מתכון לסלט שוק ברווז עם דלורית ותאנים
שוק ברווז מפורקת, דלורית צלויה ותאנים מקורמלות: מנה יפה וטעימה שאפשר להגיש כמנה ראשונה או עיקרית
שוק ברווז מפורקת, דלורית צלויה ותאנים מקורמלות
מצרכים ל-6 מנות:
6 כרעי ברווז
לדלורית צלויה -
1 דלורית חצויה ופרוסה
לפרוסות בעובי 2 ס”מ
4 כפות שמן זית
1 כף דבש
1/2 כפית בהרט
מלח ופלפל שחור גרוס
לסלט -
12 תאנים חצויות
1 כף סוכר
1 צרור רוקט
2 גבעולי בצל ירוק, פרוסים דק
חופן קטן אגוזי לוז, קלויים וקצוצים גס
חופן סרטים דקיקים מקליפת תפוז אחד
מיץ מ-1/2 תפוז
4 כפות שמן זית
מלח ופלפל שחור גרוס
אופן ההכנה:
- צולים את הברווז והדלורית - מחממים תנור ל-160 מעלות ומרפדים שתי תבניות בנייר אפייה. מניחים באחת מהן את כרעי הברווז עם העור כלפי מעלה.
- מסדרים דלורית בתבנית הנוספת. מזלפים שמן זית ודבש ומתבלים בבהרט, מלח ופלפל.
- מכניסים את שתי התבניות לתנור. צולים את הדלורית כשעה עד שהיא מתרככת ומזהיבה. מוציאים ומצננים. צולים את הברווז כשעתיים וחצי עד שהבשר רך מאוד. מצננים ומפרקים בידיים לנתחים בגודל ביס.
- מקרמלים תאנים ומרכיבים את הסלט - מחממים סוכר במחבת עד שהוא נמס. מניחים תאנים כשהחלק הקמור כלפי מעלה ומקרמלים כשתי דקות. מצננים מעט.
- שמים בקערה את שאר חומרי הסלט ומערבבים.
- מניחים מעל את הדלורית, הברווז הצלוי והתאנים המקורמלות ומערבבים בעדינות. מגישים מיד.
סטיילינג: אוריה גבע
המתכון באדיבות רשת "טיב טעם"
מתכון לסלט שוק ברווז עם דלורית ותאנים
צילום: חיים יוסף
מומלצים