8 מתכונים לסופגניות ולביבות ל-8 ימי החנוכה
ספינג' מרוקאי אסלי, פריקסה טוניסאי, לביבות לעצלנים וגם מאפינס טבעוני: 8 בשלניות מנדבות מתכונים מחוברת המתכונים הפרטית שלהן, לכל יום בחג הכי טעים בשנה
צפו: מה קרה לסופגניות שאהבנו?
ספינג' מרוקאי אסלי
קארין אוחיון
המצרכים:
1 ק"ג קמח
2.5 כפות שמרים יבשים
1 ביצה
1/2 כפית מלח
4 כפות סוכר
1 סוכר וניל
1 כפית אבקת אפיה
2 כפות שמן
4 כוסות מים פושרים
שמן לטיגון
לסירופ סוכר -
2 כוסות סוכר
1 כוס מים
1 סוכר וניל
1/2 לימון
אופן ההכנה:
- בקערה מתסיסים שמרים, סוכר וחצי כוס מים ל-10 דקות.
- מוסיפים קמח ואת יתר החומרים ולשים לבצק רך ודליל.
- מתפיחים חצי שעה, לשים שוב ומתפיחים עוד שעה.
- מחממים שמן עמוק, לוקחים כדורים מהבצק, יוצרים חור באמצע.
- מכניסים את הכדורים לשמן, מטגנים עד להזהבה וזורים אבקת סוכר.
- לסירופ סוכר: ממיסים את חומרי הסירופ על הגז (למעט הלימון), עד שמתקבל צבע ענברי, מוסיפים את מיץ הלימון ומטגנים עוד 10 דקות.
לביבות גבינה מלוחה
חגית יצחק (חגית מבשלת מהלב)
המצרכים:
350 גרם גבינה מלוחה קשה
4 יח' בצל ירוק, קצוץ
6 ביצים
2 כפות גדושות קמח חיטה מנופה
שמן לטיגון
אופן ההכנה:
- מגררים את הגבינה בחלק העבה.
- מוסיפים את הביצים והבצל הירוק ומערבבים.
- מוסיפים את הקמח.
- מחממים שמן במחבת.
- בעזרת כף גדולה לוקחים מהעיסה ומניחים בזהירות בשמן החם.
- מטגנים את הלביבות כ-3 דקות מכל צד להשחמה קלה, ומעבירים לניר סופג.
לביבות כרובית
קרן שקדהמצרכים:
1 כרובית בינונית, חלוטה במים ומסוננת
3 תפוחי אדמה בינונים מגורדים דק
2 ביצים
1/4 כוס פירורי לחם
1 בצל מגורד גס
צרור פטרוזיליה נקי מגבעולים וקצוץ דק
1 כפית מלח
1 כפית פלפל שחור
שמן לטיגון
אופן ההכנה:
- מועכים בקערה עם מזלג את הכרובית.
- מוסיפים את שאר המצרכים.
- מחממים מחבת שמן.
- מטגנים את הקציצות עד הזהבה.
פריקסה טוניסאי
שרית יעקב
המצרכים:
1 ק"ג קמח מנופה
2 כפות שמרים
2 כפות סוכר לבן
1 כף מלח
1/2 כוס שמן
2 כוסות מים פושרים
שמן לטיגון
אופן ההכנה:
- בקערה מערבבים קמח, שמרים וסוכר עד לאחידות החומרים ולשים.
- מוסיפים מלח שמן ומים.
- לשים במיקסר עם וגיטרה כ-10 דקות עד לקבלת בצק חלק ורך למגע.
- מתפיחים שעה וחצי ולאחר מכן מורידים אויר על ידי טפיחה על הבצק.
- מחלקים ל-12 חתיכות מעוצבות בצורה שנרצה ומתפיחם שוב עוד חצי שעה.
- מטגנים בשמן עמוק.
- ממלאים בביצים קשות, תפוח אדמה מבושלים, זיתים, מלפפון חמוץ, טונה, סלט ירקות, פלפל צ'ומה.
מאפינסופגניות טבעוני
שונטל מהלרהמצרכים:
1/2 1 קמח כוסמין לבן או קמח חיטה רגיל (מנופה)
1/2 כוס סוכר
1/2 כוס חלב סויה/ שקדים/ וניל
1/3 כוס שמן קוקוס נוזלי או שמן קנולה
1 כף סולת
100 גרם רסק תפו"ע ללא סוכר
1 כפית תמצית וניל
1 כפית אבקת אפייה
1/2 כוס ריבת תות/ קונפיטורה תות
1/2 כוס אבקת סוכר
אופן ההכנה:
- שמים בקערה סוכר, חלב, שמן, רסק תפו"ע ותמצית וניל. טורפים היטב.
- מוסיפים את הסולת, קמח מנופה ואבקת אפייה, מערבבים בעדינות עד שהתערובת אחידה, לא לערבב יותר מידי.
- שמית כף אחת מהתערובת בכל שקע בתבנית, מעל חצי כפית ריבה ומעל מכסים בעוד כף של התערובת.
- מכניסים לתנור חם שחומם מראש לטמפרטורה של 180-200 מעלות ל-15-20 דק', עד שהמאפינס זהובים ויציבים למגע.
- מצננים 10 דק', מוציאים מהתבנית, מוסיפים 1/2 כפית ריבה למעלה ומפזרים אבקת סוכר (במידה ומגישים מאוחר יותר, לפזר לפני ההגשה).
לביבות לעצלנים - לביבות שורש אפויות
לילך חן
המצרכים:
שקית ירקות שורש מגורדים, כ-400 גר'1/2 כוס קמח רגיל
1/4 כוס שמן
2 ביצים
1/2 כפית מלח
1/4 כפית פלפל שחור
רק אם רוצים: 1/4 כוס שביבי בצל מטוגן
אופן ההכנה:
מערבבים היטב את כל החומרים.מניחים תלוליות על תבנית מרופדת בנייר אפייה ומשומנת קלות.
אופים בתנור שחומר מראש ב-170 מעלות, כחצי שעה (משתנה מתנור לתנור).
סופגניות עם קליק
רות אופק
המצרכים:
למילוי -
500 מ"ל שמנת מתוקה
1 כף אבקת סוכר
2 חבילות של סוכריות קליק
לציפוי וקישוט -
100 גרם שוקלד (חלב או מריר לבחירתכם)
100 מ"ל שמנת מתוקה
אופן ההכנה:
- טוחנים במעבד מזון את הקליקים עד לקבלת אבקה.
- מקציפים את השמנת מתוקה עם כף אבקת סוכר עד לקבלת קצפת יציבה.
- ומוסיפים לקצפת את הקליקים הטחונים.
- מעבירים את הקרם לשק זילוף עם פיה משוננת.
- ממסים בקערה 100 גרם שהוקולד (חלב או מריר) עם 100 גרם שמנת מתוקה.
- חוצים כל סופגנייה לחצי ומסדרים אותן בזוגות. טובלים את החלק העליון הסופגנייה בשוקולד ועל החצי השני מזלפים את המילוי.
- סוגרים את המכסה של כל סופגנייה ומקשטים בקליקים.
עוגיות סביבון ושוקולד
רחלי רפאל
המצרכים:
100 גרם חמאה מומסת
1/2 כוס סוכר
1 כוס קמח
1/2 כפית תמצית וניל
1 ביצה
1 כפית אבקת אפייה
1 כף חלב
1 חפיסת שוקולד מריר
אופן ההכנה:
- מקציפים חמאה, סוכר ותמצית וניל עד לקבלת מרקם שמנת בצבע בהיר.
- מוסיפים ביצה ומערבבים. מנמיכים למהירות נמוכה ומנפים לקערה את הקמח ואבקת האפייה.
- מוסיפים חלב ומערבבים עד לכדי בצק אחיד.
- מוציאים את הבצק, עוטפים בניילון נצמד ומניחים לחצי שעה במקרר.
- לשים את הבצק קלות, מרדדים וקורצים צורות של סביבון.
- מרפדים תבנית בנייר אפייה ואופים את העוגיות ב-180 מעלות עד להזהבה (כ-15 דק')
- במיקרו ממיסים שוקולד, טובלים את השפיץ של הסביבון ומפזרים סוכריות כשהשוקולד עדיין חם ומניחים להתקרר.
המתכונים באדיבות עיריית כפר סבא, שהוציאה לכבוד החנוכה את "מתכונים בקנים", חוברת מתכונים קהילתית בשיתוף 8 אושיות בישול ואפייה של העיר