להפחית את הצלוליט לקיץ: 5 מזונות שיסייעו
80 אחוז מהנשים עלולות לסבול או כבר סובלות מהצלוליט שלא רק שהוא לא בריא, אלא גם ובעיקר מהווה פגיעה אסתטית. למה הוא נוצר ומה מומלץ לאכול כדי להעלים אותו?
צלוליט היא בעיה נפוצה, עד כי לדברי מומחים מעל 80 אחוז מהנשים סובלות או יסבלו מהתופעה. בעוד שאין נוסחאות קסם או מכשירי פלא להחזיר את המצב לקדמותו לחלוטין, ניתן למנוע את היווצרותה וברמה חלקית לטפל ולהחזיר את העור לקדמותו, וזאת באמצעות שליטה במה שאנחנו אוכלים, שותים וכמובן איך אנחנו מתאמנים.
אבל לפני הכל - חשוב להבין מה זה הצלוליט. מדובר בפגיעה אסתטית בגוף האישה ללא קשר לגילה או למשקלה. היכולת שלנו להשפיע על הצלוליט היא בעיקר בהשפעה על הגורמים הסביבתיים, ולשם כך חשוב להבין מה מוביל וגורם להיווצרותו.
קראו עוד:
צלוליט: הכירו שיטה חדשה שמבטיחה להעלימו
להרטיט את הצלוליט: השיטות לחיטוב ומיצוק הגוף
למה מגיל 40 רובנו משמינים - ואיך נמנעים מכך?
1. גנטיקה של העור
סוגים שונים של עור יושפעו בשלבים שונים של החיים. כמובן שהיכולת שלנו להשפיע כאן היא זניחה.
2. חוסר פעילות גופנית
אחד הדברים המרכזיים הוא ההזנחה של הגוף שלנו במיוחד מהעשור השלישי בחיינו (עם העלייה בעומס העבודה, גידול משפחה וכו). חשוב להתאמן מגיל מוקדם לכל אורך חיינו. בכך נצליח לשמור על פעילות תקינה של כלי דם, חידוש תאים טוב יותר ועור מוצק יותר עקב נוכחות של מסת שריר גדולה יותר.
3. תזונה
גורם מרכזי המשפיע על חיינו: על הבריאות, מצב רוח ומסתבר שגם על העור שלנו. מזונות עשירים בגורמים מזיקים שגורמים לתהליכים דלקתיים בגוף והורסים את כלל הרקמות הגוף. כמו כן, מזונות הדלים בנוגדי חמצון, ויטמינים ומינרלים, ההורסים את גופנו בהדרגה רקמה אחר רקמה.
המזונות שיעזרו להילחם בצלוליט
1. תפוז: עשיר בויוטמין C, אחד מהוויטמינים נוגדי החמצון החזקים ביותר הקיימים במזון. הוויטמין ידוע כגורם המחזק את המערכת החיסונית, וחיוני ביותר בתקופת החורף, אך לוויטמין C סגולות רבות נוספות ואף מרכזיות יותר.
חוסר בוויטמין C מוביל למחלת הצפדינה, מחלה הקשורה בפגיעה בחלבון הקולגן. חלבון המהווה את המבנה של כלל רקמות החיבור בגוף (גידים, רצועות, עור וכו'), ולכן בחסר שלו בתזונה עלולים לפתח פגיעה בעור, שתוביל לתחילתה של צלוליט. שלבו מגוון מזונות המכילים ויטמין C כגון: פירות הדר, פלפל אדום, קיווי, ברוקולי ועוד.
2. תה ירוק: אחד המשקאות המדוברים ביותר בעולם המחקר כמסייעים להרזיה הורדת מסת השומן, וזאת במקביל לעלייה במסת השריר. הורדה של שומן עודף יכול רק לסייע בסילוק של עודף הצטברות השומנים, כאשר עלייה במסת השריר יכול לסייע במתן מראה מוצק וחטוב יותר.
מעבר לכך, אנחנו נחשפים לגורמים דלקתיים מחמצנים ביום יום, המובילים לשרשרת תהליכים מזיקה הפוגעת בגוף ובין היתר במבנה העור ובמבנה החלבונים הבונים אותו.
התה הירוק עשיר במרכיבים טבעיים, נוגדי חמצון חזקים בשם קטאכינים, המסוגלים למנוע תהליכי דלקת ותהליכי חמצון ובכך למנוע את פירוק חלבון הקולגן, הבונה את העור. שילוב של תה ירוק כ-3 פעמים ביום במקביל לתזונה נכונה ופעילות גופנית יכולה לסייע משמעותית במניעת היווצרות הצלוליט.
3. סלמון: הדג המפורסם מהים הצפוני, העשיר באומגה 3 שהיא חומצת שומן חיונית, כלומר שהגוף אינו יודע לייצרה, ועל כן יש לקבלה מהמזון. המבנה שלה מעניק חוזק ויציבות למעטפת התא, הממברנה הביולוגית, ששומרת על התא.
מעבר לתרומתה הרבה של אומגה 3 במניעת הופעת הצלוליט, שילוב של מנת סלמון 2-3 פעמים בשבוע נחשבת למזון המסייע במניעת של מחלות לב וכלי דם.
4. פירות יער: עשיר בנוגדי חמצון ובעיקר בוויטמין C המסייע במניעת פירוק הקולגן. לא רבים מכירים את המתיקות של פירות היער, במקביל לערך קלורי נמוך מאוד (כ- 30 קלוריות ל- 100 גרם), ובכך לפירות היער יש יכולת רבה לסייע בהרזיה ובעיכוב הצלוליט.
שלבו מעט פירות יער ביוגורט של ארוחת הביניים או כקינוח לאחר ארוחה. כמו כן ניתן להכין ממרח על בסיס תמרים, חמאת שקדים, אוכמניות ואגוזים, שייתן מענה למתוק ויהיה עשיר במרכיבים בריאותיים המסייעים במניעת מחלות.
5. זרעי פשתן: מקור צמחי לאומגה 3, עשיר בנוגדי חמצון ובסיבים תזונתיים. כמו כן, עשירים בליגנין, שנצפה כחומר המסוגל לווסת את הורמון האסטרוגן, הורמון המין הנשי. כאשר רמות ההורמון עולות ביתר, עלולה להיות השפעה על צבירת השומן, ואף על השפעה על רמת הצלוליט.
שלבו כפית או שניים של זרעי צ'יה בתזונה היומיות שלכם במזונות כמו סלטים או יוגורטים, ובכך יסייע בוויסות תחושת הרעב, שמירה על תפקוד תקין של הלב, סיוע בהפחתת המשקל ומראה עור חלק יותר.
הכותב הוא מרצה לתזונה, B.sc במדעי התזונה