שתף קטע נבחר

 

2 מתכונים לתבשילי חורף

תבשיל כוסמין טבעוני עם ירקות העונה וראגו עדשים עם חזה אווז: שני תבשילים שיחממו לכם את החורף

ראגו עדשים וחזה אווז

המצרכים (ל-4 מנות):

4 יחידות מח עצם

2 בצל לבן, קלוף וחתוך לקוביות

3  גזר, קלוף וחתוך לקוביות

1 מקל סלרי, חתוך לקוביות ללא עלים

1 שומר, חתוך לקוביות

2 שיני שום פרוסות

5 עלי מרווה, קצוצים

1/2 כוס יין לבן

50 גר' חזה אווז מעושן, חתוך לקוביות

2 כוסות עדשים שחורות (בלוגה), מושרות במים פושרים למשך שעה

1 ליטר ציר עוף או מים

3 כפות שמן זית

מלח ופלפל לפי הטעם

תבשיל חורף (צילום: יונתן בן חיים)
ראגו עדשים וחזה אווז(צילום: יונתן בן חיים)

אופן ההכנה:

  1. בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות, צולים את המח עצם למשך כ-8 דקות, עד להשחמה קלה. מוציאים ושומרים לשימוש מאוחר יותר.
  2. בסיר בינוני, רחב ונמוך שמים את האווז המעושן יחד עם השמן זית ומניחים על האש בחום בינוני-גבוה. מאפשרים לשומן מהאווז להתמוסס ולבשרו לקבל מעט צבע. מוציאים את האווז המעושן ומניחים בצד.
  3. באותו השומן שנשאר במחבת מטגנים קלות את הבצל, גזר, סלרי ושומר עד להזהבה.
  4. מוסיפים את השום והמרווה וממשיכים לטגן עוד כ-2 דקות.
  5. מוסיפים את היין הלבן ובעזרת כף עץ מגרדים את המשקיעים שבתחתית הסיר. מצמצמים את היין בחצי.
  6. מוסיפים את העדשים, המח עצם והציר עוף ומביאים לרתיחה.
  7. מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ-15 דקות עד לריכוך העדשים וקבלת ציר סמיך ועשיר בטעם.
  8. מתקנים תיבול עם מלח ופלפל ומגישים.

 

תבשיל כוסמין טבעוני וירקות אורגניים

במתכון הזה אפשר להשתמש כל השנה - הוא משתנה רק בהתאם לירקות בהם אתם משתמשים. התבשיל עשיר בטעם מהירקות, הוא ממלא ומנחם בזכות גרגרי הכוסמין, אך עדיין קליל באופיו ואינו מכביד על המשך הארוחה. הוא יכול להשתלב כתוספת ליד המנה העיקרית או כארוחה שלמה בצלחת אחת. אפשר גם להוסיף עליו מה שבא לכם, אבל אני מעדיף את הגרסא הזו בה הירקות בולטים מעל הכל.

תבשיל חורף (צילום: יונתן בן חיים)
תבשיל כוסמין טבעוני(צילום: יונתן בן חיים)
 

 

המצרכים (ל-4 מנות):

2 כוסות גרגרי כוסמין מלא

חופן ירקות חורף חיים: בצלי שאלוט, אפונת גינה, שעועית ירוקה, דלורית, כרובית, ברוקולי, אפונת שלג

1/2 כוס גרגרי חומוס מבושלים

2 כפות שמן זית

3 כוסות ציר ירקות

2 כפות ממרח שקדים או קשיו

לימון, לפי הטעם

צרור עשבי תיבול, קצוצים (פטרוזיליה, נענע, בזיליקום, אורגנו, כוסברה)

מלח לפי הטעם

 

אופן ההכנה:

  1. בסיר בינוני מרתיחים מים וחולטים את גרגרי הכוסמין כ-25 דקות. מסננים ומשאירים בצד להתקרר.
  2. חותכים את כל הירקות. בסיר רחב ונמוך מחממים שמן זית ומוסיפים את הירקות בהדרגה לפי זמן הבישול. מתחילים עם הבצל ומטגנים קלות עד להזהבה. מוסיפים את הדלורית וממשיכים לטגן עד להזהבה.
  3. מוסיפים את הירקות הירוקים (אפונה, שעועית ירוקה, כרובית וברוקולי) ומטגנים קלות עד לצריבה קלה.
  4. מוסיפים את הכוסמין מערבבים ומתבלים במעט מלח. מוסיפים את ציר הירקות עד לכיסוי מוחלט של כל המרכיבים בסיר.
  5. מביאים את הסיר לרתיחה, מוסיפים את גרגרי החומוס ומנמיכים את הלהבה. מבשלים כ-5 דקות עד שהנוזלים מצטצמים לשליש ומורידים מהאש.
  6. מוסיפים את עשבי התיבול, קרם השקדים ומיץ לימון. מערבבים, טועמים ומתקנים תיבול עם מלח ומגישים.

 

המתכונים באדיבות מסעדת "הרברט סמואל", ריץ קרלטון הרצליה

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: יונתן בן חיים
מתכונים לתבשילי חורף
צילום: יונתן בן חיים
מומלצים