שתף קטע נבחר

המתכון היומי: לחם פיצה

מתכון מנצח ללחם שהוא גם פיצה, ויכול להתאים גם לילדים וגם להורים: הגישו לצד זה ירקות וגבינות - והנה קיבלתם פתרון מושלם לארוחת בוקר מאוחרת או לארוחת ערב

לחם פיצה

המצרכים (לתבנית קוגלהוף):

 

1/2 ק"ג קמח לחם

1 כף שטוחה שמרים יבשים

1 כפית סוכר

300 מ"ל (כוס ורבע) מים חמימים

2 כפיות מלח

2 כפות שמן זית

לתוספות -

1 כוס רוטב עגבניות

2 כפות שמן זית

200 גר' מוצרלה מגוררת

חופן זיתים קצוצים, תירס, פטריות מוקפצות, בצל מטוגן (אפשר לוותר על תוספת שלא אוהבים)

3 שיני שום, כתושות

1 כפית גדושה אורגנו יבש

פיצה ברילה (צילום: אפיק גבאי)
(צילום: אפיק גבאי)
   

אופן ההכנה:

  1. לשים את כל חומרי הבצק עד שמתקבל בצק חלק וגמיש.
  2. מכסים ומתפיחים כשעתיים להכפלת הנפח.
  3. מערבבים את רוטב הפיצה עם מוצרלה, זיתים, שום ואורגנו.
  4. כשהבצק תפוח חותכים לחתיכות ויוצרים כדורים בכל מיני גדלים. מוסיפים לקערת הרוטב ומערבבים. מעבירים הכל לתבנית קוגלהוף משומנת היטב ומתפיחים עוד 45 דקות להכפלת הנפח.
  5. מחממים תנור ל-190 מעלות.
  6. אופים במשך 40-45 דקות עד שהבצק אפוי והחלק העליון זהוב ויפה.
  7. מצננים 5 דקות לפחות. משחררים מהתבנית בעזרת סכין והופכים לצלחת הגשה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אפיק גבאי
מתכון למנה מנצחת: לחם פיצה
צילום: אפיק גבאי
מומלצים