מארחים? קבלו מתכונים לברוסקטות פשוטות לאירוח
איך מכינים לחם מחמצת ומה אפשר לשים עליו בשביל להפוך אותו לברוסקטה מרשימה לאירוח? 4 מתכונים
צילום: ירון ברנר
לחם צרפתי ממחמצת
המצרכים:
1/2 4 כוסות קמח מנופה
1/2 1 כפות מלח
1/2 1 כוסות מים
1 כוס מחמצת
1/2 כוס קמח תירס
- בקערת מיקסר עם וו לישה מעבירים את המחמצת והמים ומערבלים למשך 2 דקות. מוסיפים את המלח והקמח ומערבלים עוד כ-10 דקות.
- מעבירים את הבצק לקערה מעט מקומחת ועוטפים בניילון נצמד להתפחה.
- לאחר שעתיים של התפחה, לשים את הבצק ומוציאים ממנו את האוויר.מחלקים את הבצק לשתי כדורים, מעצבים את הכדורים ומניחים אותם בסלסלות לחם מקומחות בקמח תירס להתפחה נוספת של כ-5 שעות עד שהבצק מכפיל את נפחו (אפשר להתפיח גם במקרר למשך לילה לקבלת טעמים בולטים יותר).
- הופכים את כדור הבצק לתבנית מקומחת מעט ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-250 מעלות ל-15 דקות.
- מורידים את טמפרטורת התנור ל-220 מעלות ואופים עוד כ-35 דקות. על מנת לבדוק האם הלחם מוכן יש לדפוק על תחתית הלחם ולראות שהיא קשה וקריספית.
ברוסקטת עגבניות ומוצרלה
המצרכים:
1 פרוסת לחם צרפתי בעובי 2ס"מ
1 עגבנייה, מרוסקת
חופן עגבניות שרי צבעוניות
1 בצל סגול
חופן זיתי קלמטה פרוסים
חופן טבעות צילי אדום
מעט בלסמי מצומצם
מעט שמן זית
מלח ופלפל גרוס
חופן עלי בזיליקום
אופן ההכנה:
- קולים את פרוסת הלחם בתנור שחומם מראש ל-220 מעלות.
- מורחים על הלחם את העגבניות המרוסקות ומעל מסדרים את העגבניות שרי הצבעוניות ומעליהם את הזיתים, הצ'ילי והבצל. מתבלים בשמן זית מלח ופלפל לפי הטעם.
- מוסיפים את עלי הבזיליקום ומזלפים מעל בלסמי מצומצם.
ברוסקטת תפו"א וכרישה
המצרכים:
1 פרוסת לחם צרפתי בעובי 2 ס"מ
2 כפות מטבוחה מעגבניות ופלפלים
200 גר' תפוח אדמה קטן, מבושל במים
20 גר' חמאה
100 גר' כרישה קצוצה
חופן גבינת פרמזן, מגוררת
2 כפות מיונז איכותי
מלח ופלפל גרוס
מעט שמן זית
חופן בצל ירוק, קצוץ לטבעות
מיץ מלימון אחד
1 ביצה רכה (7 דקות בישול במים רתוחים)
1 מלפפון קורנישון
1 צנונית פרוסה
חופן עלי כוסברה
אופן ההכנה:- לסלט תפוחי אדמה לוקחים את תפוחי אדמה המבושלים וחותכים לחצי או לרבע (תלוי בגודל).
- מחממים מחבת על הגז, מוסיפים את החמאה ומעט שמן זית ומקפיצים את הכרישה עד להזהבה.
- מוסיפים את תפוחי האדמה ומקפיצים 5 דקות. לאחר מכן, מורידים מהגז ומעבירים לקערה.
- מוסיפים את הפרמזן, מיונז, לימון, בצל ירוק, מעט שמן זית,ומתבלים במלח ופלפל גרוס לפי הטעם.
- קולים את פרוסת הלחם בתנור שחומם מראש ל-220 מעלות.
- מורחים על הפרוסה מטבוחה ומעל את הסלט תפוחי אדמה. פורסים את הביצה לחצי ומניחים מעל הסלט תפוחי אדמה.
- מקשטים בצנוניות, מלפפון קורנישון ועלי כוסברה.
ברוסקטת אבוקדו ואספרגוס
המצרכים:
1 פרוסת לחם צרפית בעובי 2 ס"מ
1/2 אבוקדו בשל
מעט שמן זית
מיץ מלימון אחד
1/2 צרור אספרגוס חלוט
1/2 פלפל צ'ילי, פרוס לטבעות
חופן כוסברה, קצוצה
חופן עלי כוסברה שלמים
מלח ופלפל גרוס
אופן ההכנה:
- מכינים ממרח אבוקדו - קולפים את האבוקדו, מעבירים לקערה מתבלים בשמן זית, מיץ לימון, כוסברה קצוצה, מלח ופלפל גרוס.
- קולים מעט את הלחם בתנור שחומם מראש ל-220 מעלות.
- מורחים על הלחם את הממרח אבוקדו ומסדרים מעליו את האספרגוס. מוסיפים את טבעות הצ'ילי, מקשטים בעלי הכוסברה.
צולם בבית "ארקפה", המתכונים באדיבות רשת "ארקפה"