סופגניות עם טוויסט
הקונדיטור אורן בקר צובע לנו את החג במתכוני סופגניות עם טוויסט: סופגנייה מלוחה אפויה, סופגנייה קלאסית מטוגנת וסופגנייה מושחתת עם שוקולד. ויש גם אופציות לטבעונים
צפו: אורן בקר מכין סופגניות
סופגנייה מלוחה אפויה
המצרכים (ל-14 יחידות):3 כוסות קמח לבן רגיל מנופה
15 גר' שמרים יבשים
1 כפית סוכר
1 כפית מלח
1/3 כוס שמן זית
2 חלבונים
1 כוס מים פושרים
אופן ההכנה:
- בקערה עם וו לישה שמים קמח, שמרים יבשים סוכר ומלח.
- תוך כדי לישה מוסיפים שמן זית, חלבונים ואת המים בהדרגה.
- לשים במהירות בינונית כ-10 דקות, עד ליצירת בצק אחיד וגמיש.
- כשהבצק מוכן, מניחים אותו בצורת כדור בקערה ומתפיחים בקערה בסביבה חמימה.
- לאחר כשעה מוציאים אוויר, ומחלקים ליחידות בנות 40 גרם כל אחת. כל יחידה מקבקבים לעיגול. מניחים על מגש עם נייר אפייה משומן (במרחק סביר אחד מהשנייה).
- מתפיחים שוב את עיגולי הבצק עד שהן מכפילות את הנפח.
- מחממים תנור ל-170 מעלות. ואופים כ-30 דקות עד לקבלת צבע זהוב.
טיפים
- חשוב להוסיף את המים בהדרגה. לעיתים אין צורך בכל הכמות, וחשוב שהבצק לא יהיה רך מידי.
- אפשר להוסיף לבצק מעט טימין קצוץ או כל עשב תבלין אחר שאוהבים.
הכנת מלית גבינות וטימין לסופגנייה
המצרכים:
100 גר' גבינת שמנת
100 גר' גבינת עיזים
1 כפית שום, כתוש
1 כפית מלח
1 כפית פלפל גרוס
1 כף טימין, קצוץ דק
אופן ההכנה:
- מערבבים היטב את כל חומרי המלית לתערובת חלקה ואחידה, טועמים ומשפרים טעם לפי הצורך.
- מעבירים את המלית לשק זילוף עם צנתר חלק, ממלאים כל סופגנייה במלית. מומלץ למלא את החלק התחתון של הסופגנייה. על מנת שהחלק העליון יישאר ישר ונקי.
להכנת הטופינג
המצרכים לטחינה ירוקה:
1 כוס טחינה גולמית
1 כוס מים
צרור פטרוזיליה
1 כפית שום, כתוש
מלח ופלפל גרוס לפי הטעם
אופן ההכנה:
טוחנים הכול יחד במעבד מזון עד לקבלת מרקם סמיך וחלק.
המצרכים לטחינת סלק:
1סלק בינוני, מבושל
3/4 כוס טחינה גולמית
1/2 כוס מים
1 כף מיץ לימון טרי
1/4 כפית מלח
1/4 כפית כמון
אופן ההכנה:
- טוחנים את כל מרכיבי המתכון, במעבד מזון עד לקבלת מרקם חלק ואחיד.
- טועמים ומשפרים טעמים.
- את הסופגניות המלוחות טובלים בטחינה, מקשטים ומגישים.
סופגנייה קלאסית מטוגנת
המצרכים (ל-14 יחידות):
3 כוסות קמח לבן רגיל מנופה
10 גר' שמרים יבשים
4 כפות סוכר
1 כפית מלח
1 ביצה (במידה לארג')
3 כפות שמן תירס
2 כפיות ברנדי
1 כוס מים
מעט תמצית וניל
גרידת לימון לפי הטעם
אופן ההכנה:
- במיקסר עם וו לישה מניחים קמח, שמרים יבשים, מלח וסוכר.
- תוך כדי לישה מוסיפים ביצה, שמן, ברנדי מים וטעמים.
- לשים בערך 10 דקות במהירות בינונית, עד לקבלת בצק אחיד גמיש.
- מניחים את הבצק המוכן בקערה בצורת כדור כשהוא מכוסה, ומתפיחים כשעה בסביבה חמימה.
- לאחר כשעה מוציאים אוויר מכדררים שוב לכדור ומתפיחים פעם נוספת כשעה. לאחר מכן, מחלקים את הבצק ליחידות בנות 40 גרם.
- יוצרים מכל יחידה עיגול, מניחים על מגש עם נייר אפיה משומן היטב (במרחק סביר אחד מהשנייה). מתפיחים שוב עד להכפלת נפח הסופגניות וקבלת קרום.
- מחממים בסיר רחב שוליים שמן עמוק, מחממים לטמפרטורה של 165 מעלות, או עד שהשמן חם, אבל לא רותח.
- מניחים את החלק העליון של הסופגנייה בתוך השמן, ומטגנים כ-3 דקות מכל צד.
- מוציאים את הסופגניות למגש עם נייר סופג. ממלאים בריבת תותים או כל ריבה אחרת.
שימו לב:
- אפשר למלא באופציות נוספות כמו חלבה, נוגט, נוטלה ועוד.
- אם מבצעים נכון את אופן ההכנה ומקפידים על תפיחה נכונה וקבלת קרום עליון מקבלים את הפס המוכר (במרכז הסופגנייה) המעיד על תוצאה מושלמת.
- המתכון מתאים גם להכנת סופגנייה קלאסית טבעונית, במקום הביצה מוסיפים כף גדושה של מחית תפוחים או בננות. שאר המצרכים ואופן ההכנה זהה.
סופגנייה מושחתת עם גאנש שוקולד
את המתכון הזה מכינים מסופגנייה על פי המתכון הקלאסי (ראו מתכון למעלה), ולבסוף במקום ריבת תות שדה מכינים מוסיפים טופינג של שוקולד.
המצרכים להכנת גנאש שוקולד:
200 גר' שמנת מתוקה
200 גר' שוקולד מריר
1 כף חמאה
1 כפית ליקר קפה או אמרטו
אופן ההכנה:
- מרתיחים שמנת ומערבבים היטב עם השוקולד המריר.
- מוסיפים חמאה, וליקר ומקררים היטב.
- כשהמלית (גאנש) התייצבה, מעבירים לשק זילוף עם צנתר משונן או חלק, וממלאים ממרכז החלק העליון של הסופגנייה בנדיבות.
- מקשטים, בוזקים אבקת סוכר ומגישים.
אורן בקר הוא שף קונדיטור של "הגושרים מלון בטבע"