שלושה מתכונים ללביבות
קלאסיות, עם זוקיני ופטה וגם רושטי מהמטבח השוויצרי: שלושה מתכונים ללביבות שאפשר להכין בבית, בקלות
כך תכינו לביבות בקלי קלות (בימוי ועריכה: בן שפייר, צילום: ירון ברנר, ניהול פרוייקט: מור אברהמי)
לביבות חנוכה קלאסיות
המצרכים:
3 תפוחי אדמה בינוניים, מגורדים
1 בצל, חתוך דק
1/2 2 כפות גדושות קמח
2 ביצים
2 כפיות תערובת לחביתות ופשטידות
1 כפית מלח
אופן ההכנה:
- מערבבים בקערה את כל המרכיבים עד לקבלת תערובת אחידה.
- יוצרים בידיים רטובות לביבות אחידות בגודלן, ומהדקים מעט כל לביבה תוך כדי לחיצה לסינון הנוזלים.
- במחבת משומנת וחמה, מטגנים את הלביבות עד הזהבה משני הצדדים (השמן צריך לכסות את פני הלביבה) ומעבירים לצלחת עם נייר סופג.
לביבות זוקיני עם פטה
המצרכים:
7-6 קישואים מגוררים גס, סחוטים היטב מנוזלים
1 כוס פטרוזיליה קצוצה
4 שיני שום כתושות
1 בצל גדול, קצוץ דק
2 בצלים ירוקים, קצוצים דק
2 גבעולי כרישה, קצוצים דק
200 גר' גבינת פטה
1 כוס פירורי לחם
מלח, פלפל שחור גרוס
1 כף תערובת לחביתות ופשטידות (אפשר למצוא בחנות של "חוות דרך התבלינים")
שמן זית איכותי, לטיגון
אופן ההכנה:
- מערבבים את כל המרכיבים עד לקבלת תערובת אחידה ונוחה לעבודה.
- צרים בידיים רטובות קציצות אחידות בגודלן, טובלים בתערובת פירורי הלחם ומטגנים במחבת עם שמן משני הצדדים עד להזהבה.
- את הלביבות המוכנות מעבירים לצלחת מרופדת בנייר סופג, סופגים את שאריות השמן ומגישים.
רושטי: לביבת תפוחי אדמה שוויצרית
המצרכים:
8 תפוחי אדמה, קלופים ומגוררים גס
שמן זית איכותי, לטיגון
מלח, פלפל - לפי הטעם
1 כף תערובת לחביתות ופשטידות
אופן ההכנה:
- שמים את תפוחי האדמה המגוררים במסננת, ושוטפים היטב במים קרים עד שהמים הופכים שקופים וכל העמילנים נעלמים.
- מעבירים את תפוחי האדמה לקערה עם מגבת, וסופגים היטב את עודפי הנוזלים. מתבלים במלח, פלפל ובתערובת החביתות והפשטידות ומערבבים היטב.
- יוצקים את השמן למחבת שחוממה מראש לחום גבוה מאוד, עד כדי כיסוי התחתית.
- מעבירים את תפוחי האדמה למחבת, ומהדקים היטב. מטגנים עד שהתחתית של הלביבה זהובה וקריספית, הופכים ומטגנים עד שהצד השני מזהיב גם הוא.
- מוציאים את הלביבה ומעבירים לצלחת מרופדת בנייר סופג. מגישים חם לצד שמנת חמוצה.
המתכונים באדיבות "חוות דרך התבלינים"
מהמטבח השוויצרי: רושטי
צילום: הדס ניצן
מומלצים