שתף קטע נבחר

 

כך תשדרגו את הכריך לילדים

משעמם להם שוב עם אותו הכריך? כך תגוונו ותשדרגו את ארוחת העשר לילדים

צילום: ירון ברנר

צילום: ירון ברנר

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

כריך חזה עוף

המצרכים:

2 פרוסות לחם רוסטיק

1/2 כפית ממרח מיונז (או איולי)

1/2 כפית ממרח חרדל

80 גר' חזה עוף

1/2 עגבנייה

1 מלפפון חמוץ

חופן בצל ירוק, חתוך

1/2 עלה חסה (רצוי עלים שלמים של חסה סלנובה)

   (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)

הוראות ההכנה:

  1. פורסים את לחם הרוסטיק לאורך.
  2. על צד אחד מורחים את המיונז, ועל הצד השני נמרח את ממרח החרדל.
  3. מניחים בשכבה אחידה את חזה העוף הפרוס, עליו את העגבנייה, על העגבנייה את המלפפון החמוץ, עליו מפזרים את הבצל ירוק ומעל הכול מניחים את החסה.
  4. סוגרים את הכריך עם הפרוסה השנייה, ואורזים.

 

לחם מלא עם פריטטה תרד

המצרכים:

2 פרוסות לחם מלא

5 פרוסות דקות של חציל קלוי

לפריטטה -

2 ביצים

חופן תרד, קצוץ דק

1/2 עגבניה, חתוכה לפרוסות

חופן גבינת פטה

חופן אורוגלה, נקי מגבעולים

 

אופן ההכנה:

  1. מכינים פריטטה משתי ביצים, תרד ומעט מלח ופלפל שחור.
  2. על צד אחד של הלחם מורחים שכבה של חציל קלוי, על החציל מניחים את העגבניה ועליה את הפריטטת תרד, כשהיא מקופלת לשתיים.
  3. על הפריטטה שמים את הגבינה, עליה מפזרים את האורגולה ולאחר מכן סוגרים את הכריך עם הפרוסה השנייה, ואורזים.

 

ג'בטה לבנה ושווארמה עוף

מצרכים:

ג'בטה לבנה חתוכה באמצע

1/2 כפית ממרח טחינה

80 גר' חזה עוף פרוס דק

קמצוץ תיבול שווארמה

1 כפית לימון כבוש קצוץ

חופן פטרוזיליה (עלים שלמים)

   (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)
 

אופן ההכנה:

  1. מתבלים את חזה העוף עם שמן ותיבול השווארמה היטב.
  2. חוצים את הג'בטה לחצי, על החלק התחתון מורחים את ממרח הטחינה, על הטחינה מניחים בשכבה אחידה את חזה העוף המתובל, עליו מניחים את הלימון הכבוש ומעל הכל מפזרים את עלי הפטרוזיליה.
  3. סוגרים ואורזים.

 

פוקצ'ה ים תיכונית

המצרכים:

1 פוקצ'ה חתוכה באמצע

1/2 כפית ממרח טחינה

3 פרוסות חציל קלוי פרוס דק

1/2 עגבנייה (פרוסות)

1 ביצה קשה (פרוסה)

1 מלפפון חמוץ (פרוסות)

חופן בצל סגול (טבעות)

חופן אורוגלה (נקי מגבעולים)

   (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)

   (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)
 

אופן ההכנה:

  1. פותחים כיסה בפוקצ'ה (לא עד הסוף), מורחים טחינה על החלק העליון ועוד קצת על החלק התחתון ומניחים שכבה של חצילים.
  2. מניחים את הביצה על החציל אחד על השני בצורה מניפה ועליה את העגבנייה. מניחים את המלפפון חמוץ על העגבנייה ועליו את הבצל הסגול.
  3. מפזרים על הכול את האורוגלה, סוגרים את הפוקצ'ה ואורזים.

 

המתכונים באדיבות רשת "ארקפה"

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ירון ברנר
מתכונים לכריכים משודרגים
צילום: ירון ברנר
מומלצים