מתכון לעוגיות גבינה מהירות
אפשר גם להכין מראש: מכינים את הבצק, מקפיאים ובשעת הצורך כל מה שנותר לעשות זה להפשיר, לפרוס ולדחוף לתנור: רוני ונציה עם מתכון מהיר לעוגיות גבינה מלוחות עם עשבי תיבול
עוגיות גבינה
עוגיות מלוחות עם עשבי תיבול טריים, שמתאימות לכל מצב רוח: את העוגיות האלה מכינים בקלות בצורת גלילים - אפשר להפוך אותן גם ל"נקניק" מרובע או משולש. אחרי הכנת הבצק מקפיאים, ובשעת הצורך מעבירים לכמה שעות למקרר, פורסים ואופים.
המרכיבים (לכ-6 עוגיות):
4 כפיות תימין טרי, קצוץ דק
2 כפיות אורגנו טרי (או רוזמרין), קצוץ דק
300 גר' (כ-2 כוסות ועוד כף) קמח, מנופה
150 גר' גבינת פקורינו קשה ויבשה (או פרמזן), מגוררות דק
225 גר' חמאה קרה, חתוכה לקוביות
1/4 כפית מלח
הכלים -
2 תבניות שטוחות, מרופדות בנייר אפייה
אופן ההכנה:
- בקערה קטנה שמים 2 כפיות תימין קצוץ ומניחים בצד. שמים את שאר התימין בקערת המיקסר עם כל שאר המרכיבים, ומערבלים במהירות בינונית, בעזרת וו הגיטרה, עד לקבלת כדור בצק.
- מחלקים את הבצק ל-3 חלקים שווים, ומעל למשטח מקומח מעצבים כל חתיכה לגליל בקוטר של כ-3 וחצי ס"מ. מפזרים את התימין שנשאר בקערה בצד מעל למשטח, ומגלגלים גליל מעל עד שהוא כולו מצופה בתימין. עוטפים את הגלילים ביריעת ניילון, ומניחים לשעה במקרר.
- לפני האפייה מחממים את התנור ל־175 מעלות. מוציאים את הגלילים מהמקרר, מסירים את יריעת הניילון ובעודם קרים, פורסים כל גליל לפרוסות בעובי של כ-8 מ"מ. מניחים את הפרוסות בתבנית במרווחים של 2-1 ס"מ. אופים כ־9 דקות עד שהן בצבע זהוב בהיר מאוד. מצננים בתבנית על רשת צינון מלא.
- לעוגיות מרובעות - לאחר קירור הגליל לפי ההוראות מניחים על משטח עבודה, ובעודו קר, מיישרים את הדפנות בסכין גדולה וחדה לקבלת תיבה מלבנית, ופורסים לריבועים.
- לעוגיות משולשות - מגלגלים את הבצק לגליל, עוטפים בניילון נצמד ומעצבים בידיים לבלוק משולש. מסירים את הניילון, מגלגלים בתימין, עוטפים, מקררים שעה ואז פורסים למשולשים.
גיוון:
אפשר להשתמש בעשבי תיבול לפי הטעם או בגרעיני קצח, פרג ועוד.
עוגיות גבינה
צילום: צביקה טישלר
מומלצים