שתף קטע נבחר
 

אהרוני מכין: מאפה פילו עם גבינה ודובדבנים

רגע לפני ערב חג שבועות, השף ישראל אהרוני מלמד להכין, שלב אחר שלב, מאפה פילו עם גבינה ודובדבנים

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

 

שף ישראל אהרוני (צילום: יח"צ) (צילום: יח
שף ישראל אהרוני(צילום: יח"צ)
  

מאפה פילו עם גבינה ודובדבנים

המרכיבים:

8 דפי פילו

500 גר' גבינת מסקרפונה

250 גר' ריקוטה

1/2 צנצנת דובדבנים (עדיף דובדבני אמרנה)

1/2 כוס סוכר חום

1 כף קינמון

תרסיס שמן בטעם חמאה

לרוטב -

1 כוס דבש

2 מקלות קינמון

מעט הל

1 ס"מ ג'ינג'ר, מגורר דק

1 כפית וניל

1/2 כפית קליפת לימון מגוררת

מיץ מלימון אחד

1 עלה דפנה

 (צילום: תום ברטוב) (צילום: תום ברטוב)
(צילום: תום ברטוב)
 

 

אופן ההכנה:

  1. מכינים את המילוי - מסננים את הדובדבנים, ומערבבים בקערה יחד עם הגבינות. משמנים מחבת עגולה גדולה, פורסים במחבת 4 דפי פילו מופרדים, ומפזרים ביניהם תערובת של סוכר חום וקינמון ומעט תרסיס שמן בטעם חמאה.
  2. שמים את המילוי, מקפלים את שולי הבצק ומכסים ביתרת דפי הפילו (גם אותם מפרידים בתערובת של סוכר וקינמון, כפי שעשינו עם ארבעת הדפים הראשונים). משמנים בעזרת תרסיס שמן בטעם חמאה, ומעבירים לכיריים.
  3. מטגנים בחום בינוני עד להזהבה יפה, הופכים וממשיכים לטגן עוד כמה דקות עד להזהבה.
  4. במקביל, מכינים את הרוטב - מבשלים את הדבש עם יתר התבלינים עד לבעבוע קל.
  5. יוצקים את רוטב הדבש על המאפה, ומגישים מיד. אפשר להגיש עם פיסטוקים או אגוזי מלך מלמעלה.

 

"אהרוני 2 גו"- משודרת בימי שישי בשעה 18:50 בערוץ 10

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: תום ברטוב
מאפה פילו עם גבינה ודובדבנים
צילום: תום ברטוב
מומלצים