המתכון היומי: נאגטס עם תירס ועוגיות שוקוצ'יפס
גם אתם עם הילדים בבית? הכנסו איתם למטבח והתחילו לבשל דברים שהם אוהבים: נאגטס עוף עם תירס ולעוגיות שוקוצ'יפס עם טוויסט
נאגטס עוף ותירס
המצרכים:
500 גר' חזה עוף טחון
1 קופסת שימורים תירס גרגירים
1 ביצה
2-3 כפות פירורי גריסיני
1 כף רוטב סויה
2 שיני שום, כתושות
1 גזר קלוף או 1 בצל קלוף, מגורר דק דק
1/2 כפית מלח
לציפוי -
1 כוס קמח לבן
2 ביצים L
1 כוס פירורי גריסיני או פירורי לחם
שמן לטיגון
להגשה -
1 כף מיונז
1 כף קטשופ
אופן ההכנה:
- טוחנים את התירס בפולסים קצרים עד שחלק מגרעיני התירס טחונים וחלק עדיין שומרים על מרקמם.
- מערבבים היטב בקערה בינונית את כל המצרכים לפי הסדר ברשימת המצרכים ומעבירים למקרר לחצי שעה לפחות.
- לוקחים שלוש קערות שונות ושמים – קמח באחת, ביצים טרופות בשנייה ופירורי גריסיני או לחם בשלישית.
- יוצרים קציצות עם ידיים רטובות, פוחסים אותן מעט לצורת נאגאטס (מלבן קטן) ומצפים בקמח.
- טובלים בביצה ולאחר מכן מצפים בפירורי גריסיני.
- יוצרים בצורה הזאת את כל הנאגאטס ומניחים על מגש עם נייר אפייה. מעבירים למקרר לחצי שעה (אם ממהרים אפשר לוותר על השלב הזה אבל הוא עוזר לייצב את הקציצה).
- מטגנים מ-2 הצדדים עד הזהבה בשמן בגובה 1/2 ס"מ או אופים בתנור עם מעט תרסיס שמן מתחת לנאגאטס ומעליהם.
- מגישים עם רוטב צ'ילי מתוק.
עוגיות שוקוצ'יפס מטוגנות
המצרכים (ל-20 כדורים):
לבצק עוגיות -
100 גר' חמאה בטמפרטורת החדר
50 גר' (1/4 כוס) סוכר
50 גר' (1/4 כוס) סוכר חום בהיר
1 ביצה L
175 גר' (1/4 1 כוסות) קמח
קורט מלח
1 כוס שוקולד צ'יפס
לציפוי -
2 כוסות תערובת לציפוי נאגטס
480 מ"ל (2 כוסות) מים
שמן לטיגון
להגשה -
100 גר' שוקולד מריר מומס
אופן ההכנה:
- מכינים את בצק העוגיות - שמים את כל מרכיבי המתכון, למעט השוקולד צ'יפס, במיקסר עם וו גיטרה ומערבלים עד שמתקבל בצק רך וגמיש. מוסיפים את השוקולד צ'יפס ומערבבים שוב.
- מגלגלים בין הידיים כדורים בגודל אגוז ומסדרים על תבנית מרופדת בנייר אפייה. מקררים בערך שעה, או עד שהם מתייצבים לגמרי.
- מחממים היטב (ל-180 מעלות) שמן עמוק בסיר.
- מכינים את הציפוי - מערבבים בקערה את התערובת לציפוי נאגטס ומים עד שמתקבלת בלילה אחידה וסמיכה.
- מטגנים - טובלים את הכדורים בבלילת הציפוי ומעבירים בזהירות לסיר עם שמן חם. מטגנים מכל הצדדים עד להשחמה יפה. מעבירים בעזרת כף מחוררת לצלחת מרופדת בנייר סופג.
- מצננים טיפה ומגישים. אפשר לפזר מעל אבקת סוכר.
המתכונים באדיבות המותג "מאסטר שף"
מבשלים עם ילדים: מתכון לנאגטס ומתכון לעוגיות
צילום: שני הלוי
מומלצים