אופציות יצירתיות להכין עם הילדים בסגר
בעזרת מצרכים בסיסיים וקצת יצירתיות תוכלו לארגן ארוחה קלילה ומהירה ללא מאמץ, שתהפוך אתכם ליצירתיים מהשורה הראשונה. מה נדרש? מצרכים שנמצאים בכל בית - לחם, ביצים, ירקות, טחינה ופסטרמה. לגזור ולשמור
בשיתוף זוגלובק
דל שומן ונטול גלוטן
נתחיל מהחלק היותר מאתגר, אוכל נטול גלוטן בו יש לפסול כריכים, טוסטים וקרקרים העשויים להכיל גלוטן (אלא אם יש לכם בבית את הסדרות נטולות הגלוטן) שילובם עם פסטרמה יבטיח נשנוש שהוא גם טעים וגם משביע, וזאת למרות העובדה שהוא דל שומן וללא גלוטן.
שילוב של פסטרמה עם ירקות יכול לשמש כתחליף ללחמים - אם יש לכם במקרר מלפפון רחב, אפשר לפרוס אותו לעיגולים ומעל כל עיגול להניח עיגול של פסטרמה דלת שומן, מעליו עיגול של ביצה קשה, מריחה של חרדל (נראה שהחרדל צריך לבוא לפני הביצה כי יהיה מאתגר למרוח אותו על הביצה) ולסיום חתיכה נוספת של פסטרמה, אפשרות נוספת היא לגלגל את המוצרים "סנדויץ'" בתוך עלה של חסה. מתכון נוסף שניתן לעשות עם עלי חסה קטנים זה להפוך אותם ל"סירות" ולמלא אותם עם סלט טונה (במים כמובן) ותירס או עם פרוסות דקיקות וארוכות של פסטרמה ומעליהן לזלף טחינה.
גם את העגבניה אפשר להפוך ללחמניה, חתכו את העגבניה לרוחב ל-3 חלקים, את החלק האמצעי הוציאו ובמקומו הכניסו פרוסה של גבינה וזיתים ואם רוצים גרסה בשרית, הוסיפו חתיכה של עוף (שנשארה מארוחת הצהריים) עם קצת חרדל, ובסיום סיגרו את החלק העליון עם פרוסת העגבניה להשלמת מראה הכריך.
אפשרות נוספת היא מתאבנים על שיפודים. בחרו את המוצרים שאתם אוהבים לשלב בסנדוויץ', חלקו אותם לקוביות ושפדו אותם בקיסמים. נשנוש קליל, יצירתי שניתן לאכול בהנאה מבלי ללכלך את הידיים.
אם יש טורטיה תירס בבית, תוכלו ליצור ממנה רול עם פסטרמה, חומוס ועלה של חסה שתוסיף קראנצ'יות לכל ביס. אחרי שמגלגלים, פורסים לעיגולים ומניחים על צלחת הגשה עם עיטור של גבעול שמיר, כוסברה או פטרוזיליה. אם אין טורטיה ו/או עלי חסה ניתן להשתמש בפסטרמה כבסיס, הוסיפו על עיגול הפסטרמה את כל המרכיבים שאתם הכי אוהבים בסנדוויץ' (עם מריחה עדינה של רוטב כדי להדביק את כל המרכיבים יחד) גלגלו ותנעצו את הקיסם במרכזו כך שישמור על הקונסטרוקציה מלהתפרק על הצלחת.
אירוח צמחוני
לא מעט משפחות מחזיקות כבדרך קבע דגים כבושים כמו שפרוטים או סרדינים במזווה או במקרר. תוכלו להגיש אותם לצד טוסטים, חצאי עגבניות שרי ומטבל גבינה. גם מבגט ישן, תוכלו לעשות פלאים, פרסו את הבגט לפרוסות וקלו אותן לכמה דקות בתנור עד להזהבה קלה, מרחו על כל פרוסה חמאה או זלפו מעט שמן זית, הוסיפו מעל חתיכת דג ומעליו פרוסת עגבניית שרי או פרוסת ביצה לצד בצל ירוק (למי שאוהב).
את הטוסטים אפשר להגיש לצד 2-3 מטבלי גבינה וירקות. הוסיפו לגבינה לבנה דלת שומן, מעט זעתר ושמן זית, פסטו, סומק או טפנד זיתים או כל תוספת אחרת שיש לכם במזווה או במקרר. את הירקות הגישו פרוסים לרצועות ארוכות.
כך, גם פוקצ'ה מלפני כמה ימים, תוכל להפוך בקלות לקרוטונים מתובלים על ידי מריחת מעט שמן זית ופיזור של אורגנו לפני קלייתם בתנור. ניתן להגיש לצד גבינות קשות פרוסות לקוביות או שיפודי קיסם עם זית ומטבל גבינה או טחינה.
אירוח טבעוני
בין אם אתם טבעוניים או שיש בין אורחיכם טבעוניים אפשר להציע כריכונים עם ירקות צלויים במחבת או בתנור , ובטטה (שאינה דורשת צליה ארוכה) בזילוף טחינה הם השילוב המנצח וכך גם קישוא וממרח פסטו. פשוט להכניס כמה ירקות שמתרככים מהר לתנור למשך 10 דקות כשהם מתובלים בשמן זית, אורגנו או זעתר שיעשו את העבודה. אפשרות נוספת היא לחצות מלפפון לשניים, לרוקן את התכולה ולמלא אותו עם סלט קינואה, עם גבינה טבעונית או עם מתבל שאוהבים.
אירוח בשרי
פלטת נקניקים פרוסים לצד ירקות ומטבל טחינה תמיד יעשו את הרושם הנכון כמתאבן החגיגי האולטימטיבי גם אם יש בבית רק פסטרמה, תוכלו ליצור מראה עשיר על ידי שימוש בצורות הגשה שונות, כמו לשפד אותה על קיסם, לגלגל אותה עם ממרח פסטו או חרדל. למי שאוהב במיוחד נקניקים ומחזיק בבית מבחר, תוכלו ליצור מיקס המשלב מספר פרוסות של נקניקים מסוגים שונים זו על גבי זו ובין שכבה לשכבה, לבסוף, מרחו חרדל והוסיפו פרוסות דקיקות של מלפפון חמוץ (קולפן ירקות ישיג לכם חיתוך של פרוסות דקיקות ביותר).
אם יש בבית קבנוס (את הקבנוס על פי רוב, יש לשמור במקום חשוך וקריר - ולא במקרר) אפשר לחתוך אותו לעיגולים ולהגיש אותם משופדים יחד עם פרוסת מלפפון חמוץ. אופציה נוספת, היא יצירת כריכוני ביס בעזרת קרקרים או בייגלה, מרחו חומוס, הניחו מעל פרוסת קבנוס, פרוסת ירק ולסיום עטרו עם עלה של פטרוזיליה / כוסברה.
גם פיתות יכולות להיות אפשרות יצירתית לא רעה בכלל, פורסים את הפיתות לרבעים, מורחים את רבעי הפיתות ברוטב עגבניות / קטשופ, מוסיפים מעט אורגנו ופרוסה של נקניק סלמי או פסטרמה, מכניסים לכמה דקות בטוסטר לקבלת טוסט נקניק קראנצ'י. עם אותם המרכיבים ניתן גם להכין פיתה-פיצה. פותחים את הפיתות לשני עיגולים, מוסיפים על כל עיגול פיתה מעט רסק עגבניות, גבינה צהובה ומעל לפזר אורגנו, מתבלים במלח ובפלפל שחור גרוס ומכניסים לתנור עד שהגבינה נמסה ושולי הפיתות מזהיבות קלות..
בשיתוף זוגלובק