קינוחים עם פירות הדר
סוף עונת ההדרים: עוגיות תפוז, ברולה אשכוליות וקאפקייקס לימון - שלושה מתכונים מתוקים עם פירות הדר
קאפקייס לימון
המצרכים:
1/2 כוס חמאה מומסת ללא מלח
1 כוס סוכר
כפית תמצית וניל
1 ביצה
4 כוסות קמח
1/2 כפית סודה לשתייה
3 כפות מיץ לימון סחוט טרי
1 כפית גרידת לימון
לקישוט -
1 כוס אבקת סוכר
4 כפות מיץ לימון סחוט טרי
אופן ההכנה:
- מחממים תנור לחום של 180 מעלות. מרפדים שני מגשי אפייה בנייר אפיה.
- בקערת גדולה מוסיפים חמאה וסוכר ומקציפים עם מערבל חשמלי במהירות בינונית עד לקבלת מרקם קרמי, מוסיפים תמצית וניל וביצה ומקציפים שוב עד לאיחוד.
- מנפים פנימה קמח וסודה לשתייה. מוסיפים מיץ לימון, ומקציפים עד לקבלת בצק אחיד
- יוצרים מהבצק כדורים ואופים כ-12 דקות או עד לקבלת צבע זהוב בצדדים, ומניחים בצד להתקרר.
- בקערה מניחים את אבקת הסוכר או הציפוי, מוסיפים מיץ לימון, כף אחת בכל פעם. מערבבים יחד עם מזלג עד לקבלת מרקם סמיך, ומטפטפים מעל העוגיות.
- מניחים כ-15 דקות בצד, ומגישים.
עוגיות כריך תפוז
המצרכים:
1/2 כוס חמאה, מומסת
1 כוס סוכר
1 ביצה
3 כפות מיץ תפוזים מרוכז קפוא
1 כף גרידת תפוז מגוררת
1-1 / 2 כוסות קמח
2 כפות קורנפלור
1/2 כפית אבקת אפייה
1/4 כפית סודה לשתייה
1/4 כפית מלח
1 כוס חמוציות מיובשות, קצוצות דק מאוד
למילוי -
1/2 כוס חמאה, מומסת
2 כפות מיץ תפוזים מרוכז (לאחר שיצא מהקפאה)
1/2 כפית גרידת תפוז, מגוררת
1/2 כפית תמצית וניל
2 כוסות סוכר
אופן ההכנה:
- מחממים תנור לטמפרטורה של 180 מעלות.
- בקערה גדולה שמים את החמאה המומסת והסוכר. לאחר מכן מוסיפים פנימה ביצה, תרכיז מיץ תפוזים וגרידת תפוז. מערבבים ומניחים בצד.
- בקערה אחרת מקציפים (אפשר גם במיקסר) קמח, קורנפלור, אבקת אפייה, סודה לשתייה ומלח ומקציפים בהדרגה לתערובת מוקרמת, לאחר מכן מוסיפים את החמוציות ומקפיצים עוד מספר שניות.
- יוצרים כדורים מהבצק, ומניחים בנפרד על ניירות אפיה לא משומנים.
- לוקחים כוס זכוכית ובתחתית שמים תרסיס שמן לבישול. טובלים בקמח ואחר מכן לוחצים על הכדורים לתחתית הזכוכית, ומועכים (אם צריך מוסיפים קמח).
- אופים 8-10 דקות או עד שהקצוות שחומים זהובים. מניחים בצד להתקרר.
- לאחר שהבצק התקרר ממלאים את ה"קרם" שהכנו בעוגייה, ומכסים בעוגייה נוספת, כך שמתקבל מעין כריך.
ברולה אשכוליות
המצרכים:2 אשכוליות, חתוכות לרוחב
4 כפות סוכר
מבער
אופן ההכנה:
- חותכים כ- 1/4 -1/2 מהקליפה בתחתית כל חצי אשכולית בכדי שחצי האשכולית לא תתנדנד קדימה ואחורה. מניחים את האשכוליות על מגבות נייר לייבוש למשך 5 דקות (בצד הפתוח).
- לאחר 5 דקות מפזרים כף סוכר גדושה לאורך כל האשכולית (בצד הפתוח) ובעזרת לפיד מטבח מחממים את הסוכר עד להמסה, או עד שמתקבל צבע חום. אם אין לכם מבער תוכלו גם לחמם בתנור על תוכנית הגריל העליון במשך 5-8 דקות.
- מקררים קצת, מגישים.
קובי אביטן הוא השף של מסעדת הקומה ה-11 בתל אביב