שתף קטע נבחר
 

כל אחד יכול: גבינת קממבר אפויה בבצק עלים

רגע לפני חג השבועות, רותי קינן שולפת מתכון מהיר וקל להכנה שגם מאותגרי המטבח יצליחו להכין ללא כל קושי: גבינת קממבר אפויה בבצק עלים עם דבש

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)

את הרעיון לשדך גבינת ברי או קממבר לדבש ולשלוח לחימום, ראיתי לפני שנים במסיבת בנות בסגנון "כל אחת מביאה". אחת מאתנו הגיעה מצוידת בדיסק של גבינת ברי שנשלף ברגע המכונן מאריזתו והונח על צלחת זכוכית. אל מול עינינו המשתאות ובלי להסס, שלפה חברתנו מתיקה מכל של דבש ויצקה ממנו על עיגול הגבינה, שהוכנס אחר כבוד ל...מיקרוגל. מה שיצא משם אחרי דקה וחצי היה פשוט מעלף: דבוקה של בנות לא יכלה להיפרד מהגבינה הניתכת עד שחוסלה כליל, בערך במהירות שנדרשה לה להפוך מגליל נוקשה למעדן מדושן ומתמוסס.

 

מאז נתקלתי בגרסאות שונות של אותו רעיון במתכונים מושקעים יותר ופחות. לפעמים היתה זו קממבר, לפעמים גבינת ברי, פעם הגורם המתקתק היה פרי או מרקחת במקום דבש, והיו מי שהוסיפו גם אגוזים. במקרים רבים גויסה לחגיגה גם מעטפת בצק, אף כי אחרים בחרו להשאיר את הגבינה מעורטלת ולהגיש אותה עם טוסטים.

 

כך או אחרת, עם או בלי, המשותף לכל המתכונים וצורות ההגשה היה קלות הביצוע, מהירות ההכנה ומיעוט המרכיבים. כי בעצם, הכוכבת של העניין כולו היא הגבינה, שעוברת ממצב צבירה אחד לשני, פורקת את מכמניה השמנוניים, מתעדנת בטעמיה ומודגשת על ידי הגורם המתקתק.

 

אז בחג הגבינה הזה, קבלו את הרעיון בצורת מתכון קל, מהיר והכי אלגנטי בעולם. ואל תהססו לשנות, להפחית או להוסיף ככל העולה ברוחכם: הקממבר או הברי יקבלו זאת בהבנה, באהבה ועם הרבה סימפטיה.

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)
 

גבינת קממבר אפויה בבצק עלים ודבש

צילום : ירון ברנר

צילום : ירון ברנר

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

את הקממבר אפשר להמיר בברי, אבל למען הסדר והמראה, כדאי תמיד לבחור בדיסק גבינה ולא בחריץ משולש. את בצק העלים או הפילאס אפשר להחליף בבצק פילו (4 שכבות עלים יספיקו). במקום דבש, אפשר להשתמש בריבה או במרקחת פרי (אגסים, פירות יער או דובדבנים יתאימו במיוחד).

 

המרכיבים:

כ-200 גר' בצק עלים או פילאס

1 כיכר גבינת קממבר (כ-125 גר')

2 כפות דבש

1 ביצה טרופה

מעט שומשום שחור או קצח

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)
 

אופן ההכנה:

  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות. מרפדים תבנית שטוחה בנייר אפייה.
  2. צרים מהבצק ריבוע, ושמים במרכז את עיגול הגבינה. חותכים את הבצק כך שיהיה גדול ב-10 ס"מ מקוטר הגבינה.
     (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
    (צילום: ירון ברנר)
  3. מטפטפים את הדבש על הגבינה, ועוטפים אותה בבצק. מהדקים את 4 הפינות מעל הגבינה ומותירים פתחים בארבע הזוויות.
     (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
    (צילום: ירון ברנר)
  4. מניחים את הגבינה העטופה על נייר האפייה בתבנית, מושחים את הבצק בביצה טרופה וזורים מעט שומשום או קצח.
     (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
    (צילום: ירון ברנר)
  5. אופים כ-20 דקות או עד שהבצק מזהיב והגבינה נמסה. ממתינים מספר דקות ומגישים חם.

 

אפשר להוסיף גם:

  • עשבי תיבול כמו טימין, רוזמרין, אורגנו, זעתר או תערובת שלהם (על הגבינה, לפני שסוגרים מעליה את הבצק).
  • 1 כף אגוזי מלך כתושים (על הבצק, לפני שמניחים עליו את הגבינה).
  • פלפל שחור גרוס (על הגבינה, על הבצק, במקום השומשום).
  • גרגרי פרג או זרעי צ'יה (על הבצק, במקום השומשום או בנוסף אליו).

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ירון ברנר
השידוך המושלם. גבינת קממבר ובצק עלים
צילום: ירון ברנר
מומלצים