שתף קטע נבחר

 

5 מתכונים לפיצה המושלמת

לא סופרים קלוריות: נפוליטנה קלאסית או סרדינים ופסטו? אולי בכלל אתם בקטע של גבינה ואספרגוס או פיצה עם בשר טחון סטייל לחמעג'ון? השף גיא גמזו מביא מתכונים מושלמים לפיצה, כולל מתכון בסיסי לבצק. ויש גם בונוס: מתכון לקלצונה שוקולד

צילום: ירון ברנר

צילום: ירון ברנר

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

כמה טיפים לפני שמתחילים: 

  • את הפיצה מומלץ לאפות על אבן שמוט, אבן המיועדת לאפיית פיצות בבית. בזכות החום שהאבן מייצרת, היא הופכת את התנור הביתי לתנור פיצה אמיתי. אפשר להשיג אותה בחנויות האוכל המתמחות, במחיר הוגן למדי.
  • הקפידו למרוח את הרטבים ולפזר את התוספות כך שהשוליים של הפיצה יישארו חשופים, על מנת שתקבלו בסוף האפייה קצוות פריכים וקריספיים.
  • קחו בחשבון כי המתכונים כולם מכוונים להכנת פיצה אישית אחת, שתשביע בקלות סועד בודד. אז אם אתם מתכננים ערב פיצות למשפחה או לחברים – מוטב שתגדילו את הכמויות.
  • אל תספרו קלוריות, זה ממש מיותר במקרה הזה.

גיא גמזו פיצה (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)

בצק פיצה בסיסי

המצרכים:

750 גר' קמח 00

400 מ"ל מים

7 גר' שמרים יבשים

15 גר' מלח

20 גר' סוכר

10 מ"ל שמן זית

גיא גמזו פיצה (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)
  

גיא גמזו פיצה (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)

אופן ההכנה:

  1. לשים את כל החומרים מלבד המלח בתוך קערה או בעזרת מיקסר עם וו גיטרה, עד לקבלת מסה אחידה. 
  2. מוסיפים את המלח, וממשיכים ללוש עד שהוא נטמע לחלוטין בבצק והעיסה הומוגנית.
  3. עוטפים את הקערה בניילון נצמד, נותנים לה לנוח כחצי שעה ומכניסים למקרר ללילה שלם.
  4. למחרת, מוציאים את העיסה ומחלקים אותה לכדורים במשקל 130 גרם כל כדור.
  5. מסדרים את הכדורים על משטח מקומח קלות, ומעבירים להתפחה במקרר למשך לילה. 
  6. ביום שלמחרת פותחים כל כדור למשטח חלק, מפזרים מעל את התוספת הרצויה, מעבירים לתנור שחומם מראש לחום מירבי ואופים 10-7 דקות.

* מי שנבהל מזמן התפיחה הארוך של הבצק יכול להכפיל את כמות השמרים (כל שאר המצרכים נשארים כפי שהם) ואז לתת לבצק לתפוח רק 2-3 שעות טרם האפייה.

 

נפוליטנה קלאסית

המצרכים:

1 בקבוק מחית עגבניות (מומלץ של חברת "mutti")

8 עגבניות מגי, חצויות

1 ראש שום, מפורק לשיניים

1 כוס שמן זית

צרור טימין

חופן עלי בזיליקום

חופן מוצרלה, מגוררת

קורט מלח

קורט סוכר


גיא גמזו פיצה (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)
אופן ההכנה:

  1. מזלפים מעל העגבניות החצויות מעט שמן זית, מלח וסוכר. אופים בתנור בחום נמוך למשך שעה עד לקבלת עגבניות חצי אפויות.
  2. מבשלים את שיני השום במחבת עם שמן זית וטימין בחום נמוך מאוד, עד לקבלת שום קונפי. מורחים את הפסטה בעדינות על משטח הבצק, מפזרים מעל את המוצרלה, כמה עגבניות, את הקונפי שום וכמה עלי בזיליקום.
  3. מעבירים לתנור שחומם מראש לחום בינוני (220 מעלות), ואופים 10-7 דקות (תלוי בתנור שלכם). מוציאים וזוללים כל עוד הפיצה חמה.

 

סרדינים ופסטו

המצרכים: 

6-5 פילטים של סרדינים טריים, נקיים מעצמות

חופן בזיליקום

1 כוס גבינת פרמזן, מגוררת

חופן צנוברים

1/2 כוס שמן זית

1 כדור מוצרלה, קרוע לחתיכות

קורט מלח ים

קורט פלפל שחור

חופן עלי רוקט

גיא גמזו פיצה (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)
אופן ההכנה:

  1. מכינים את הפסטו - במעבד מזון טוחנים יחד את הבזיליקום, הפרמזן, הצנוברים והמלח. מוסיפים את שמן הזית בזילוף איטי, ומערבבים עד לקבלת משחה סמיכה. מתקנים תיבול בעזרת הפלפל השחור, טועמים ומערבבים היטב.
    גיא גמזו פיצה (צילום: ירון ברנר)
    (צילום: ירון ברנר)
  2. מורחים על הפיצה שכבה דקה מהפסטו ומניחים מעל את הסרדינים.

    גיא גמזו פיצה (צילום: ירון ברנר)
    (צילום: ירון ברנר)
     

    גיא גמזו פיצה (צילום: ירון ברנר)
    (צילום: ירון ברנר)
     

  3. מכניסים לתנור שחומם מראש לחום מירבי, ואופים במשך 10-7 דקות. 
  4. כשהפיצה מוכנה, מסדרים מעל את קרעי המוצרלה, עלי הרוקט ועוד מעט צנוברים.
  5. מזלפים מעט שמן זית ומלח ים, ומגישים.

 

בושה ואספרגוס

המצרכים: 

100 גר' גבינת בושה, חתוכה לפרוסות בעובי 1/2 ס"מ

3-2 ענפי אספרגוס

5-4 שיני שום קונפי (ראו מתכון למעלה)

"פסאטה" עגבניות של חברת "mutti"

חופן עלי ארוגולה

קורט מלח ים

קורט פלפל שחור

גיא גמזו פיצה (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)
  

אופן ההכנה:

  1. מורחים את הבצק ברוטב העגבניות. מפזרים מעל את הגבינה ואת השום, ואופים בתנור שחומם מראש לחום מירבי 10-7 דקות.
  2. בעזרת קולפן, מקלפים את האספרגוס מעל הפיצה (אמורים להיווצר סלילים ארוכים ודקיקים של אספרגוס).
  3. מפזרים מעל את הארוגולה, מעט מלח ים ופלפל שחור ומגישים.

 

פיצה לחמעג'ון

המצרכים:

למלית - 

150 גר' בשר בקר טחון

1/2 1 כפות רכז רימונים

1/2 כפית בהרט

1/4 כפית כמון

1 כפית שטוחה מלח

חופן קטן של צנוברים

1 כף שמן זית

גיא גמזו פיצה (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)

גיא גמזו פיצה (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)
לסלט בצל - 

1 בצל סגול גדול, פרוס דק מאוד

1 כף גדושה של סומאק

מיץ מלימון אחד טרי

קורט מלח

 

אופן ההכנה:

  1. מכינים את המלית - מקפלים את קצוות יריעת הבצק לצורת "גלים" (ראו תמונה), כך שייווצרו דפנות בגובה סנטימטר. מערבבים את כל מרכיבי המלית ומניחים בחלק השקוע שנוצר בבצק.
  2. אופים בתנור שחומם מראש לחום מירבי במשך כ-10 דקות.
  3. מכינים את הסלט - מערבבים את כל חומרי הסלט, ומפזרים מעל הבצק.

 

ועכשיו הבונוס: מתכון לקלצונה שוקולד

המצרכים: 

50 גר' מטבעות שוקולד חלב לאפייה

50 גר' מטבעות שוקולד לבן לאפייה

מעט אבקת סוכר

מעט אבקת קקאו
גיא גמזו פיצה (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)
 

אופן ההכנה:

  1. במרכז יריעת הבצק מסדרים את השוקולד.
    גיא גמזו פיצה (צילום: ירון ברנר)
    (צילום: ירון ברנר)
  2. מקפלים את הבצק לצורת חצי סהר, ומהדקים את הקצוות בצורת "גלים".
    גיא גמזו פיצה (צילום: ירון ברנר)
    (צילום: ירון ברנר)
  3. אופים בתנור שחומם מראש לחום מירבי במשך כ-10 דקות עד להשחמה קלה של הבצק.
  4. מוציאים את המאפה מהתנור, ובעזרת מסננת דקה מפזרים מעל את אבקת הסוכר ואת אבקת הקקאו, ומגישים.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ירון ברנר
5 מתכונים לפיצה המושלמת
צילום: ירון ברנר
מומלצים