מה גרם לי להתחיל לבשל (ועוד בריא!) בגיל 47
רויטל משה מעולם לא אהבה את המטבח והעדיפה לקנות מזון בחוץ. עד שנתנו לה את סיר הלחץ החשמלי שמבטיח להכין יותר מ-70 מנות מפוארות תוך זמן קצר ועם ערכים בריאותיים טובים יותר. לעולם לא מאוחר להשתנות
לכן, צריך היה לשכנע אותי להכניס למטבח את סיר הלחץ החשמלי של DAVO שמייבאת לארץ חברת OIG (מחיר: 1,590 בחנויות החשמל). תחילה סירבתי לעורך בנימוס ואף גערתי בו - שלח אותי למסעדות, אכתוב לך אחלה ביקורות! אחרי שהזכיר לי שהוא עורך מדור בריאות ולא מדור אוכל, נרגעתי. כשהמשיך והבטיח שבסיר הזה אוכל להכין למעלה מ-70 מתכונים ללא שום קושי, רק לזרוק אליו מרכיבים, לחכות ולקבל ארוחה מלאה, כבר גברה בי הסקרנות. בכל זאת, אישה בת 47 שלא בישלה מימיה, זה לא משהו להתגאות בו, והנה יש לי הזדמנות לשנות את גורלי בתחום המזון.
מנסים במטבח
יומיים חלפו והסיר הגיע עם שליח לביתי - אדום, עם צג דיגיטאלי והרבה כפתורים מתחתיו כשמכסה שחור אימתני מכסה על הכל. עוד מקבלים עם המכשיר - כפות מדידה, 2 כוסות מדידה, קערת אידוי והחשוב מכל - חוברת מתכונים. ואכן, כמו שהובטח - כל מתכון בספר קל להכנה, חותכים, זורקים פנימה, מכוונים את הזמנים ואת מידת הלחץ הדרושה לבישול ושוכחים.
החוברת כוללת מתכונים למאכלים רבים שמעולם לא חלמתי שאני, מאותגרת מטבח שכמוני, אוכל אי פעם להכין - מגולש וחמין דרך מרק בטטה ומרק עדשים ועד חריימה, מנות פסטה רבות וקינוחים כמו פודינג אורז ואפילו עוגת שוקולד.
אבל לא רק מתכוני מנות מלאות כוללת החוברת, אלא גם מתכונים בסיסים להכנת ירקות שונים, אורז, פולנטה ואפילו ביצים קשות.
המתכון הראשון שניסיתי היה רוטב ראגו - הרוטב הבשרי הטעים ששופכים על פסטה והופך לארוחה מלאה שילדים מתים עליה. מעט חיתוכים לפני שמתחילים, זריקת החומרים פנימה על-פי הסדר הכתוב המתכון, בישול בדרגת לחץ 1 - ואחרי 40 דקות בלבד הבית מוצף בריחות של בישולי חורף מפתים. מיותר לציין שחלפו פחות מ-40 דקות עד שהמנה התחסלה לחלוטין על ידי בני הבית, שהחמיאו על הטעם. ניצחון קטן ומתוק עבורי.
חלק מהמתכונים דורשים שימוש בבישול עם לחץ, אחרים לא. מסובך זה לגמרי לא - מתכנתים את המכשיר על-פי מה שהכשיר דורש וזהו, לא מתעסקים עם זה יותר. כזה קל. בנוסף, שילוב הבישול עם עוצמת הלחץ מקצר את זמן הבישול ב-30-70%, וזו כבר בשורה נפלאה לאנשים העסוקים.
היתרונות הבריאותיים
אבל לא רק יתרונות של זמן בישול מקוצר מביא איתו מכשיר זה, אלא גם כאלו בריאותיים. בישול קצר יותר שומר על רמה גבוהה יותר של ערכים תזונתיים במזון, בעיקר כשמבשלים עם מכסה סגור שאוגר את כל הויטמינים והמינרלים של המזון בתוך התבשיל. הסיר גם עומד בתקן המחמיר לבישול קדרה של מכון התקנים הקוריאני (שם הוא מיוצר) ונמצא שאינו מפריש מתכות כבדות בתהליך הבישול. טוב לדעת.
ומילה למי שמפחד מסירי לחץ - סיר זה כולל בתוכו לא פחות מ-13 מנגנוני ביטחון הכוללים מנגנונים מכניים למניעת פתיחת הסיר כאשר יש בו לחץ, חיישני טמפרטורה ולחץ לשחרור עודפים וחריגות, מנגנונים לניתוק החשמל במקרים של חימום יתר או עודף לחץ חריג.
אחרי חודש ימים עם הסיר, אני גאה לדווח שהפוביה שפיתחתי במשך שנים רבות למטבח ולבישולים כמעט ונעלמה. מאז אותו ראגו מהולל, הכנתי מנות מסובכות יותר כמו חריימה, סטרוגנוף ותבשיל חזה עוף ברוטב חרדל. האצבעות לוקקו והמחמאות זרמו ואני התקשרתי לעורך הבריאות - גם להתנצל שגערתי בו בתחילה וגם להודות לו על התוספת החדשה למטבח שגרמה לי לא רק להוציא הרבה פחות כספים על אוכל קנוי בחוץ, אלא שגם הפכה את המטבח שלי לבריאותי ביותר. מעכשיו אני מפקחת ויודעת בדיוק מה נכנס לכל מנה, וזה היתרון הגדול כאן