איך מכינים פנקייק מושלם?
קבלו את הכוכב של ארוחות הבוקר ב-3 גרסאות מושחתות ומפתיעות: פנקייק עם תרד וביצה עלומה, פנקייק מתוק עם בייקון וסירופ מייפל וגם אחד עם קולי תותים, גבינה כחולה וקצפת
צילום: ירון ברנר
פנקייק בייקון ומייפל
המצרכים (ל-4 פנקייקס) -
4 ביצים
480 מ"ל חלב
480 גר' קמח לבן
200 גר' חמאה
200 גר' סוכר
4 כפיות אבקת אפייה
1 כפית תמצית וניל
1 כפית שמן קנולה
1/2 כפית מלח
לטופינג -
4 רצועות בייקון (כ-120 גר')
רוטב מייפל (מומלץ להשתמש במייפל קנדי איכותי)
1 קוביית חמאה + 1/2 קוביית חמאה
אופן ההכנה:
- מכינים את הפנקייקס - בקערה בינונית, מערבבים את כל המרכיבים עד לקבלת תערובת אחידה וללא גושים ושומרים בצד עד להכנת הפנקייקס.
- צולים את הבייקון - על מחבת פסים צולים את רצועות הבייקון משני הצדדים עד למרקם קריספי.
- מטגנים את הפנקייקס - על מחבת משומנת מניחים רינג בקוטר 15 ס"מ, לתוכו יוצקים מתערובת הפנקייק ומטגנים עד לקבלת גוון זהוב ויפה.
- הגשה - על צלחת הגשה מסדרים מגדל מארבעת הפנקייקים, ובין כל פנקייק ופנקייק מזלפים רוטב מייפל ומניחים חצי קוביית חמאה. מעל הפנקייק האחרון מניחים קובייה שלמה של חמאה, עליה מניחים את פרוסות הבייקון ומזלפים עוד מרוטב המייפל. מגישים מיד.
בלאדי בליני - פנקייק עם תרד, ביצה עלומה ורוטב הולנדייז
המצרכים (ל-4 פנקייקס) -
4 ביצים
480 מ"ל חלב
480 גר' קמח לבן
200 גר' חמאה
50 גר' סוכר
4 כפיות אבקת אפייה
1 כפית שמן קנולה
10 גר' מלח
לטופינג -
40 גר' תרד, חלוט במים רותחים
4 ביצים עלומות (מבשלים את הביצים הטריות במים רותחים עד לקבלת ביצים עלומות)
גבינת טולום איכותית מפוררת
ציר בקר או רוטב הולנדייז (ראו מתכון בהמשך)
לרוטב הולנדייז -
5 חלמונים
400 מ"ל חמאה מזוקקת
שאטה גרוס
מעט מלח
אופן ההכנה:
- מכינים את הפנקייק - בקערה בינונית, מערבבים את כל המרכיבים עד לקבלת תערובת אחידה וללא גושים ושומרים בצד עד להכנת הפנקייקס.
- מכינים את רוטב ההולנדייז - בסיר כפול על בן מארי טורפים בעדינות את החמאה לתוך החלמונים, מוסיפים את השאטה והמלח ומערבבים היטב עד לרתיחה. לאחר הרתיחה, מכבים את האש ומניחים את הקערה בצד. (שימו לב: את הרוטב אפשר להקפיא, ולפני כל שימוש לחמם ולטרוף שוב על האש).
- מטגנים את הפנקייקס - על מחבת משומנת מניחים רינג בקוטר 15 ס"מ, לתוכו יוצקים מתערובת הפנקייק ומטגנים עד לקבלת גוון זהוב ויפה.
- הגשה - על צלחת הגשה מסדרים את הפנקייק, מעל מסדרים את התרד החלוט והביצה העלומה ומפוררים את גבינת הטולום. מעל יוצקים את ציר הבקר או את רוטב ההולנדייז.
פנקייק עם קולי תותים, גבינה כחולה וקצפת
המצרכים (ל-4 פנקייקס) -
4 ביצים
480 מ"ל חלב
480 גר' קמח לבן
200 גר' חמאה
200 גר' סוכר
4 כפיות אבקת אפייה
1 כפית תמצית וניל
1 כפית שמן קנולה
לטופינג -
1/2 כפית מלח
תותים טריים
קצפת (אפשר להשתמש גם בקצפת קנויה)
גבינה כחולה איכותית מפוררת (סטילטון/באווריה בלו/ גורגונזולה)
פקאנים מסוכרים - לפי הטעם
רוטב מייפל (עדיף להשתמש במייפל בלגי איכותי)
לקולי תותים -
150 גר' תותים טריים
1 כף סוכר
1 כף מיץ לימון
אופן ההכנה:
- מכינים את הפנקייקס - בקערה בינונית, מערבבים את כל המרכיבים עד לקבלת תערובת אחידה וללא גושים ושומרים בצד עד להכנת הפנקייקס.
- מטגנים את הפנקייקס - על מחבת משומנת מניחים רינג בקוטר 15 ס"מ, לתוכו יוצקים מתערובת הפנקייק ומטגנים עד לקבלת גוון זהוב ויפה.
- מכינים את קולי התותים - מסירים מהפרי את העלים הירוקים, וטוחנים את כל החומרים יחד לנוזל.
- הגשה - על צלחת הגשה מסדרים מגדל מארבעת הפנקייקס, ובין כל פנקייק מזלפים קולי תותים. בשני צידי הצלחת שמים קצפת מתוקה, מפורריםמעל גבינה כחולה איכותית ומקשטים בפקאנים מסוכרים בנדיבות, ומעל הכל מזלפים מרוטב המייפל. מגישים מיד.
המתכונים באדיבות הבר "שישקו" בתל אביב
*הפנקייקים מוגשים בתפריט הבראנץ' החדש של "שישקו"