4 מתכונים של מרקים קרים
העונה החמה אמנם עומדת להסתיים באופן רשמי בעוד מספר ימים, אבל הלחות והטמפרטורות הגבוהות עוד לגמרי כאן: ארבעה מתכוני מרקים קרים ומרעננים שכיף לאכול דווקא עכשיו
גספצ'ו עגבניות שרי
המצרכים:
½ 1 ק"ג עגבניות שרי חצויות
2 פלפלים (עדיף אדומים), חתוכים
1 בצל סגול, פרוס לרבעים
2 שיני שום
4 פרוסות עבות של לחם לבן, לא טרי וללא הקרום
1/3 כוס שמן זית
מלח, פלפל שחור - לפי הטעם
3 מלפפונים ירוקים קלופים
ברוסקטה עם שום (לא חובה)
2 עגבניות שרי צלויות בגריל - לקישוט (לא חובה)
אופן ההכנה:
- מכניסים את כל המצרכים לבלנדר, וטוחנים למרקם אחיד.
- מסננים את הנוזל כדי שיהיה חלק ונעים לחך (לא חובה למי שאוהב מרקם גס), ומעבירים למקרר למספר שעות.
- לפני ההגשה, יוצקים את המרק לקעריות עמוקות, מזלפים מעל שמן זית איכותי, שמים ברוסקטה ועגבניות שרי צלויות ומגישים.
מרק סלק ויוגורט
המצרכים:
-2 סלקים בגודל בינוני, מבושלים או עטופים בנייר כסף וצלויים בתנור עד לריכוך
מיץ מלימון טרי אחד
1 מכל יוגורט
מלח - לפי הטעם
לקישוט -
עלי בזיליקום טריים
אופן ההכנה:
- בבלנדר או במעבד מזון מעבדים את הסלקים, היוגורט, המלח ומיץ הלימון עד לקבלת תערובת סמיכה ואחידה.
- יוצקים את המרק לקערה גדולה מספיק, מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לשעות אחדות.
- מגישים עם קישוט של עלי בזיליקום וכף יוגורט.
גספצ'ו אפונה ועשבי תיבול
המצרכים:
300 גר' אפונה
צרור עלי נענע
צרור כוסברה
צרור עירית או בצל ירוק
מיץ מחצי לימון
3-2 שיני שום
1/2 ליטר ציר ירקות או מים
1/2 כוס שמן זית
מלח, פלפל גרוס
לקישוט -
קרוטונים
צ'ילי אדום, פרוס לעיגולים דקים
צרור עשבים טרי
פטריות שימאג'י, חרוכות מעט על מחבת
אופן ההכנה:
- בסיר גדול עם מים ומעט מלח מבשלים את האפונה עד לרתיחה מהירה, ומסננים.
- בבלנדר או במעבד מזון טוחנים את האפונה עם עשבי תיבול, שום, מיץ לימון, מים, מלח, פלפל ושמן זית עד לקבלת מרקם חלק.
- מוזגים את התערובת לקערה גדולה מספיק, ומעבירים לקירור למשך מספר שעות.
- הגשה - יוצקים את התערובת לקעריות הגשה עמוקות, מקשטים בעשבים טריים, צ'ילי אדום ופטריות שימאג'י חרוכות, מוסיפים קרוטונים ומגישים.
מרק מלון קר
המצרכים:
1 מלון, קלוף ונקי מגרענים
צרור נענע
1/3 כוס חלב קוקוס (לא חובה)
אופן ההכנה:
- בבלנדר, טוחנים את כל המרכיבים עד לקבלת מרקם אחיד.
- מסננים, ומכניסים למקרר למספר שעות.
- מגישים כמרק קר או משקה קר, מומלץ להגיש בתוך מלון פתוח.
המתכונים באדיבות אסף מישקובסקי, שף רשת "קראון פלזה" בישראל