שתף קטע נבחר
 

אופים לשבת: מתכון לבריוש בטטה וגבינה

מה קורה כשמכניסים גבינת עזים, בזיליקום, בטטה ופקאנים מסוכרים לתוך בצק של בריוש? מקבלים את המאפה הכי טעים בעולם. נסו את זה בבית

בריוש ממולא בטטה, ריקוטה ופקאנים

מאפה טעים שיתאים גם כפתיח לארוחה מלאה וגם כנשנוש בין הארוחות.

 

המרכיבים:

לבצק -

1 ק"ג קמח

50 גר' שמרים טריים

250 גר' חמאה

1 כוס חלב

1/2 כוס סוכר

5 ביצים

2 חלמונים

1 כפית מלח

למילוי -

1 ק"ג גבינת ריקוטה

400 גר' גבינת עזים

1 ק"ג בטטה מבושלת עד לריכוך, חתוכה לסלייסים דקיקים

צרור עלי בזיליקום מופרדים

300 גר' פקאנים מסוכרים, קצוצים

מלח, פלפל

 (צילום: הדס ניצן) (צילום: הדס ניצן)
(צילום: הדס ניצן)
 

אופן ההכנה:

  1. מכינים את הבצק - שמים בקערת המיקסר קמח ושמרים. יוצרים גומה באמצע, ולתוכה מכניסים את השמרים, החלב והביצים. מעבדים עד לקבלת בצק אחיד.
  2. מוסיפים את החמאה הרכה והמלח, ולשים היטב. מכסים את הקערה, ומתפיחים כ-1/2 שעה. מכניסים למקרר להמשך התפחה כ-3 שעות.
  3. מכינים את המילוי - מחלקים את הבצק התפוח ל-4 כדורים. על משטח מקומח, מרדדים כל חלק לעלה ארוך. מורחים על כל עלה רבע מהכמויות: הריקוטה, מעליה את הבטטות, הפקאנים, עלי הבזיליקום וחתיכות קטנות מגבינת העזים.
  4. מגלגלים לרולדה ארוכה, חותכים מקטעים בגובה התבנית ומסדרים את השבלולים עם מרווחים קטנים זה מזה. מכסים את התבנית במגבת ומתפיחים כשעה.
  5. טורפים ביצה עם מעט חלב, מברישים ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות בין 40-35 דקות.
  6. כשהבצק מזהיב, מוציאים מהתנור ומצננים מעט.

 

 

מחפשים מתכון נוסף עם בטטה? השף אבי ביטון מכין בטטות צלויות בתנור:

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

המתכון באדיבות "חוות דרך התבלינים" בבית לחם הגלילית, בשיתוף השפית נילי כהן מינץ

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: הדס ניצן
בריוש בטטה
צילום: הדס ניצן
מומלצים