שתף קטע נבחר

 

בורקס: כך תכינו בבית

משלב הבצק ועד שלב המילוי: השף גיא גמזו מלמד איך להכין בבית בורקס (בויוס) במילוי גבינות ותרד, בוראטה, בטטה ופיקורינו וגם אחד מתוק עם מסקרפונה ואוכמניות

 

צילום: ירון ברנר | עריכה: אביתר כהן

צילום: ירון ברנר | עריכה: אביתר כהן

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 
גיא גמזו מכין בויאס לשבועות (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)
  

בצק בסיסי לבורקס (בויוס)

המצרכים:
1.1 ק"ג קמח לבן

1 כף מלח

1/2 ליטר מים

שמן קנולה לכיסוי חצי גובה הבצק (משתנה בין כלי לכלי)

 

אופן הכנת הבצק:

  1. מערבבים את הקמח עם המלח והמים, ולשים ביד עד ליצירת מסה אחידה.
  2. לאחר שנוצר בצק אחיד, מחלקים את המסה לכדורים שווים ולשים כל כדור.
    גיא גמזו מכין בויאס לשבועות (צילום: ירון ברנר)
    (צילום: ירון ברנר)
  3. מניחים את הכדורים שנוצרו בכלי שטוח, ומכסים עד מחצית גובה הכדורים בשמן. נותנים לבצק לנוח מעט. חשוב להפוך את הכדורים לפחות פעם אחת בזמן המנוחה, כדי שכל הבצק יקבל שמן.
    גיא גמזו מכין בויאס לשבועות (צילום: ירון ברנר)
    (צילום: ירון ברנר)
  4. לאחר המנוחה פותחים כל כדור עם היד, וממלאים במלית המועדפת עליכם.
    גיא גמזו מכין בויס לשבועות (צילום: ירון ברנר)
    (צילום: ירון ברנר)

מלית גבינות ותרד

המצרכים:

חופן גדול של תרד טורקי

קובייה (כ-300 גר') גבינת המאירי מלוחה

250 גר' ריקוטה עיזים

1 כפית זעתר יבש

גיא גמזו מכין בויאס לשבועות (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)
 

אופן ההכנה:

  1. פותחים את כדור הבצק למשט עגול ודק. קוצצים את התרד דק ככל האפשר, ומפזרים על כשני שליש משטח הבצק.
    גיא גמזו מכין בויאס לשבועות (צילום: ירון ברנר)
    (צילום: ירון ברנר)
  2. מגררים מעל התרד את גבינת המאירי, ובעזרת כפית מפזרים את הריקוטה מעל כל המלית.
  3. מגלגלים את הבצק לצורת גליל מוארך, כשמתחילים מהצד בו שמנו את המלית.
  4. לאחר שנוצר גליל ארוך, מגלגלים אותו כלפי פנים כדי ליצור צורה של שבלול.
    גיא גמזו מכין בויאס לשבועות (צילום: ירון ברנר)
    (צילום: ירון ברנר)
  5. טורפים ביצה, מורחים אותה בעדינות על כל המאפה, ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות.
  6. לאחר 20 דקות אפייה, מסובבים את המגש חצי סיבוב. אחרי עוד 10 דקות המאפה מוכן.
    גיא גמזו מכין בויאס לשבועות (צילום: ירון ברנר)
    (צילום: ירון ברנר)

 

בורקס בוראטה על רוטב עגבניות

המצרכים:

1 כדור בייבי בוראטה או כדור מוצרלה גדול

3 כפות שמן זית

2 שיני שום פרוסות

3 עגבניות מגי, חתוכות גס

1/2 פלפל צ'ילי אדום, פרוס דק

חופן עלי בזיליקום

קורט מלח ים אטלנטי

4 כפות עגבניות מרוסקות

קורט פלפל שחור

1/2 כפית סוכר

גיא גמזו מכין בויאס לשבועות (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)

אופן ההכנה:

  1. מחממים מחבת עבה לחום בינוני-גבוה. יוצקים שתי כפות שמן זית למחבת, ומטגנים את השום והצ'ילי עד להזהבה.
  2. מוסיפים את העגבניות ומערבבים כדקה או שתיים. מוסיפים את עלי הבזיליקום, המלח והפלפל השחור.
  3. מבשלים במשך דקה, מוסיפים את העגבניות המרוסקות והסוכר ומבשלים כשתי דקות נוספות. מוסיפים עוד מעט עלי בזיליקום ומורידים מהאש.
    גיא גמזו מכין בויאס לשבועות (צילום: ירון ברנר)
    (צילום: ירון ברנר)
    גיא גמזו מכין בויאס לשבועות (צילום: ירון ברנר)
    (צילום: ירון ברנר)
  4. פותחים כדור בצק לדף קטן (יחסית). שמים את כדור הגבינה במרכז, ואוספים את הבצק למרכז עד שנוצרת צורה דמוית שק ומהדקים.
    גיא גמזו מכין בויס לשבועות (צילום: ירון ברנר)
    (צילום: ירון ברנר)

    גיא גמזו מכין בויס לשבועות (צילום: ירון ברנר)
    (צילום: ירון ברנר)

    גיא גמזו מכין בויס לשבועות (צילום: ירון ברנר)
    (צילום: ירון ברנר)
     
    גיא גמזו מכין בויאס לשבועות (צילום: ירון ברנר)
    (צילום: ירון ברנר)
     
  5. מורחים בביצה טרופה, ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות עד שהבצק מזהיב. מגישים את הבורקס החם על רוטב העגבניות.

 

מלית בטטה ופיקורינו

המצרכים:

3 בטטות בינוניות

1/2 1 כוס גבינת פיקורינו מגורדת

2 כפות גדושות ריקוטה בקר

1/2 כפית פלפל שחור גרוס

1 ק"ג מלח גס

גיא גמזו מכין בויאס לשבועות (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)

אופן ההכנה:

  1. אופים את הבטטות על מצע של מלח גס בתנור שחומם מראש לחום מרבי (240 מעלות), עד שהבטטות מתרככות לגמרי.
    גיא גמזו מכין בויאס לשבועות (צילום: ירון ברנר)
    (צילום: ירון ברנר)
     
    גיא גמזו מכין בויס לשבועות (צילום: ירון ברנר)
    (צילום: ירון ברנר)
  2. קולפים את הבטטות, ומערבבים אותן עם שאר המרכיבים עד ליצירת מסה אחידה.
    גיא גמזו מכין בויס לשבועות (צילום: ירון ברנר)
    (צילום: ירון ברנר)
    גיא גמזו מכין בויס לשבועות (צילום: ירון ברנר)
    (צילום: ירון ברנר)
    גיא גמזו מכין בויס לשבועות (צילום: ירון ברנר)
    (צילום: ירון ברנר)
  3. פותחים כדור בצק לעיגול דק, ומסדרים שורה ארוכה בצד אחד של העיגול.
  4. מגלגלים לצורה של גליל ארוך, ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות עד להזהבה.
    גיא גמזו מכין בויאס לשבועות (צילום: ירון ברנר)
    (צילום: ירון ברנר)

 

מלית מסקרפונה ואוכמניות

המצרכים:

250 גר' גבינת מסקרפונה

1 חבילת אוכמניות טריות

1/2 1 כוסות סוכר

לרוטב -

מעט אוכמניות

1/2 כוס מים

1/2 1 סוכר

אבקת סוכר לבזיקה ממעל

גיא גמזו מכין בויאס לשבועות (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)
 

אופן ההכנה:

  1. מערבבים את כל חומרי המלית יחד.
  2. פותחים כדור בצק למשטח עגול ודק, ומסדרים עליו את המלית בשורה ארוכה.
  3. מגלגלים את הבצק לצורה של גליל, ואת הגליל מגלגלים כלפי פנים ליצירת שבלול.
  4.  אופים את השבלול בתוך כלי חרס עמיד לחום כרבע שעה בתנור שחומם מראש לטמפרטורה של 180 מעלות.
    גיא גמזו מכין בויאס לשבועות (צילום: ירון ברנר)
    (צילום: ירון ברנר)
  5. בזמן שהמאפה בתנור, מכינים את הרוטב - מערבבים את חומרי הרוטב במחבת עד לקבלת תערובת אחידה. מוציאים את המאפה מהתנור, ויוצקים עליו את הרוטב.
    גיא גמזו מכין בויאס לשבועות (צילום: ירון ברנר)
    (צילום: ירון ברנר)
  6. בוזקים מעל את אבקת הסוכר, ומגישים.
    גיא גמזו מכין בויאס לשבועות (צילום: ירון ברנר)
    (צילום: ירון ברנר)

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ירון ברנר
בורקס במילוי בטטה ופיקורינו
צילום: ירון ברנר
מומלצים