מנות מעושנות: כך תעשו את זה בבית
בטעם של עשן: גם אתם לא עשיתם מדורה ונשארתם עם תשוקה לטעם מעושן בפה? כך תעשנו בבית
צילום: ירון ברנר
פורל מעושן
2 דגי פורל (כ-400 גר' כל אחד)
1/2 ק"ג מלח גס
2 עלי רוזמרין
4 כפות נסורת או ענפים יבשים של עץ
2 כפות שמן חמניות או שמן זית
תבנית ישנה
חופן נסורת או זרדים יבשים
נייר אלומיניום ורשת פנימית (כמו רשת עגולה של מיקרוגל)
אופן ההכנה:
- מפזרים שליש מהמלח הגס בתוך צלחת ושליש בתוך בטן הדגים. מניחים את הדגים בצלחת ומפזרים מעל את שאר המלח. משאירים כך למשך שעה.
- שוטפים את הדגים היטב במשך 3 דקות מתחת לזרם מים. מניחים אותם לא מכוסים במקרר למשך 24 שעות בשביל שיתייבשו.
- לוקחים תבנית ומכסים את התחתית בנייר אלומיניום. מניחים מעל נייר האלומיניום את הנסורת או את חתיכות העץ. מניחים בפנים את הרשת ומציתים.
- שמים את התבנית מעל הכיריים עד שייצא מספיק עשן.
- מכניסים לתוך בטן הפורלים את הרוזמרין. משמנים אותם קלות מכל הצדדים ומניחים מעל הרשת.
- מכסים בנייר אלומיניום ומבשלים במשך 15-18 דקות.
פירה תפוחי אדמה בטעם נקניקיה
המצרכים:
1.2 ק"ג תפוחי אדמה מקולפים ומבושלים במים
250 גר' חמאה
4 כפות נסורת או כמה ענפים של עץ יבש
1/4 ליטר חלב (או קצת יותר אם יש צורך)
מלח ופלפל לבן
נייר אלומיניום
אופן ההכנה:
- לוקחים סיר ישן או תבנית עמוקה, ומכסים את התחתית בנייר אלומיניום. מניחים מעל נייר האלומיניום את הנסורת או את חתיכות חתיכות העץ.
- שמים בפנים רשת או מסננת, ומניחים את הסיר מעל הכיריים. מציתים את הנסורת, מכסים את הסיר ומחכים עד שייצא מספיק עשן.
- שמים על הרשת את תפוחי האדמה ומעשנים אותם עד שהם מקבלים צבע חום.
- מועכים את תפוחי האדמה לפירה, מעבירים לסיר על להבה קטנה.
- מוסיפים את החמאה בהדרגה ובערבוב מתמיד. מרתיחים חלב ומוסיפים לפירה עד לקבלת מרקם יציב ואוורירי.
תפוחי אדמה מדורה
המצרכים:
6 תפוחי אדמה בינוניים שטופים היטב עם הקליפה
6 כפות שמן זית
1כפית כמון טחון
1 כפית שום כתוש
1 כף פפריקה מעושנת איכותית
קורט תימין או אורגנו
מלח ופלפל שחור גרוס
נייר אלומיניום
אופן ההכנה:
- חותכים את תפוחי האדמה לאורכם.
- שמים את תפוחי אדמה בקערה ומעסים אותם עם כל התבלינים, השום הכתוש ושמן הזית.
- מניחים את תפוחי האדמה בתוך תבנית עם הקליפה כלפי מעלה (מוודאים שכל התבלינים והשמן מכסים אותם).
- מכסים את התבנית בנייר כסף ומכניסים לתנור חם (230 מעלות) למשך 40-60 דקות.
ויקטור גלוגר הוא השף של מסעדת "הולה" בתל אביב
מנות מעושנות: כך תעשנו בבית
צילום: ירון ברנר
מומלצים