שתף קטע נבחר

 

מארחים? קבלו מתכונים לברוסקטות פשוטות לאירוח

איך מכינים לחם מחמצת ומה אפשר לשים עליו בשביל להפוך אותו לברוסקטה מרשימה לאירוח? 4 מתכונים

צילום: ירון ברנר

צילום: ירון ברנר

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

לחם צרפתי ממחמצת

המצרכים:

1/2 4 כוסות קמח מנופה

1/2 1 כפות מלח

1/2 1 כוסות מים

1 כוס מחמצת

1/2 כוס קמח תירס

אופן ההכנה:

  1. בקערת מיקסר עם וו לישה מעבירים את המחמצת והמים ומערבלים למשך 2 דקות. מוסיפים את המלח והקמח ומערבלים עוד כ-10 דקות.
  2. מעבירים את הבצק לקערה מעט מקומחת ועוטפים בניילון נצמד להתפחה.
  3. לאחר שעתיים של התפחה, לשים את הבצק ומוציאים ממנו את האוויר.מחלקים את הבצק לשתי כדורים, מעצבים את הכדורים ומניחים אותם בסלסלות לחם מקומחות בקמח תירס להתפחה נוספת של כ-5 שעות עד שהבצק מכפיל את נפחו (אפשר להתפיח גם במקרר למשך לילה לקבלת טעמים בולטים יותר).
       (צילום: ירון ברנר)
    (צילום: ירון ברנר)
  4. הופכים את כדור הבצק לתבנית מקומחת מעט ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-250 מעלות ל-15 דקות.
       (צילום: ירון ברנר)
    (צילום: ירון ברנר)
  5. מורידים את טמפרטורת התנור ל-220 מעלות ואופים עוד כ-35 דקות. על מנת לבדוק האם הלחם מוכן יש לדפוק על תחתית הלחם ולראות שהיא קשה וקריספית.

 

ברוסקטת עגבניות ומוצרלה

המצרכים:

1 פרוסת לחם צרפתי בעובי 2ס"מ

1 עגבנייה, מרוסקת

חופן עגבניות שרי צבעוניות

1 בצל סגול

חופן זיתי קלמטה פרוסים

חופן טבעות צילי אדום

מעט בלסמי מצומצם

מעט שמן זית

מלח ופלפל גרוס

חופן עלי בזיליקום

   (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)
 

אופן ההכנה:

  1. קולים את פרוסת הלחם בתנור שחומם מראש ל-220 מעלות.
  2. מורחים על הלחם את העגבניות המרוסקות ומעל מסדרים את העגבניות שרי הצבעוניות ומעליהם את הזיתים, הצ'ילי והבצל. מתבלים בשמן זית מלח ופלפל לפי הטעם.
  3. מוסיפים את עלי הבזיליקום ומזלפים מעל בלסמי מצומצם.

 

ברוסקטת תפו"א וכרישה

המצרכים:

1 פרוסת לחם צרפתי בעובי 2 ס"מ

2 כפות מטבוחה מעגבניות ופלפלים

200 גר' תפוח אדמה קטן, מבושל במים

20 גר' חמאה

100 גר' כרישה קצוצה

חופן גבינת פרמזן, מגוררת

2 כפות מיונז איכותי

מלח ופלפל גרוס

מעט שמן זית

חופן בצל ירוק, קצוץ לטבעות

מיץ מלימון אחד

1 ביצה רכה (7 דקות בישול במים רתוחים)

1 מלפפון קורנישון

1 צנונית פרוסה

חופן עלי כוסברה

   (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)

אופן ההכנה:

  1. לסלט תפוחי אדמה לוקחים את תפוחי אדמה המבושלים וחותכים לחצי או לרבע (תלוי בגודל).
  2. מחממים מחבת על הגז, מוסיפים את החמאה ומעט שמן זית ומקפיצים את הכרישה עד להזהבה.
  3. מוסיפים את תפוחי האדמה ומקפיצים 5 דקות. לאחר מכן, מורידים מהגז ומעבירים לקערה.
  4. מוסיפים את הפרמזן, מיונז, לימון, בצל ירוק, מעט שמן זית,ומתבלים במלח ופלפל גרוס לפי הטעם.
       (צילום: ירון ברנר)
    (צילום: ירון ברנר)
  5. קולים את פרוסת הלחם בתנור שחומם מראש ל-220 מעלות.
  6. מורחים על הפרוסה מטבוחה ומעל את הסלט תפוחי אדמה. פורסים את הביצה לחצי ומניחים מעל הסלט תפוחי אדמה.
  7. מקשטים בצנוניות, מלפפון קורנישון ועלי כוסברה.
       (צילום: ירון ברנר)
    (צילום: ירון ברנר)

 

ברוסקטת אבוקדו ואספרגוס

המצרכים:

1 פרוסת לחם צרפית בעובי 2 ס"מ

1/2 אבוקדו בשל

מעט שמן זית

מיץ מלימון אחד

1/2 צרור אספרגוס חלוט

1/2 פלפל צ'ילי, פרוס לטבעות

חופן כוסברה, קצוצה

חופן עלי כוסברה שלמים

מלח ופלפל גרוס

   (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)
 

אופן ההכנה:

  1. מכינים ממרח אבוקדו - קולפים את האבוקדו, מעבירים לקערה מתבלים בשמן זית, מיץ לימון, כוסברה קצוצה, מלח ופלפל גרוס.
  2. קולים מעט את הלחם בתנור שחומם מראש ל-220 מעלות.
  3. מורחים על הלחם את הממרח אבוקדו ומסדרים מעליו את האספרגוס. מוסיפים את טבעות הצ'ילי, מקשטים בעלי הכוסברה.

 

צולם בבית "ארקפה", המתכונים באדיבות רשת "ארקפה"

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ירון ברנר
ברוסקטות אר-קפה
צילום: ירון ברנר
מומלצים