צחי בוקששתר: מתכונים לט"ו בשבט
ט"ו בשבט הגיע: השף צחי בוקששתר עם שלושה מתכונים פשוטים וטעימים לחג
צילום: חגי דקל
בסרטון: ריאיון עם השף צחי בוקשתתר על אוכל בריא, על בשר ועל טבעונות
משמשים ממולאים בבשר טלה
מנה ראשונה לארוחה של משמש מיובש על שיפוד יקיטורי, ממולא בבשר טחון עם חמוציות ושקדים בצד. זו מנה ראשונה נפלאה לארוחה.המצרכים:
400 גר' משמשים מיובשים
למלית -250 גר' פאלדה טלה, טחון
400 גר' בשר טלה עם פחות שומן או 750 גר' שוק טלה, טחון
1 כפית שמן זית
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
1/2 כפית פפריקה מרוקאית בשמן, גרוסה גס
2 גר' אבקת סודה (קצה כפית)
4 גר' מלח (פחות מ-1/8 כפית)
1 בצל סגול קטן, קצוץ
1 כף פטרוזיליה, קצוצה
1 כפית נענע, קצוצה
- אופן ההכנה:
- מכינים את המלית - משרים את המשמשים בקערה עם מים חמימים במשך 15 דקות.
- מערבבים בקערה את שני סוגי הבשר יחד עם שאר החומרים, מלבד הבצל והמשמשים.
- אחרי שהכל מעורבב מוסיפים את הבצל לתערובת הבשר הטחונה, ומערבבים היטב (אם קניתם בשר טחון מראש, ערבבו אותו בקערה עם כל החומרים כולל עם הבצל).
- ממלאים את המשמשים - בעזרת סכין קטנה חורצים פתח בצידו האחד של כל משמש, ממש כמו שמכינים פיתה לפלאפל. ממלאים בבשר כל משמש כמה שנכנס, ומשחילים על שיפוד עץ מושרה במים או שיפוד מתכת.
- מסדרים את המשמש הממולא (לא צפוף) בתבנית, ואופים בחום גבוה של 220 מעלות במשך 15 דקות.
*אני אוהב להקפיץ שקדים פרוסים ופרוסות שום בטיפונת שמן, להוסיף חמוציות ולהגיש כף מזה לצד השיפוד.
כתבות נוספות שיכולות לעניין אותך:
כך תכינו קוסקוס עם פירות יבשים
מתכונים מהמטבח העיראקי
מתכונים של שפים לתבשילי חורףסלט עוף ותפוחים
זו מנה של בריאות: גם טעימה וגם דלת קלוריות. זו מנה חמודה לשניים, וגם מנה ראשונה נהדרת לארבעה, אבל - יש להכין אותה במקום.
המצרכים (ל-2 מנות):
300 גר' חזה עוף נקי
1 גזר בינוני, מגורר או חתוך לרצועות דקות
תפוח עץ ירוק טעים וגדול
חופן עלי חסה רומאית, אייסברג, מיצונה וארוגולה
5 חצאי אגוזים
מעט מלח
למרינדה של העוף -
כפית שמן זית
1/4 כפית חומץ בלסמי לבן או חומץ טוב אחר
כף עלי פטרוזיליה
כפית ריחן או כוסברה
כפית צימוקים
קורט פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה:
- מכינים את המרינדה לעוף - משרים את הצימוקים במים חמים לעשר דקות ומסננים. טוחנים הכל ביחד, רצוי בעלי ומכתש או מעבד מזון קטן.
- מכינים את רוטב הדבש והלימון - במעבד מזון או ממחה חזק טוחנים דבש עם לימון, ושומרים בצנצנת. משתמשים רק במעט מהרוטב למנה.
- את חזה העוף פורסים באלכסון. מכינים את המרינדה ומברישים את העוף (או מערבבים בידיים) ומעסים את המרינדה לתוכו.
- מחממים מחבת גריל, מטגנים את האגוזים במחבת היבשה, מניחים בצד. צורבים את העופות במחבת (חשוב לא לייבש אותם) על להבה בינונית-גבוהה.
- קורעים את העלים הגדולים של החסה. פורסים דק את התפוחים, בוזקים מעט מלח על הירוקים ומוסיפים את העוף. יוצקים כפית או שתיים של רוטב דבש ולימון, מערבבים פנימה את הגזר והתפוחים, שוברים את האגוזים ומפזרים מעל. מגישים מיד.
קראמבל תפוחים
מנת קינוח שמחממת ומנחמת את הלב, עם החמאה והפירורים הפריכים, חמצמצות התפוחים והגלידה הנמסה מעל. אני אוהב להכין אותה בקערות אישיות או במחבת עמוקה או כלי חסין אש, ולפרוס לפי מספר המנות. בכל מקרה - חשוב לבחור כלי שיתמלא לעומק של 5 ס"מ לפחות.
המצרכים (ל-2-3 מנות):
5 תפוחים
מיץ מ-1/2 לימון
1/2 כוס גרגרי פטל קפואים
1 כוס קמח
1/2 כוס סוכר
1/2 כוס + כף חמאה
קורט אגוז מוסקט
אופן ההכנה:
- מחממים תנור לטמפרטורה בינונית של 175 מעלות.
- קולפים את התפוחים לחצאים, מנקים את הליבה וחותכים לפלחים. מערבבים במיץ הלימון. משמנים קעריות חסינות אש או תבנית בכף חמאה, מפזרים מעל את התפוחים ומעליהם את הפטל. אופים 10 דקות.
- במעבד מזון או בקצות האצבעות מערבבים את הסוכר, החמאה והקמח עם אגוז המוסקט, עד שמתקבל בצק פריך ומתפורר. חשוב לא ללוש.
- מפזרים את פירורי הבצק (הקראמבל) על התפוחים ואופים 15 דקות בערך עד שמתקבל צבע שחום.
*את המנה הזאת כדאי להגיש עם גלידה ווניל: הגישו את הגלידה לחוד, והניחו אותה על המנה הלוהטת רק בשולחן מול האורחים.
צחי בוקששתר הוא השף והבעלים של רשת מסעדות Black