שתף קטע נבחר

 

מתכונים מהמטבח הערבי

תבשיל כבש עם פיצוחים, סלט גרגיר הנחלים ותבשיל עכוב: שלושה מתכונים מהמטבח הערבי

פוכארה

יש הטוענים שהמתכון הזה הוא מאכל הכי פופולרי במטבח המשפחתי בחברון.


המצרכים:

1 ק"ג בשר כבש טרי, חתוך לקוביות גדולות

2 שיני שום

3 מקלות קינמון שבורים

1כפית מלח

1 כפית פלפל שחור

חופן פיצוחים לקישוט (קשיו, פיסטוק חלבי , צנובר)

3 יח' גזר

1 גבעול של סלרי אמריקאי

3 עגבניות

3 תפוח אדמה

מעט שמן

 (צילום: אנטולי מיכאלו) (צילום: אנטולי מיכאלו)
(צילום: אנטולי מיכאלו)

אופן ההכנה:
  1. מטגנים את כל הפיצוחים במחבת, מסננים משמן וקוצצים גס.
  2. שוטפים את הבשר, מיבשים ומטגנים אותו באותו שמן שטיגנו את הפיצוחים.
  3. חותכים את כל הירקות לקוביות ומטגנים חצי טיגון.
  4. שמים את הבשר בסיר, מכסים במים ומבשלים כשעה וחצי.
  5. מוסיפים את הירקות ומבשלים עם הבשר לעוד חצי שעה (בסך הכל שעתיים בישול).
  6. מוסיפים את התבלינים לתבשיל ומרתיחים אותם ביחד לחמש דקות נוספות. מכבים את האש.
  7. מכסים את תבשיל הפוכארה בנייר כסף ומכניסים לתנור לשמונה דקות.
  8. מוצאים מהתנור ומרוקנים את הפוכארה לכלי גדול או מגש, מפזרים את כל הפיצוחים מלמעלה ומגישים.

חוסאם עבאס (צילום: אנטולי מיכאלו) (צילום: אנטולי מיכאלו)
חוסאם עבאס(צילום: אנטולי מיכאלו)

 

סלט גרגיר הנחלים

גרגיר הנחלים הבלאדי הוא צמח הגדל בסביבה לחה ובוצית ליד הנחלים. העלים שלו מכילים שמן חרדל וטעמם חריף ומריר. במצרים נהוג לגדל את גרגיר הנחלים ולאכול אותו תוך אמונה שהוא עוזר לחיזוק כוח הגברא.

אוכל ערבי (צילום: אנטולי מיכאלו)
(צילום: אנטולי מיכאלו)

המצרכים:

1 ק"ג גרגיר הנחלים

1 בצל סגול

מעט מלח

2 לימונים סחוטים למיץ

1/2 כוס שמן זית

1 כפית סומאק

מעט דבש חרובים

לקישוט - תפוז אחד מקולף

 

אופן ההכנה:
  1. שוטפים את העלים ומייבשים.
  2. קוצצים את כל העלים גס, ומניחים בקערה.
  3. חותכים את הבצל לרצועות ומוסיפים לירק.
  4. מוספים את כל שאר המצרכים לקערה, מתבלים ומערבבים.
  5. מקשטים בתפוזים ומגישים.

 

תבשיל עכוב (עכובית הגליל)

הצמח הזה פורח בעיקר באביב והוא נחשב לצמח מוגן.

עכוב (צילום: גיא רובננקו) (צילום: גיא רובננקו)
עכוב(צילום: גיא רובננקו)

המצרכים: 

1 ק"ג עכוב נקי

1/2 ק"ג בצל, קצוץ לקוביות

1 כפית מלח

1 כפית פלפל שחור

מעט אגוז מוסקט טחון

מעט הל טחון

1 כוס שמן זית

 

אופן ההכנה:

  1. שמים את שמן הזית בסיר ומטגנים את הבצל עד שמזהיב.
  2. חותכים את העכוב לקוביות קטנות ומוסיפים לבצל. מבשלים על להבה גבוהה כעשר דקות.
  3. מנמיכים את הלהבה ומוסיפים את כל התבלינים. 
  4. מכסים את הסיר ומבשלים עם מכסה סגור על להבה נמוכה כחצי שעה.
  5. מורידים מהכיריים ומגישים חם.

 

המתכונים באדיבות מסעדת "אל באבור"

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אנטולי מיכאלו
מתכונים מהמטבח הערבי
צילום: אנטולי מיכאלו
מומלצים