הבצל, מוסיפים את הפלפל החריף, הסלרי והזיתים ומאדים במשך 2 דקות נוספות. מוסיפים את הציר עוף והלימון, ומתבלים במלח ופלפל.
  2. מכינים את הקציצות - מערבבים את חומרי הגלם, מכדררים את המסה לקציצות בגודל כדור פינג פונג ומכניסים לרוטב החם, מבשלים על אש נמוכה במשך כ-45 דקות.
  3. מגישים עם אורז חם.

 

המתכונים באדיבות קבוצת "נואר" ("קפה נואר", "הקומה הרביעית", "סבסטיאן")

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: עומר ישראלי
חגיגית. מנה של קציצות טלה עם סלרי ולימון
צילום: עומר ישראלי
מומלצים