שתף קטע נבחר

 

שלושה מתכונים ללביבות

קלאסיות, עם זוקיני ופטה וגם רושטי מהמטבח השוויצרי: שלושה מתכונים ללביבות שאפשר להכין בבית, בקלות

כך תכינו לביבות בקלי קלות    (בימוי ועריכה: בן שפייר, צילום: ירון ברנר, ניהול פרוייקט: מור אברהמי)

כך תכינו לביבות בקלי קלות    (בימוי ועריכה: בן שפייר, צילום: ירון ברנר, ניהול פרוייקט: מור אברהמי)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

לביבות חנוכה קלאסיות

המצרכים:

3 תפוחי אדמה בינוניים, מגורדים

1 בצל, חתוך דק

1/2 2 כפות גדושות קמח

2 ביצים

2 כפיות תערובת לחביתות ופשטידות

1 כפית מלח

   (צילום: הדס ניצן)
(צילום: הדס ניצן)

אופן ההכנה:

  1. מערבבים בקערה את כל המרכיבים עד לקבלת תערובת אחידה.
  2. יוצרים בידיים רטובות לביבות אחידות בגודלן, ומהדקים מעט כל לביבה תוך כדי לחיצה לסינון הנוזלים.
  3. במחבת משומנת וחמה, מטגנים את הלביבות עד הזהבה משני הצדדים (השמן צריך לכסות את פני הלביבה) ומעבירים לצלחת עם נייר סופג.

  

לביבות זוקיני עם פטה

המצרכים:

7-6 קישואים מגוררים גס, סחוטים היטב מנוזלים

1 כוס פטרוזיליה קצוצה

4 שיני שום כתושות

1 בצל גדול, קצוץ דק

2 בצלים ירוקים, קצוצים דק

2 גבעולי כרישה, קצוצים דק

200 גר' גבינת פטה

1 כוס פירורי לחם

מלח, פלפל שחור גרוס

1 כף תערובת לחביתות ופשטידות (אפשר למצוא בחנות של "חוות דרך התבלינים")

שמן זית איכותי, לטיגון

   (צילום: הדס ניצן)
(צילום: הדס ניצן)
 

אופן ההכנה:

  1. מערבבים את כל המרכיבים עד לקבלת תערובת אחידה ונוחה לעבודה.
  2. צרים בידיים רטובות קציצות אחידות בגודלן, טובלים בתערובת פירורי הלחם ומטגנים במחבת עם שמן משני הצדדים עד להזהבה.
  3. את הלביבות המוכנות מעבירים לצלחת מרופדת בנייר סופג, סופגים את שאריות השמן ומגישים.

 

רושטי: לביבת תפוחי אדמה שוויצרית

המצרכים:

8 תפוחי אדמה, קלופים ומגוררים גס

שמן זית איכותי, לטיגון

מלח, פלפל - לפי הטעם

1 כף תערובת לחביתות ופשטידות

   (צילום: הדס ניצן)
(צילום: הדס ניצן)
  

אופן ההכנה:

  1. שמים את תפוחי האדמה המגוררים במסננת, ושוטפים היטב במים קרים עד שהמים הופכים שקופים וכל העמילנים נעלמים.
  2. מעבירים את תפוחי האדמה לקערה עם מגבת, וסופגים היטב את עודפי הנוזלים. מתבלים במלח, פלפל ובתערובת החביתות והפשטידות ומערבבים היטב.
  3. יוצקים את השמן למחבת שחוממה מראש לחום גבוה מאוד, עד כדי כיסוי התחתית.
  4. מעבירים את תפוחי האדמה למחבת, ומהדקים היטב. מטגנים עד שהתחתית של הלביבה זהובה וקריספית, הופכים ומטגנים עד שהצד השני מזהיב גם הוא.
  5. מוציאים את הלביבה ומעבירים לצלחת מרופדת בנייר סופג. מגישים חם לצד שמנת חמוצה.

 

המתכונים באדיבות "חוות דרך התבלינים"

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: הדס ניצן
מהמטבח השוויצרי: רושטי
צילום: הדס ניצן
מומלצים