כוססים? לא תאמינו מה מסתתר לכם מתחת לציפורניים
חיידקים, וירוסים וביצי תולעים הם רק חלק מהיצורים המיקרוסקופיים שנכנסים לכם לגוף כשאתם עוסקים בהרגל המגונה של כסיסת ציפורניים. קחו 60 שניות ואולי תשתכנעו שכדאי להיגמל
ההרגל המגונה לכסוס ציפורניים אינו רק גורם למראה מכוער של הידיים, הוא גם מסוכן. צפו ב-60 שניות ותבינו למה אתם חייבים להפסיק לכסוס.
כסיסת ציפורניים לא רק מכערת את הידיים, היא גם מחדירה לגוף שלכם שלל מזהמים. השכיחים בהם הם חיידקים צואתיים, ובהם סלמונלה, אי קולי ובמקרים מסויימים גם שיגלה. אלה גורמים לשלשולים ואף למחלת דיזנטריה, שעלולה להדביק גם תינוקות ולגרום להתייבשות, עד כדי סכנת חיים.
גם ביצי תולעים שוכנות מתחת לציפורניים, ועם חדירתן לגוף דרך הפה, הן מגיעות למערכת העיכול, מתפתחות לתולעים שמתרבות, מטילות ביצים נוספות וזוחלות אל פי הטבעת - שם הן גורמות לגרד וגם להדבקה של שאר בני הבית.
עוד כתבות:
מחקר מפתיע: הילד כוסס ציפורניים? הוא יסבול פחות מאלרגיות
מה מגלות הציפורניים על הבריאות שלך?
כתמים לבנים בציפורניים: למה זה קורה?
על נגיף הפפילומה, hpv, ודאי שמעתם. אמנם ההדבקה שלו מתרחשת לרוב ביחסי מין, אבל הוא עלול גם לגרום ליבלות באצבעות ולעבור אל הגוף באמצעות כסיסת הציפורניים.
גם הציפורניים עצמן נמצאות בסכנה: לא די שהן כסוסות, לעתים גם עד זוב דם, אלא שהפגיעה בעור מאפשרת לחיידקים ופטריות לחדור גם אל מתחת לציפורן, ולגרום לזיהום שלה. במקרה כזה, הטיפול מאוד ממושך והזיהום עלול לעוות את הציפורן באופן בלתי הפיך.
כסיסת ציפורניים פוגמת גם בחלל הפה, ועלולה לגרום לזיהומים בחניכיים, להיתקעות של שברי ציפורניים מתחת לחניכיים, ואפילו לגרום לתזוזת שיניים.
אז איך נגמלים מההרגל?
השלב הראשון הוא הרצון לחדול מהכסיסה. אין תרופת פלא לגמילה מכסיסת ציפורניים, אבל תוכלו לנסות להיעזר במשחות מרות שמורחים על הציפורניים, או בבניית ציפורניים.
אבל לעתים הבעיה עמוקה יותר. כסיסת ציפורניים, במיוחד אובססיבית, עלולה להעיד גם על הפרעות חרדה, ולכן כדאי לנסות ולגשת לאבחון פסיכולוגי.