שתף קטע נבחר

 

בדיוק לחורף: ניקוי רעלים עם מרקי סופרפוד

תשכחו מכל מה שידעתם על ניקוי רעלים ותכירו את הטרנד החדש בתחום - מרקי הסופרפוד - מזונות העל. הם מחזקים את המערכת החיסונית, מפחיתים דלקתיות, מעלים את החיוניות, מגבירים את זרימת הדם ומתאימים בדיוק לטמפרטורה בחוץ. אומינה קדמי, גורו הסופרפוד, מציעה תפריט יומי שאפשר לעשות בבית

מתוך מגמת התזונה הבריאה שהולכת וגדלה לנגד עינינו בשנים האחרונות, מגיע כעת טרנד חדש של תזונה מבריאה המתאימה במיוחד לעונת החורף - מרקי הסופרפוד (superfood souping).

 

 

מרקי סופרפוד. לריפוי הגוף (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
מרקי סופרפוד. לריפוי הגוף(צילום: shutterstock)

 

מהם היתרונות של תזונת מרקי הסופרפוד?

מרקי סופרפוד מבוססים על טהרת מרכיבים בריאים הפועלים לטיהור ריפוי והזנת הגוף. מרקים אלו מחזקים את המערכת החיסונית, מפחיתים דלקתיות, מעלים את החיוניות ומגבירים את זרימת הדם.

 

המרקים תומכים בתהליכי ניקוי הגוף מרעלים ובירידה במשקל, הם מזינים ומשביעים. הם מאפשרים לגוף להיגמל באופן טבעי מסוכר, פחמימות מזיקות, קפה, בשר, מזונות מעובדים ואלכוהול.

 

מה ההבדל ממרקים רגילים?

לא כל מרק הוא בריא. חשוב להתרחק ממרקים המבוססים על שמנת, גלוטן, שמנים מזוככים משום שהם נוטים להיות עמוסים שומן רווי וקלוריות ודלים במינרלים וויטמינים.

 

מרקי הסופרפוד לעומת זאת מבוססים על ירקות, זרעים, אגוזים, וסופרפוד. אין במרקים אלו כל מוצרי חלב, מזון מן החי, גלוטן סוכרים ומזונות מעובדים.

 

הם קלים לעיכול, תומכים בבריאות מערכת העיכול והבונוס העיקרי הוא שניתן לשלב בהם "מזונות על" שונים המקפיצים באופן משמעותי את מערך ההזנה של צלחת המרק שלנו.

 

הסופרפוד המשתלבים במרקים - כמו גוג'י ברי, מורינגה, קייל וכל סוגי הירק, שמן קוקוס, צ'יה וכל סוגי הזרעים, מאקה, אלוורה ואצות מכל הסוגים - מעצימים את תהלכי ההבראה ומזינים את הגוף במינרלים, נוגדי חמצון, ויטמינים, חומצות שומן חיוניות ופיטוכימיכילים הממקסמים את הספיגה של כל המרכיבים הטובים הללו.

 

השילוב של תכולת מים הגבוהה שבמרקים, עם ירקות ו"מזונות על" המכילים פחמימות, סיבים, חלבונים ושומנים טובים, מעניק ארוחה עתירת נפח, הגורמת להרגשה מלאה יותר לעומת מזון צפוף ודחוס בנפח נמוך (כגון חטיפי חלבון).

 

טעמם של מרקים הוא טעים ונעים לחך, גם עבור אלו אשר אינם מורגלים במאכלי בריאות, בגלל שהם מתובלנים בנדיבות בעשבי תיבול ובתבלינים נפלאים כמו שום, בצל, כמון וכורכום.

 

אומינה המליצה גם

להכין בבית: שייק להפחתת רמת הסוכר בדם באופן טבעי

כך תכינו: השייק שיעלים מגופכם את הדלקת

סופר שייק: 3 מתכוני שייק נגד מחלות ודלקות

  

ניקוי גוף מרעלים באמצעות מרקי הסופרפוד

מתוך טרנד מרקי הסופרפוד נולד ה-souping (על משקל juicing) כלומר ניקוי גוף באמצעות מרקי סופרפוד המבוסס על העובדה כי רובנו אוהבים מרקים ואוהבים לנקות את הגוף - אז למה שלא נחבר אותם ביחד?

 

מרקי הסופרפוד הם דלי קלוריות, בדרך כלל המערך הקלורי ינוע סביב 1,200 קלוריות ליום שלם של מרקים - והם יכולים להתאים למספר ימי ניקוי או ליום בשבוע בו נרצה להקל על מערכת העיכול (אך לא כתזונת קבע).

 

כיצד לעבור בבית ניקוי גוף מבריא באמצעות מרקי סופרפוד?

בדומה לתהליך ניקוי רעלים המבוסס על מיצים ניתן לשלב יום של מרקים בתפריט השבועי או לחילופין, להחליט של 3-5 ימים בהם התזונה תתבסס אך ורק על המרקים ועל ידי כך לאפשר לגוף להיפתח אל תהליכי ניקוי וריפוי ברובד עמוק.

 

בשונה מתוכנית ניקוי הגוף וההרזיה על ידי מיצים, המרקים אינם מעלים את רמות הסוכר בדם שכן חומרי הגלם להכנת המרקים מבוסס על ירקות לעומת פירות.

 

כמו כן, הם עשירים בסיבים טובים ומשרים תחושת שובע. ניתן לאכול מרק בכל שעתיים-שלוש כך שאין תחושת רעב במהלך יום מרקים שלם.

 

מהו התפריט המומלץ?

התפריט המומלץ לימי המרקים שלכם הוא כחמישה מרקים. שלושה "מרקי ארוחה" עשירים לארוחת בוקר, צהריים וערב - בתוספת שני מרקים קלילים כחטיפים בין הארוחות. לקבלת תוצאות אופטימליות וליצירת חילוף חומרים באופן מיטבי כדאי לאכול מרק כל שלוש שעות.

 

במהלך ניקוי הגוף עם תזונת מרקי סופרפוד אנו מאפשרים לגוף לנוח מעבודת העיכול היומיומית ובכך לתעל את האנרגיה לטיהור, חיזוק ובניית הגוף.

 

בימי ניקוי הגוף יש להימנע ממזונות הממכרים הבאים - קפה, סוכר, אלכוהול וניקוטין, חיטה מעובדת, חלבונים מן החי, מוצרי חלב ומזון מקופסאות שימורים. כל זאת על למנת למקסם את השפעת המרקים והסופרפוד.

 

את התוצאות תוכלו לזהות לאחר 3-5 ימי ניקוי הגוף - עורכם ייראה מבריק, השיער יחוש כמשי, רמות הלחץ יפחתו ותרגישו חיוניים עם רמות גבוהות של אנרגיות חדשות.

 

ימי הניקוי והמרקים יאפשרו לבנות מחדש את תהליך חילוף החומרים בגוף המסייע לשריפת שומן, לבניית מערכת חיסון חזקה ולבריאות הגוף. תרגישו תשוקה למלא את גופכם במזון בריא ולשנות את מערכת היחסים שלכם עם האוכל.

  

כיצד להתכונן לניקוי?

את המרקים המבושלים ניתן להכין מראש לכל ימי הניקוי, לשמור בקירור ולחמם לפני ההגשה.

 

את המרקים הנאים (raw ) ניתן להכין לפני הארוחה (זמן ההכנה הוא דקות בודדות). ניתן לשמור אותם בקירור כיממה אחרי ההכנה, ולערבב אותם בבלנדר או לנער היטב בצנצנת סגורה לפני ההגשה.

 

חשוב להקפיד לשתות מים במהלך היום בין ארוחות המרקים.

 

לאפשר לגוף מנוחה, לישון לפחות שמונה שעות בכל לילה.

 

לשלב פעילות גופנית מתונה בימי הניקוי - הליכות, שחיה, אופניים, יוגה, פילאטיס וכדומה.

 

חשוב מאוד להקפיד על תפריט הניקוי באדיקות.

 

תפריט ליום ניקוי גוף המבוסס על מרקי סופרפוד

 

ארוחת בוקר

מרק של בוקר מעניק תחושה של ארוחה בוקר קרמית ומפנקת על טהרת מרכיבים בריאים וחיוניים שכיף להתחיל איתם את היום.

 

מרק שורש סלרי עם תפוח ירוק (3 מנות)

 

3 שורש סלרי קלוף וחתוך

1 תפוח ירוק גדול חתוך

כוס מים

כוס קשיו מושרים כשעה

כוס וחצי מים

2 כפות חמאת קוקוס

3 כפות שמן זית

כף זרעי צ׳יה

כפית אבקת מאקה

רבע כוס מיץ לימון

רבע מלח הימילה (לדייק לפי הטעם)

קורט פלפל שחור (לדייק לפי הטעם)

 

לפזר מלמעלה:

כפית שבבי קקאו

כפית שבבי ספירולינה

 

הכנה:

לערבב בבלנדר חזק את השורש סלרי והתפוח עם כוס מים לתערובת אחידה. לסנן את התערובת, להחזיר לבלנדר את הנוזל מהסינון ואת הסיבים לזרוק.

 

להוסיף את הקשיו, חמאת קוקוס, שמן זית, צ'יה, מאקה, מיץ לימון, מלח ופלפל ולערבב בבלנדר כמה דקות. להוסיף את הקקאו והספירולינה ולהגיש בטמפרטורת החדר.

  

ארוחת עשר

מרק מרענן שישמור אתכם קלילים לפני ארוחת הצהריים וירים את האנרגיה להמשך הבוקר

 

מרק אבוקדו ומלפפונים - (2 מנות)

 

3 מלפפונים קלופים וחתוכים

חצי אבוקדו

גבעול בצל ירוק קצוץ

2 כפות מיץ לימון

חצי כוס מים

1/4 כפית מלח הימליה (לדייק לפי הטעם)

1/4 כפית פלפל שחור (לדייק לפי הטעם)

 

לפזר מלמעלה :

• כף זרעי דלעת

• כפית שבבי ספירולינה

• כף קוקוס צ'יפס

 

הכנה:

להכניס לבלנדר את כל המרכיבים ולערבב למרק סמיך. להוסיף בהגשה את שבבי הספירולינה, קוקוס וגרעיני דלעת מלמעלה.

  

ארוחת צהריים

המרק העשיר של היום. עם תבלון קארי וכורכום המסייעים לחילוף חומרים ושומרים את תחושת הבטן נעימה וללא נפיחויות.

 

מרק קארי עשיר

 

1 דלורית גדולה (כ -1 ק"ג)

3 גבעולי סלרי חתוכים לקוביות

1 כפית אבקת קארי

1 כפית כורכום

1 כפית כמון

6 כוסות מים

3 כפות חמאת קוקוס

2 כפיות מלח (לדייק לפי הטעם)

2 כפות מיץ לימון סחוט טרי

 

לפזר מלעלה:

• 2 כפות כוסברה קצוצה

• חופן נבטי ברוקולי

• כף גוג'י ברי

• כף צנוברים

 

מרק קארי. התבלינים מסייעים לחילוף החומרים ( ) ( )
מרק קארי. התבלינים מסייעים לחילוף החומרים

 

הכנה:

לאפות את הדלעת על מגש אפייה ב-200 מעלות כשעה, עד שאפשר לתקוע סכין דרכה ללא התנגדות.

לאחר האפיה לחתוך דלעת לשניים, להוציא את הזרעים ולגרוף את הדלעת האפויה ולהניח בצד.

לחמם שמן קוקוס בסיר על אש גבוהה ולטגן את הבצל עד שהוא שקוף. מוסיפים את הסלרי, קארי, כורכום, כמון ומלח ביחד עם כוס מים לסיר. לכסות ולבשל כ-5 דקות עד שהסלרי רך מאוד. לערבב מדי פעם ולהוסיף עוד מים אם יש צורך.

 

מוסיפים את כל המרכיבים לבלנדר ומערבלים לתערובת אחידה. להחזיר את המרק לסיר ולחמם על אש בנונית.

בהגשה להוסיף לכל קערה כוסברה קצוצה, צנוברים, חופן נבטי ברוקולי וגוג'י ברי'ס.

 

ארוחת אחר הצהריים

זהו מרק ירוק מטהר את הדם, מאיץ את תהליך הניקוי ומסייע בסילוק מתכות כבדות וחיזוק וניקוי הכבד.

 

מרק ירוק מנקה

1 בצל קצוץ

2 שיני שום כתושות

כפית שמן קוקוס

2 מקלות סלרי קצוצים

2 חופנים גדולים של קייל

ברוקולי בנוני קצוץ

חופן תרד קצוץ

חופן פרטוזיליה קצוץ

חופן כוסברה קצוץ

חצי כוס גרעיני חמניה

4 כפות שמן זית

6 כוסות מים מים

2 כפות מיץ לימון

כפית מלח הימליה (לדייק לפי הטעם)

חצי כפית פלפל (לדייק לפי הטעם)

2 כפות אבקת מורינגה

 

הכנה:

מטגנים את הבצל, השום וסלרי בסיר עם כפית של שמן קוקוס כ-5 דקות

מוסיפים את הברוקולי, הקייל, תרד, פטרוזיליה וכוסברה לימון ומים

מביאים לרתיחה מנמיכים ומבשלים כ -15 דקות נוספות.

מורידים מהאש ומעבירים לבלנדר את המרק מוסיפים מלח, פלפל, גרעני חמניה, שמן זית ומורינגה.

 

 

 

מטהר את הדם. מרק ירוק ( ) ( )
מטהר את הדם. מרק ירוק

 

ארוחת הערב

מרק הערב קליל ומאפשר לגוף להיכנס לרגיעה ולשינה שקטה ומרפאה.

 

מרק מיסו עם אצות ווקמה ונבטים

 

מאפשר לגוף להיכנס לרגיעה. מרק מיסו ( ) ( )
מאפשר לגוף להיכנס לרגיעה. מרק מיסו

 

כף מיסו

כוס וחצי מים רותחים

כף אצות וואקמה מיובשות

כף בצל ירוק קצוץ (רק החלק הירוק ללא הבצל עצמו)

חופן נבטים סינים

50 גרם טופו חתוך לקוביות קטנות

 

הכנה:

מערבבים בקערה אישית את המים הרותחים עם המיסו עד לקבלת תערובת חלקה.

מוסיפים את האצות, נבטים וטופו. כשהאצות מתרככות אפשר לאכול.

 

אומינה קדמי היא יועצת בריאות הוליסטית וממובילות תנועת הסופרפוד בארץ ובעולם. בימים אלו נמצא "ספר הסופרפוד" שהיא כותבת בקמפיין גיוס המונים באתר הדסטארט. רוצים להיות חלק מהפרויקט? היכנסו לאתר HEADSTART

 

וכך תכינו בבית ניקוי רעלים באמצעות משקאות טבעיים

 

 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: זוהר רון
אומינה. ניקוי רעלים עם מרק
צילום: זוהר רון
ד"ר רק שאלה
מומלצים